Ankete pokazuju da je 82% Nijemaca nezadovoljno sadašnjom vladom

Olaf Scholz - NJemacka anketa
19 komentara

Olaf Scholz dobio je najnižu ocjenu odobravanja kancelara od početka istraživanja, odnosno od 1997. godine

Više od četiri od pet Nijemaca (82 %) nezadovoljno je učinkom vladajuće koalicije u zemlji, prema anketi ARD-DeutschlandTrend objavljenoj u petak.

Posebno je kancelar Olaf Scholz dobio najlošiju ocjenu odobravanja od bilo kojeg njemačkog čelnika otkako je istraživanje prvi put provedeno 1997., sa samo 20 % ispitanika koji je njegov rad ocijenio zadovoljavajućim. Samo 27 % vjeruje da on uopće može obavljati svoje dužnosti. Popratno rekordnim nedostatkom entuzijazma javnosti, Scholz je pobudio povjerenje kao krizni menadžer kod samo 23% ispitanika, dok je tužnih 12 % kancelara smatralo uvjerljivim komunikatorom. Provedeno uoči druge godišnjice formiranja koalicije socijaldemokrata, zelenih i slobodnih demokrata, istraživanje je otkrilo razine nezadovoljstva javnosti vladom kakva u Njemačkoj nije viđena u 13 godina. Jedino je ministra obrane Borisa Pistoriusa povoljno ocijenila neznatna većina ispitanika, a 52 posto ga je ocijenilo pozitivno. Ministricu vanjskih poslova Annalenu Baerbock pozitivno je ocijenilo samo 38 %, a ministar gospodarstva Robert Habeck zaostaje još više s 30% podrške birača. Ostatak Scholzova kabineta uživao je još lošije javno mišljenje.

Rezultati ankete otkrili su značajan pomak u javnom raspoloženju protiv vlade, nakon što je njemački Ustavni sud prošlog mjeseca proglasio neustavnim pokušaj prenamjene 60 milijardi eura (65 milijardi dolara) neiskorištenih sredstava za Covid-19 za Klimatski i transformacijski fond. Presuda je izazvala proračunsku krizu koja ostaje neriješena jer je Berlin bio prisiljen zamrznuti većinu svojih novih obveza potrošnje. Dok je više od polovice (54 %) ispitanika sugeriralo da bi vlada mogla pomoći u premošćivanju manjka smanjenjem vojne pomoći Ukrajini, Scholz je obećao da će nastaviti pomagati Kijevu “koliko god bude potrebno” zbog onoga što je opisao u govoru u parlamentu prošlog mjeseca kao sukob od ”egzistencijalne važnosti” za Njemačku i Europu u cjelini. Navodno čak planira udvostručiti vojnu pomoć Ukrajini sljedeće godine.

U međuvremenu, njemački vojnici ostali su navodno i bez osnovne opreme i novca za kritične popravke i to gotovo dvije godine nakon što je Scholz obećao uspostavljanje fonda u vrijednosti od 100 milijardi eura za modernizaciju vojske svoje zemlje. Čak i prije trenutne proračunske krize, anketa YouGov-dpa provedena u kolovozu pokazala je da gotovo tri četvrtine ispitanika negativno gleda na Scholza i njegovu semaforsku koaliciju. U isto vrijeme, anketa Insa otkrila je da samo 15 % ispitanih vjeruje da je sadašnja vlada napredak u odnosu na prethodnu, a gotovo polovica daje prednost “velikoj koaliciji” pod Scholzovom prethodnicom Angelom Merkel.

anketanjemačkaOlaf Scholz
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nastran
7 mjeseci prije

pajcek! sram me što smo generacija

Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

Hebeš ankete 😈 ! Ak su u toliku procentu nezadovoljni , barem Njemci znaju što je organiziranost ili su znali ! Pravac Berlin , ćelavog za uši , metlu mu u ruke da po Berlinu čisti što je izasrao , dromfulju baerbock u Puff da konačno krijene zarađivati , onako kako je i do sada jedino znala , onak napola – pismena i tad Njemačka može , polako , naprijed 👍 ..

vanja
7 mjeseci prije

Kako radi i 20% je zavidna podrška.Danas se i vlada sa 20% u mnogim državama.I sa 20% imaš 100% medije,policiju,tajnu policiju,brojiš na izborima i šta ti više treba?

Darko
7 mjeseci prije

Pustili su ovog krmka skupa s onom krmačom Ursulom da im iz temelja unište Njemačku. Kada će te svinje iza rešetaka?

Nenad
7 mjeseci prije

… a šta čeka ulica?!👿…. ovog se hazarčinu neće na izborima moći promjeniti jer će kako se čini jedini koji to mogu (AFD) biti zabranjeni

Perun
7 mjeseci prije

Ankete pokazuju da je 82% Rvata,Bošanaca ,šrba,črnogoraca, šlovenaca ,ištrijanaca ,maškedonaca,košovara i vojfodjana nezadovoljno šadašnjom EuRopskom vladom….sve sama gofna u špoljnoj politiki…..i konji su pametniji od tih mongoloida ,zar ne….

Max
7 mjeseci prije

Čudno da nije sto posto.

IuIu
7 mjeseci prije

U demokraciji se narod ništa ne pita.

Rog! Rog! 🤘🤘👹

Tupko Glupko
7 mjeseci prije

Hoće tražiti Nijemci izvanredne izbore ili će čekati redovne za dvije godine da ih ova budala do kraja gospodarski uništi? Neki dan sam dao komentar koliko je duboko potonulo njemačko gospodarstvo samo u zadnjih godinu dana. A tone godinama, od famoznih Covid mjera.

Ico
7 mjeseci prije

Scholz u Sibir, Putin u Berlin, kliču Švabe!

Gad
7 mjeseci prije

Prvo se vi odreknite nacističke ideologije. I američke okupacije. Pa se javite.

Red Dog
7 mjeseci prije

„Moj posao je zavrsen. Nemacke nema vise“
On je njihov Mesic.

Gregor Samsa
7 mjeseci prije

Ova sadašnja njemačka vlada je nakupina diletanata i korumpiranih bezličnih slugu globalističke judeomasonske oligarhije. To je istina. Ali koliko god štetna bila nema šanse napraviti ni desetin štete koju je jemačkoj i Europi učinila vlada “mutti” Merkel. Zanimljivo je kako mnogi u Njemačkoj i svijetu, koji sada opravdano kritiziraju i pljuju amatersku vladu Olafa Sholza zaboravljaju činjenicu da svi, ali baš svi problemi koji danas muče Njemačku i Europu svoj začetak i korijen imaju u dugogodišnjoj vladavine jalove stasijevske pionirke. Sholtz je samo naslijedio taj “vrući krumpir” s kojim amaterska vlada bezličnog činovnika Sholtza ne zna što bi radila pa zato samo slijepo slijedi naredbe iz centrale u Washingtonu jer za ništa drugo nisu sposobni. Ali pravi otrov, pravi izvor svih problema je Angela Merkel i njena kamarila zločinaca..

abc
7 mjeseci prije

Njemačka je američko-hazarska okupirana zemlja i kao takva se mora pognuti pred američkim gospodarima i služiti njihovim prljavim namjerama. A te prljave namjere se tek izvršavaju. Njemačka če na kraju biti uništena i žrtvovana za interese američkih lažnih židova (cionista). Nasljediče je Poljska jer je stateški bliža Rusiji i postaje prva američka kolonija, koja če tek dati svoju žrtvu u obliku budučeg rata sa Rusijom. Ukrajinci če tek tad shvatiti, kako su bili izigrani i kako su nasjeli ljepim američkim obečanjima.
Što se tiče Njemačke, ona postaje suvišna i preopasna. Zato če je cionisti uništiti, jer time uništavaju gospodarstvo cjele Europe. A svi koji navijaju za USA moraju znati, da če jim život jako poskupjeti jer cionisti žele iz Europe stvoriti treči svet, kojeg če moči eksploatirati i koristiti kako požele. Postat če američki klošari.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI