Berlin izgubio trag o 160 povratnika sa sirijskog bojišta – Možda su u EU ili već u Njemačkoj?

Berlin islam checkpoint Charlie.
12 komentara

Nakon što je takozvani „kalifat“  pretrpio  teritorijalni poraz na Bliskom istoku, u Europi je zazvonio alarm zbog povratka stranih boraca u njihove „matične domovine“. Kako je izvijestio Inside Over, europske zemlje koje su zabilježile najveći postotak džihadista koji se vraćaju iz Sirije i Iraka su Velika Britanija s 45% stranih boraca koji su se ponovno pojavili na engleskom tlu i Njemačka s 33% terorista koji su se vratili u različite gradove njihovog njemačkog podrijetla.

I upravo u Njemačkoj, koja nikada ne propušta priliku da drži predavanja Italiji o imigraciji i sigurnosti, njemačke vlasti i sigurnosne službe su izgubile trag o 160 njemačkim islamističkih militanata koji su otišli su u Siriju i Irak, a sada su naprosto „nestali“ ili su se s migrantskim valom već vratili na europski teritorij.

Prema Deutsche Welleu, od 2013. je oko 1050 islamskih fundamentalista s njemačkim putovnicama otišlo u kalifat. Trećina njih se već vratila u Njemačku i bili su zatvoru ili centrima za radikalizaciju, 200 ih je poginulo u borbama, ali 160 su oslobodile njemačke sigurnosne službe. Njemački sigurnosni propust je privukao pozornost Njemačke liberalno-demokratske stranke (FDP) koja je preko svoje glavne tajnice Linde Teuteberg osudila nepostojanje prave strategije saveznih vlasti u Berlinu kako  upravljati povratkom stranih boraca.

Kada je u pitanju nacionalna sigurnost, Njemačka ne spava mirno. Uzbunu zbog porasta islamskog ekstremizma u Njemačkoj su njemačke vlasti pokrenule 2018. godine s izvješćem u kojem se upozorava na više od 10 000 selafija prisutnih na njemačkom području. Izvješće sigurnosnih službi u Berlinu izvijestilo je da su islamistički militanti nastojali regrutirati nove sljedbenike čak i među muslimanskim izbjeglicama i sakrili se među imigrante kako bi ušli u Europu koristeći migracijske putove. Također 2018. godine, po prvi put u povijesti, federalna policija je morala prikupiti podatke o brojnim vandalskim napadima na vjernike ili kršćanske simbole da bi bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann tada zagrmio: “Svatko tko želi živjeti u ovoj zemlji mora se odmah udaljiti od bilo kojeg oblika antikršćanske tendencije. Inače ti ljudi nisu dobrodošli!”

No, vraćajući se na genezu aktualnog problema, o tome smo pisali u više navrata, posebno u opširnim analizama o proboju selafijskog i vehabijskog učenja islama, koje se u Europi, uz blagoslov svih vlada, provodilo u raznim centrima i džamijama koje je financirala Saudijska Arabija. To je proces koji je započeo sredinom ’70-ih i najizraženiji je bio u Belgiji, gdje je zbog unosnih naftnih ugovora kralj Baldovin saudijskoj dinastiji dozvolio da „brine“ o muslimanskim doseljenicima.

Druga velika pogreška je dobrodošlica Angele Merkel upućena migrantima 2015. godine, kojom je pokrenula stihijsku i nekontroliranu imigraciju na europski kontinent. No, još kratkovidnija politička odluka je bila zatvaranje očiju na odlazak europskih militanata na bojišta Sirije i Iraka, nadajući se da će oni tamo izvojevati pobjedu i na ruševinama Assadove Sirije utemeljiti islamistički teroristički „kalifat“. Sirijske i iračke snage su osujetile provedbu ovih planova i europske zemlje, uključujući Njemačku, sada se suočavaju s logičnom posljedicom povratka ekstremista u njihove zemlje porijekla. Kako su sigurnosne službe Njemačke izgubile trag o 160 takvih militanata, ostaje „misterij“, ali i činjenica zbog koje Nijemci sada ne spavaju mirno kao prije 2011. i početka Arapskog proljeća.

Inside Over / Deutsche Welle

Kako je Belgija postala ”kalifat”

Vehabizam – Zahvaljujući zapadnom sluganstvu do Sandinavije se stigao najopasniji islam

 

bliski istokISILKalifat
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kile
4 godine prije

Je, je izgubio, ali pod navodnike ‘izgubio’, čekaju samo poziv kad će trebat opet neku svinjariju napravit

Iza_horizonta
4 godine prije

Na zapadu ima i naziv za ovakav “fenomen”.
Zove se : Kulturno obogaćivanje 😁

Crni žutokljunac
4 godine prije

Ovi visoki dužnosnici,a ustvari lutke na koncu,su zabrinute i bore se protiv toga u javnosti,a ustvari slušaju svoje gazde,gospodare kaosa,koji stalno izazivaju sukobe,da mogu lakše otimat,upravljat lakše nama te se tako enormno bogatit.To ustvari znači da nas ništa dobro ne čeka u budučnosti,te je samo pitanje vremena kad će pokrenut uspavane,infiltrirane islamiste ispranih mozgova.

Siniša
4 godine prije

Vukovi u stadu praznoglvih ovaca a ovce neslane pa digle glavu u visine.

URA
4 godine prije

skupljaju se oni oko trafljika sa
kebabom ko muhe na …

Tom
4 godine prije

Nisu oni izgubljeni sjede u nekoj americkoj bazi u albanij i cekaju da im gazde daju novi zadatak

samo tako
4 godine prije

Bumerang se vrača, pravedno

Ana
4 godine prije

Berlin uzgubio trag dzihadistima? Pa bili su zauzet drzanjem propovijedi Italiji zbog male burzujke!

nessy
4 godine prije

Ima na ‘Jubitu’ odlican, dokumentarni film “Europa-The Last Battle”, koji objasnjava genezu danasnje situacije u Evropi i Greater Middle East, (kako bi to Amerikanci nazvali(, u zadnjih 100-150 godina.

nessy
4 godine prije

Nisu nestali, kako sam citao, gazde Ameri, su sve one koji bi im mogli jos trebati, izveli iz okruzenja u Siriji helikopterima i transportirali u Avganistan, na R&R, da budu vedri i cili, kada ih pozovu, da izazovu kaos, gdje vec odredi dobri ujak Sam. Kad bi samo, dobri Bog dao, da osjete dobrobiti svoje politike, na svom teritoriju, u punom opsegu. Kako je Allbright kometirala, 500.000 Iracke djece, i nisu neka cijena, da USA ostvari svoje ciljeve u Iraku (a ipak ih nisu ostvarili). Da ne kopiram,
zbljuv, zbljuv!

Hattori Hanzo
4 godine prije

Mozda su već na Marienplatz u udobnom socijalnom stanu kao i stotine drugih koje drzava finasira na račun poreznih obveznika.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI