Apple produžio pridržavanje politike koja je ”neutralna prema ugljiku” za cijeli lanac proizvodnje

apple
0
0

Američki računalni div Apple, s vlastitim operacijama koje su već neutralne o pitanju ugljika, objavio je plan proširenja ekološke politike na cijeli proizvodni lanac opskrbe do 2030. godine, navelo se u priopćenju za javnost u utorak.

“Tvrtka danas već ima neutralan stav prema ugljiku zbog svojih globalnih korporativnih operacija. Ovo novo opredjeljenje znači da će do 2030. svaki Appleov uređaj koji se bude prodao, imati nulti utjecaj na klimu”, navodi se u priopćenju.

Appleovo izvješće o napretku zaštite okoliša za 2020., također objavljeno u utorak,  sadrži detalje o planovima za smanjenje emisije ugljika za 75 posto do 2030. godine, istovremeno razvijajući rješenja za uklanjanje preostalih 25 posto ugljika, navodi se u priopćenju.

Apple se do sada obvezao da će više od 70 njegovih dobavljača koristiti u cijelosti obnovljivu energiju za proizvodnju svih Appleovih uređaja, čime se smanjuje količina ugljika za više od 14,3 milijuna metričkih tona godišnje; što je ekvivalent uklanjanju više od 3 milijuna automobila svake godine s cesta, navodi se u priopćenju.

Tvrtka također za sada podržava, od strane dva dobavljača, razvoj prvoga procesa koji uključuje topljenje aluminija bez ugljika; novi Appleov proizvod koji bi u sebi trebao sadržavati takvu nisku stopu ugljika trebao bi biti 16-inčni Mac Book Pro.

Osim toga, u priopćenju se navodi i da Apple izrađuje robote koji će moći rastaviti iPhone telefone, kako bi iz njih mogli izvući rijetke minerale, koji bi se onda koristili u recikliranju novih proizvoda.

Plan uključuje i partnerstva s Fondom za zaštitu životinja, Svjetskim fondom za divlje životinje i Međunarodnom zaštitom za obnovu degradiranih šuma u Kini, Sjedinjenim Državama, Kolumbiji i Keniji.

AppleEkologija
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI