fbpx

Austrija: Stvaranje vojske EU je protivno našoj neutralnosti

Austrijska vojska

“Ideja o stvaranju zajedničke vojske Europske unije nije u skladu s našom neutralnosti”, rekao je ministar obrane Austrije, rekao je Hans Peter Doskozil, te naveo kako je za njegovu zemlju to “stvar principa”. Osim toga, Doskozil je uvjeren da zbog razlika unutar EU većina europskih zemalja neće skoro podržati ovu inicijativu.

Danas je austrijski ministar obrane, Hans Peter Doskozil, jasno govorio protiv planova Angele Merkel i Europske komisije o stvaranju vojske EU. Predstavljajući svoje planove o modernizaciji pričuvnih snaga i politici Socijaldemokratske partije Austrije, Hans Peter Doskozil je izrazio sumnju da će bliskoj budućnosti većina zemalja Europske unije podržati ideju stvaranja vlastite vojske.

Peter Doskozil smatra da je vojsku EU danas nemoguće uspostaviti.

“Za nas je neutralnost naše zemlje stvar principa. Vojska EU u obliku u kojem se raspravlja nije u skladu s našom neutralnosti”, rekao je austrijski ministar obrane.

Osim toga, naveo je da su razlike unutar Europske unije takvo pitanje da stvaranje europske vojske neće skoro biti moguće. Nakon toga je govorio o modernizaciji pričuvnih snaga. Rekao je da će se broj osoblja povećati za šest tisuća ljudi i doseći 32 tisuće. Također će se osigurati dodatni dani za vojne vježbe, a financiranje austrijske obrane će se povećati.

Hans Peter Doskozil je rekao da će se samo za kupnju opreme za pričuvnih vojnika izdvojiti 77 milijuna eura.

“To je nužno”, rekao je povjerenik za rezervne trupe Erwin Hameseder, koji je u civilu rukovoditelj kompanije Raiffeisen, te dodao “kako se sigurnost svima ne može jamčiti besplatno”.

“Više mogućnosti za učenje. Prilika za dobiti posebnu vozačku dozvolu ili diplomu, te proći obuku ronjenja, sve to rezervnu službu čini atraktivnijom”, zaključio je Erwin Hameseder.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
4 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
bo9
Gost
bo9
3 godine prije

Znaju Austrijanci sto Nijemac zeli, ponovni Anschluß Austrije.
Neka Nijemac anschlussira Hrvatsku a Austriju ostavi na miru.

jandrosakis
Gost
jandrosakis
3 godine prije
Reply to  bo9

A Hrvati već svi poskidali gaće i davno se naguzili pa neka udaraju i iz Bruxellesa i Washingtona, ma ni vazelin nam ne treba jer mi volimo kad boli

subaru
Gost
subaru
3 godine prije

Nisu glupi hazburzi. A vidi AUG-a, definitivno prva uspjela (uz FAMAS samo što je AUG tržišno bolje uspio) preteča svih bulpap jurišnih puški. Gledao sam test Đeri Mikuleka sa još dvije puške, FN F2000 i IMI Tavor, Aug precizniji i bolji. Takovu sličnu revoluciju su nastavili sa Glokovim plastičnjacima.

Andrej
Gost
Andrej
3 godine prije

GENAU! Österreich braucht keine neue militärische Trommeln! EU Armee, raus!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik