Austrija: Stvaranje vojske EU je protivno našoj neutralnosti

Austrijska vojska
4 komentara

“Ideja o stvaranju zajedničke vojske Europske unije nije u skladu s našom neutralnosti”, rekao je ministar obrane Austrije, rekao je Hans Peter Doskozil, te naveo kako je za njegovu zemlju to “stvar principa”. Osim toga, Doskozil je uvjeren da zbog razlika unutar EU većina europskih zemalja neće skoro podržati ovu inicijativu.

Danas je austrijski ministar obrane, Hans Peter Doskozil, jasno govorio protiv planova Angele Merkel i Europske komisije o stvaranju vojske EU. Predstavljajući svoje planove o modernizaciji pričuvnih snaga i politici Socijaldemokratske partije Austrije, Hans Peter Doskozil je izrazio sumnju da će bliskoj budućnosti većina zemalja Europske unije podržati ideju stvaranja vlastite vojske.

Peter Doskozil smatra da je vojsku EU danas nemoguće uspostaviti.

“Za nas je neutralnost naše zemlje stvar principa. Vojska EU u obliku u kojem se raspravlja nije u skladu s našom neutralnosti”, rekao je austrijski ministar obrane.

Osim toga, naveo je da su razlike unutar Europske unije takvo pitanje da stvaranje europske vojske neće skoro biti moguće. Nakon toga je govorio o modernizaciji pričuvnih snaga. Rekao je da će se broj osoblja povećati za šest tisuća ljudi i doseći 32 tisuće. Također će se osigurati dodatni dani za vojne vježbe, a financiranje austrijske obrane će se povećati.

Hans Peter Doskozil je rekao da će se samo za kupnju opreme za pričuvnih vojnika izdvojiti 77 milijuna eura.

“To je nužno”, rekao je povjerenik za rezervne trupe Erwin Hameseder, koji je u civilu rukovoditelj kompanije Raiffeisen, te dodao “kako se sigurnost svima ne može jamčiti besplatno”.

“Više mogućnosti za učenje. Prilika za dobiti posebnu vozačku dozvolu ili diplomu, te proći obuku ronjenja, sve to rezervnu službu čini atraktivnijom”, zaključio je Erwin Hameseder.

neutralnostvojska EU
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bo9
6 godine prije

Znaju Austrijanci sto Nijemac zeli, ponovni Anschluß Austrije.
Neka Nijemac anschlussira Hrvatsku a Austriju ostavi na miru.

subaru
6 godine prije

Nisu glupi hazburzi. A vidi AUG-a, definitivno prva uspjela (uz FAMAS samo što je AUG tržišno bolje uspio) preteča svih bulpap jurišnih puški. Gledao sam test Đeri Mikuleka sa još dvije puške, FN F2000 i IMI Tavor, Aug precizniji i bolji. Takovu sličnu revoluciju su nastavili sa Glokovim plastičnjacima.

Andrej
6 godine prije

GENAU! Österreich braucht keine neue militärische Trommeln! EU Armee, raus!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI