Apple će u München Hub uložiti više od 1,1 milijarde dolara za istraživanje bežične 5G tehnologije

Apple 5G
2 komentara

Američki tehnološki div Apple najavio je u srijedu da planira uložiti više od milijardu eura (1,19 milijardi dolara) tijekom sljedeće tri godine, kako bi proširio svoje inženjersko središte i stvorio novo vrhunsko postrojenje za istraživanje i razvoj u povezivanju bežične tehnologije u Münchenu.

München je već najveći Appleov inženjerski centar u Europi, s fokusom na osmišljavanje rješenja za napajanje, procesore i bežične tehnologije. Trenutno zapošljava više od 1.500 inženjera iz 40 zemalja.

Prošireno minhensko središte, takozvani Europski centar za silicijski dizajn, postat će dom rastuće Appleove jedinice i najveće europsko internetsko mjesto za istraživanje i razvoj, za mobilne bežične poluvodiče i softver. Tim će raditi na 5G tehnologijama, uključujući razvoj, integraciju i optimizaciju bežičnih modema za Apple proizvode.

“Ne mogu biti uzbuđeniji zbog onoga što će otkriti naši minhenski inženjerski timovi; od istraživanja novih granica 5G tehnologije do nove generacije tehnologija koje svijetu donose snagu, brzinu i povezanost,” rekao je izvršni direktor Applea Tim Cook u priopćenje za javnost, koje je objavljeno u srijedu.

Cook je također izrazio zahvalnost minhenskoj inženjerskoj zajednici i njemačkoj državi na uspješnom partnerstvu, koje traje četrdeset godina.

Prema službenom priopćenju, nova zgrada od 30.000 kvadratnih metara bit će gotova do kraja 2022. Kao i ostatak Appleovih ureda, u potpunosti će raditi na 100 posto obnovljivoj energiji, navodi se u priopćenju.

Planirano širenje minhenskog središta dio je Appleovih dugogodišnjih napora koje je usmjereno na osnaživanje svog tehnološkog istraživanja i razvoja tima stručnjaka svjetske klase u svojim, njemačkim podružnicama. Danas Apple zapošljava višeod 4.000 članova u zemlji, koji rade u različitim područjima, uključujući maloprodaju, inženjering i poslovanje.

AppleMünchen Hub
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hahahohoho
3 godine prije

cekaj malo pa sta nisu do jucer svi na zapadu tvrdili da je kineski 5g opasan, otrovan…itd i bla bla:))) a sad je americki 5g dobar? pitam za prijatelja ahahahaha

3 godine prije

Ponavljaju se stare otrcane fraze da je sve sto dolazi sa Istoka lose ; stetno ; nekvalitetno ?
Najverovatnije je Ruski gas takodje losije kvalitete nego americki lng ?
Huawei 5G je stetan i ubistven ali je zato emerokenjski dobar ? ? ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI