Anketa Gallupa o percepciji NATO pakta u istočnoj Europi

NATO u istočnoj Europi
41 komentar

Broj građana Rusije koji NATO smatraju prijetnjom i dalje raste. To mišljenje dijeli 67% građana, prenosi posljednje istraživanje koje je proveo Gallup.

Da su neutralni u odnosu na Sjevernoatlantski savez je reklo 20% ispitanika, a 3% ih čak smatra da NATO štiti Rusiju. Tijekom posljednjih pet godina, od 2012. do danas, broj onih koji NATO vide kao prijetnju je porastao za 29%.

Anketa o stavu prema NATO paktu se nije provela samo u Rusiji. Bjeloruski građani također smatraju NATO prijetnjom. Protiv NATO-a se u Bjelorusiji izjasnilo 54% ispitanika, a 30% ih ne smatra ni da im NATO prijeti, niti da ih brani.

U Ukrajini u NATO vjeruje 29% ispitanika, dok ih 35% smatra da treba biti oprezan s ovom organizacijom.

U Gruziji NATO kao zaštitu vidi 37% ispitanika. što je najviši postotak na Kavkazu. U Azerbajdžanu u NATO vjeruje samo 21% ispitanika, a u Armeniji samo 8% stanovništva.

Zanimljiva je tablica percepcije NATO pakta u istočnoj Europi 2016.

Percepcija NATO pakta u istočnoj Europi

GallupIstočna EuropaNATOpercepcija
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mordana
7 godine prije

Kod nas u Hrvatskoj standardnih preko 50% retarda i debila. Sve što misli, otišlo je odavno.

Perun
7 godine prije

Da mi je samo znati kakvi su likovi ovih 3% koji misle da NATO štiti Rusiju??? Inače sve te ankete treba uzeti s dozom rezerve iako ova djeluje prilično logično. Kao građanin RH ja bih prije odgovorio kao prijetnja jer nas uvlače u svoje ratove, znači prijetnja takve vrste a za to su opet krivi poslušnički konjušarski mentaliteti iz vrha banana republike. U svakom slučaju zaštitnik bi teško bio moj odgovor. Evo hipotetski da nam ulete alieni nisam baš siguran da bi se trgali slati svoju topovsku hranu da nas brane. Jedino ako bi našli interes da dođu u posjed alienske tehnologije koju navodno već nešto i imaju ali to je naravno UltraMega Top Secret, Maximum Security Level, Ultraviolent Alert ako se otkrije. Inače NATO je raspadom Varšavskog Pakta odavno izgubio svaki smisao ako ga je ikad i imao.

Jupiter
7 godine prije

Očekivani rezultati u Srbiji? Srbiju je jedinu NATO štitio krilima milosrdnog anđela.
Na Kosovu desetostruko više umiru svi zajedno od kancera kao posledica dejstava osiromašenim uraniom.Što bi se reklo zahvalnost kosovara po anketi je do groba.

Georgij Žukov
7 godine prije

Istrazivanje je potvrdilo moje skromno misljenje da u podrsci nato-u prednjace iskljucivo drzave i narodi sa posebnim potrebama .

Tadmur
7 godine prije

29% Crnogoraca vidi NATO kao prijetnju..a Crna Gora ulazi u taj NATO. Jako čudno..

Garibaldi
7 godine prije

Ankete već dugo nisu baš pravi odraz stanja ….

Alen
7 godine prije

Vidjaj hrvata i podrske..Bravo decki ,uvjek na pravoj strani …haha

Mak
7 godine prije

Hahahahha sosim nas Srba sve kandidati, za Istocnu niziju i njene mocvare! Koji likovi.

Simbad
7 godine prije

Pogledajmo ona “tri balticka patuljka”kako izazivaju i provociraju Rusiju.

Jesu li Hrvati voljni ici u rat da bi zastitili onaj balticki smrad koji je zeljan hladnog rata, stranih trupa na rusku granicu, vece vojne potrosnje i destabilizacije Europe?

Da im nije NATO pakla bili bi mirni, ovako mislu da mogu raditi sto hoce jer imaju iza sebe Nijemce, Amerikance, Engleze, Kanadjane…

Ulica V.V.P.
7 godine prije

33% Rusa smatraju da im nije NATO prijetnja [ pogresno odgojeni ] Prema Reuteru [ Fri Jan 13, 2017 ] 82% Amerikanaca smatraju da je Rusija prijetnja, hvala Obami. 59% Rusa [ May 12, 2015 ] vidu Ameriku kao prijetnju. Pentagon je proglasio Rusiju za neprijatelja broj 1. Za Ameriku teroristi su na drugom mjestu. Citav problem je u vladama. Ruska vlada ne zna manipulirati s narodom a americka znade s americkim i ostalim svijetom. Kako moze Amerika,Golijat koja potrosi jedan trilon dolara na obranu, vidjeti u Rusiji prijetnju broj jedan? A Rusija, David koja potrosi 1/30 od NATO zemalja za obranu, ne moze vidjeti prijetnju broj 1 u Americi? Rusi su pogresno odgojeni preko skole, TV, novina od svojih politicara da je njima neprijatelj zapad [ o tempora, o mores ] a ne NATO pakt. Nista dalje od toga. Usprkos toga sto im 70 godina NATO pakt zvecka oruzjem,… Čitaj više »

rodoljub
7 godine prije

Koji to ( 3 % ) debili smatraju da NATO stiti Rusiju ? To je ocito zajebancija .

tuf
7 godine prije

Sram me biti iz Hrvatske – države ovaca, ulizica, beskičmenjaka

Mario
7 godine prije

Termin “NATO PAKT” nitko desetljećima ne koristi, osim Srba i Stipe Mesića….NATO Savez ili Sjevernoatlantski savez sluzbeno ili kolokvijalno NATO saveznici, NATO ubice i zločinci, NATO nevjernici i NATO nevjernici koji nam napravili državu ovisi gdje živite na ex Yu prostorima

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI