Nagli pad cijena iPhone pametnih telefona u Rusiji

Iphone 12 Apple
12 komentara

Trgovci su bili prisiljeni prodavati uređaje po sniženjima zbog porasta ponude povezanog s usporednim uvozom, javljaju mediji

Cijene iPhonea u Rusiji pale su za šest do deset posto u velikim trgovačkim lancima zbog pretrpanosti tržišta, koje je uslijedilo nakon povećane ponude Appleovih proizvoda kroz usporedni uvoz, izvijestili su mediji u utorak. Cijene nekih pametnih telefona, ovisno o njihovim modifikacijama, pale su i do 10%, navodi novinska kuća Izvestia. Trgovci su bili prisiljeni smanjiti cijene iPhonea zbog prevelikih zaliha, nakon što su brojni dobavljači preplavili tržište uređajima koji koriste shemu paralelnog uvoza i potiču konkurenciju, objasnili su stručnjaci iz industrije.

To se ne odnosi samo na iPhone, već i na druge Appleove proizvode koji su službeno navedeni kao “nedostupni” za kupnju ili isporuku u Rusiji.

Apple je prestao prodavati iPhone i druge proizvode u Rusiji prošlog ožujka, pridruživši se egzodusu zapadnih marki, usred sankcija povezanih s Ukrajinom.

Ruski trgovci na malo nabavljaju kultne gadgete iz drugih zemalja putem paralelnog uvoza, što je praksa kojom se ne krivotvoreni proizvod uvozi bez dopuštenja vlasnika intelektualnog vlasništva, putem alternativnih kanala opskrbe. Rusija je legalizirala mehanizam opskrbe tržišta robom koju su zapadne tvrtke prestale isporučivati ili proizvoditi u Rusiji zbog sankcija.

AppleiPhonerusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
alexosijek
10 mjeseci prije

Trebali su ih odavno izbaciti otamo – imaju Kineze, briga ih…lp

Tupko Glupko
10 mjeseci prije

Spustili cijene čak do 10%?
Mobiteli sličnih karakteristika u odnosu na iPhone su jeftiniji nekih 3 puta.
Rusi toliko plaču i ne znaju kako će preživjeti bez američkog iPhone-a da ovi moraju spuštati cijene 😁

Gad
10 mjeseci prije

To govno nebih koristio da ih dijele besplatno.

Max
10 mjeseci prije

Ljudi se snašli.

Valter Sapajev
10 mjeseci prije

I phone je precjenjeno sranje

gogo
10 mjeseci prije

rusi da imaju pameti nebi ni kupovali to pedersko govno

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI