Amerika šalje novi ratni brod u Južno kinesko more, što je prvi takav potez otkako je Bijelu kuću preuzeo Joe Biden

Americki ratni brod u juznokineskom moru
16 komentara

Sjedinjene Države poslale su USS ”John S. McCain” koji patrolira pored otoka koji se nalaze u Južnom kineskom moru, koje je pod kontrolom Kine. Slanje američkog ratnog broda u to područje prvi je takav potez i demonstracija sile otkako je predsjednik Joe Biden preuzeo dužnost u Bijeloj kući.

Američka mornarica najavila je misiju u izjavi, tvrdeći da USS ”John S. McCain” primjenjuje “pomorska prava i slobode plovidbe u blizini Parcelskih otoka, u skladu s međunarodnim pravom.”

Ratni brod izvodio je operacije na tom području, prošavši u četvrtak Tajvanski tjesnac, područje koje dijeli Kinu i Tajvan.

Administracija Joea Bidena najavila je nastavak daljnjih misija na tom području, izjavivši da će američka vojska “letjeti, ploviti i djelovati svugdje gdje SAD-u to međunarodno pravo dopušta.”

Peking je kritizirao američke “prijetnje i provokacije” u izjavi Wanga Wenbina, glasnogovornika kineskog Ministarstva vanjskih poslova. Govoreći na brifingu za medije u četvrtak, Wang je izjavio: „Kina će i dalje održavati visoku razinu spremnosti u svakom trenutku, bit će spremna adekvatno odgovoriti na sve prijetnje i provokacije u svako doba i odlučno će braniti nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet zemlje.”

Kina je pozvala administraciju Joea Bidena neka “igra konstruktivnu ulogu za dobrobit mira i sigurnosti tog područja.”

Južnokinesko more predmet je trajnog spora između Zapada i Pekinga, jer Kina osigurava taj teritorij i ondje gradi vojne instalacije na umjetnom zemljištu, što je nešto za što države, poput SAD-a, tvrde da je postupak protivan zakonima međunarodnog prava. Kina tvrdi da ima pravo kontrolirati ovo područje, jer na to područje polaže teritorijalna prava unatrag više stotina godina.

SADUSS 'John S. McCain'
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Antiglobalist
3 godine prije

Nek pošalje još brodovolja u Crno more ako smije !! Sa Kinom se još mogu nadigravati,ali ne još dugo.Sa Rusima je druga priča.Vanjska bahatost i izuzetnost,samo je lažna slika iza koje se krije nesigurnost i uznemirenost.Sa svakom njihovom novom provokacijom ,bilo u Crnom ili Barentsovom moru,njihovo samopouzdanje pada jer im Rusi na svaku provokaciju pariraju na način koji im daje do znanja da više nisu jedini baja na svjetskoj sceni.

3 godine prije zadnji put uredio Antiglobalist
Dupla Kamilica
3 godine prije

Jos jedna predstava za izjelice

Hrvoje
3 godine prije

Smiješni su,što prije shvate da više nisu u poziciji da se bahate to bolje po njih,jer bi vjetar koji su sijali 50g mogao završiti na Capitolu u obliku bure

Komunjara
3 godine prije

Toliko o kineskoj spremnosti

Max
3 godine prije

Slijedeća meta je Kina jer je SAD stalno izazivaju.

tenkić por grubera
3 godine prije

I 3. McCain na putu za Pakao.

nessy
3 godine prije

Zasto se Kinazi uopce bune? Pa oni bi trebali pozdraviti prisutnost blagoslovljene USA vojske. Pa svi znamo, da oni samo sire demokraciju i ljudska prava sirom svijeta. Oni dobrohotno hoce donjeti svoju civilizaciju, staru skoro 250 godina, ovim Kineskim divljacima, koji imaju pisanu povijest staru tisucama godina. Cinjenica je, gdje zagazi USA cizma, zemlje odmah procvjetaju u svakom pogledu. Nikako ne razumijem tu Kinesku nezahvalnost. Razumijem amere, nije lako donositi napredak, a svi te gledaju kroz cinjenice, umjesto da prihvate propagandu i ono sto kaze Voice of America, i ostale slobodoljubive ‘nevladine’ agencije. Ccc, nikako civilizirati te Kineske divljake.

Legendarni Grk
3 godine prije

Jim Stone o prevari “Demokrata” (koje on zove komunisti, jer su bankari i Jezuiti revolucijom podmetnuli komunizam ruskoj carevini prije 100 godina) na američkim izborima i mračnim vremenima koji dolaze u SAD: “The communists seized the country. The coup is complete. And it was well planned, where Obama rigged the military to make sure they went along with it. It is OVER. Trump is not secretly being president behind the scenes, no one is waiting for anyone to prove how bad they are before they get arrested and the military is not running the country. People need to come to grips with this, because hopeful stories are paralyzing them like a frogs under a bright light, preventing them from jumping to action. Sitting still like it is business as usual right now is exactly what the communists want, while they pile more and more and MORE troops into DC to… Čitaj više »

Boba Lazarević
3 godine prije

Plakat će još Ameri za Trumpom. Čak i Demokrati.

navijala
3 godine prije

Dobit će Ameri pobunu kod kuće,ako se budu ovako bahato ponašali.
Nisu svi Amerikanci budale da služe za topovsko meso globalistima.

B7ranko Spehar
3 godine prije

Samo tako što prije probudite kineskog zmaja .Kad riješeTajland za 3 dana usrače se.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI