Baiden sebe naziva ‘bijelim, ali ne glupim’

Joe Biden
22 komentara

Američki predsjednik Joe Biden dao je čudnu procjenu svoje inteligencije na događaju u Bijeloj kući na kojem su slavili crni Amerikanci u ponedjeljak, dok je hvalio svoju administraciju za niz povijesnih prvih Afroamerikanaca na visokim funkcijama.

“Možda sam bijelac, ali nisam glup. Znam gdje je snaga… Mislite da se šalim. Naučio sam davno o Božanskoj devetorici”, rekao je Baiden na događaju povodom završetka Mjeseca crnačke istorije.

Iako je Baiden i ranije bio kritiziran zbog priča – od tvrdnje 2022. da je uhapšen na protestu za građanska prava, ili često razotkrivane priče o posjeti južnoafričkom disidentu Nelsonu Mandeli – njegova zagonetna primjedba o moći mogla bi biti tačna, u kontekstu.

„ Božanska devetka“ je nadimak koji je dat društvu osnovanom 1930. godine koje predstavlja bratstva i sestrinstva na istorijski crnačkim koledžima i univerzitetima (HBCU). Tokom predsjedničke kampanje 2020., Baiden je tvrdio da je “počeo iz HBCU, država Delaware”.

Mnogi su to shvatili kao tvrdnju da je pohađao afroameričku školu, što on nije. Medijski provjeravatelji činjenica su potom iskopali njegov govor iz 2016. u kojem je Baiden rekao da je govorio u državi Delaware kada je prvi put ušao u politiku, prikupljajući sredstva u njenom kampusu, prije nego što je postao senator iz Delawarea 1972. godine.

U svom obraćanju u ponedjeljak, Baiden je zaslužan za kongresmena Jamesa Clyburna, demokratu iz Južne Karoline, što ga je podržao 2020. Ta pobjeda na stranačkim predizborima brzo je dovela do toga da su ostali demokrati pali u red i da je Baiden postao predsjednički kandidat na prethodno prepunom terenu.

Prema brojnim američkim medijima , Clyburnova cijena bila je da je Baiden predložio Afroamerikanku za svoju kandidatkinju i u Vrhovni sud SAD – što je i učinio, prvo s Kamalom Haris, a zatim s Ketandžijem Brown-Jackson.

BidenDementnostSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Ukratko izvjestaj iz Bahmuta – nakon mudre odluke Kijeva da digne branu u vazduh i poplavi grad kako bi usporili napredovanje vagnerovaca doslo je do plavljenja linija odbrane, rovova i podruma. Vagnerovcima je olaksan posao i krenuli su lakse napredovati. Preprosle noci oficiri su se izvukli iz grada, a Kijev je poslao jedan bataljon mobilisanih koje je poklopila prvo artiljerija pa 4 Su-25 i dovrsila dva helikoptera. Oba tvrda puta su u dometu pjesadijskog oruzja i juce nije bilo ni izlaza ni ulaza preko njih. Iskusniji vojnici su se izvlacili pjesice preko oranica pojedinacno ili u manjim grupama cijelu noc. Ostalo je samo topovsko meso. Bahmut je kaput. Ostaje samo da se odradi ciscenje. Malo ce potrajati jer je rijec o nekoliko hiljada zrtvenih ovnova koji su pri kraju sa municijom i hranom. Njihov je zadatak da zadrze vagnerovce tri dana kako bi Zelenski zavrsio rovove oko Casov Jara. Nadam… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
1 godina prije

On je prvotno —- izhlapio ! Drugo , radi se o posve zlu čovjeku , odurnih svjetonazora i vrlo upitne obitelji …. Žalosno za jednu zemlju i narod , čiji se preci trudili i borili za osnovati ” New Jerusalem ” da bi ZA KRATKO —– DO OVOG stigli . Smola !

Tupko Glupko
1 godina prije

Kamala Harris je tek manjim dijelom Afroamerikanka – majka joj je iz Indije, a otac ima korijene iz Afrike i Irske.
Ne znam zašto se služite novogovorom sa tim “Afromaerikanka” – za ovakvu bi prije deset ili dvadeset godina pisali mulatkinja.

noppo
1 godina prije

to znači tabula rasa. To je i očekivano za nekoga koji se cijeli život bavio samo politikom – da zna samo pričati i ništa drugo raditi. Šta da uradim, da ništa ne radim.

eks
1 godina prije

Zeleni je izjavio za CNN da se razmatra “strateško povlačenje” iz Artjomovska. Izgleda da će NATO-Ukri biti “evakuisani” kao u Mariupolju .

Ziv je Geza
1 godina prije

Rusi bjesomucno udaraju ukradenim ukrajinskim vesmasinama po bakhmutu, azov heroji ruse ih teglicama tursije,kljucna su slijedeca tri dana, kada stizu hrvatski zrakomlati naoruzani staklenkama podravkinih punjenih paprika od 5 Kg.

Prijelomna, imbex.hr – vijesti – 01.03.2003.

duki
1 godina prije

Još jedan dokaz da mu je propuh kroz uši otpuhao i ona 3-4 nervna čvorića iz lubanje !
Koji tip,i on je vođa najjače ………

Max
1 godina prije

Nije glup nego neubrojiv.

Čovjek je življen
1 godina prije

Kad se čovjek sjeti da je na čelu te (ajmo reći) iste države nekoć bio Lincoln ili Kennedy, shvatiš da je trenutni politički eksponat te države jednak kvaliteti hrvatskih predstavnika na Eurosongu. Odraz istog nepoštovanja prema ničemu. Kako bi rekao naš premijer; ne-tema kako im i pristaje, zapravo.

Schroder
1 godina prije

Danas je jedan Njemacki novinar koji zivi u Americi dosao do dukomenta da je Americka vlada imala 47 labora u Ukraini Biden i njegov sin su snabdjevali te labore materjalom Tamo su se proizvodili razni virusi koje su pustali po ljudima Biden i njegov sin su ogromne novce zarazili na tim laborima Postoji kanal ALEXANDER RAUE gdje je fino sve otkrio kako je dosao do stvarni dokaza Tko razumje Njemacki neka poslusa kanal US REPORTER ENTHULLEN BIDEN FAMILIE FINANZIERT BIO -LABORE U UKRAINI – ALEXANDER RAUE youtube

gogo
1 godina prije

fnije bijel i glup nego bijel i retardiran

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI