Appleov šef osiguranja optužen da je policiju želio podmititi iPadovima kako bi dobio dozvole za nošenje skrivenog oružja

Apple
3 komentara

Apple, američka multinacionalna tehnološka tvrtka sa sjedištem u Cupertinu u Kaliforniji, koja prodaje potrošačku elektroniku, računalni softver i internetske usluge, smatra se jednom od tehnoloških tvrtki Big Techa.

Velika porota je u ponedjeljak protiv Tomasa Moyera podigla optužnicu, nakon što je optužen za podmićivanje policije iPadima u zamjenu za dobivanje dozvola za nošenje skrivenog oružja za zaposlenike u Appleovom sjedištu u Cupertinu, navodi ured okružnog tužitelja, u priopćenju za medije okruga Santa Clara.

Broker osiguranja Harpreet Chadha također je optužen, s Moyerom, za nuđenje mita za dobivanje dozvole za skriveno vatreno oružje, dok su dvojica članova ureda šerifa okruga Santa Clara, niži šerif Rick Sung i kapetan James Jensen, optuženi za “traženje mita za izdavanje dozvola za nošenje skrivenog vatrenog oružja.”

„Niži šerif Sung i kapetan Jensen tretirali su dozvole za CCW (skriveno vatreno oružje) kao robu i pronašli su spremne kupce. Tražitelje mita trebalo bi prijaviti Okružnom državnom odvjetništvu, a ne nagraditi ih poštivanjem njihovog zahtjeva“, rekao je u priopćenju okružni tužitelj Jeff Rosen.

Moyer je optužen za to da se obvezao isporučiti 200 iPadova, vrijednih oko 70.000 američkih dolara, šerifu okruga Santa Clara, ako bi mu službenici pružili četiri dozvole za djelatnike Applea.

Moyer je, međutim, negirao optužbe protiv njega, napominjući da, iako je pomogao organizirati donaciju iPada novom Obrazovnom centru šerifova ureda, donacija nije bila povezana s dozvolama za oružje.

“Nije učinio ništa loše i tijekom svoje karijere ponašao se uvijek uzorno. Ne sumnjamo da će biti oslobođen na suđenju“, rekao je Ed Swanson, Moyerov odvjetnik, u izjavi do koje je došao Washington Post.

Izjava koju je objavio šerifov ured također se odnosi na incident.

“Kao službenici zakona, držimo se najviših moralnih i etičkih standarda,” navodi se u priopćenju šerifova ureda. “Ovo je teško vrijeme za našu organizaciju.“

Optuženicima će biti suđeno 11. siječnja 2021. u Dvorani pravde u San Joseu. U slučaju presude optuženici mogu dobiti zatvorsku kaznu.

AppleBig Tech
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
3 godine prije

Sudac bu dobil 300ipada i sve bum ok!

JumpingJackFlash
3 godine prije

Za 200 Ipad-ova kod nas bi murja njegovom timu donirala koje god naoružanje hoće, a ne da bi mu samo dala dozvolu za nošenje oružja…

Max
3 godine prije

Vrla elita..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI