Berlin priznao: “Za izbjegličku krizu je kriv Washington!”

Bundestag
15 komentara

Izbor Donalda Trumpa za američkog predsjednika jednu za drugom ruši sve kule od karata izgrađene do danas od strane zapadne propagande. Kako se bliži dan njegove inauguracije, sve je više izjava koje to potvrđuju.

U intervjuu kojeg je ovih dana za Der Spiegel dao potpredsjednik njemačke vlade i ministar gospodarstva, socijaldemokrat Sigmar Gabriel optužuje kancelarku Merkel da je politikom oštrih mjera štednje podijelila Europu i prijeti da će uništiti EU, čime na vlast mogu doći populističke snage kao što je Nacionalni front Marine Le Pen, koja se natječe za mjesto u Elizejskoj palači i možda će i uspjeti.

No, sada je Sigmar Gabriel otišao korak dalje i u odgovoru Trumpu, koji je izjavio kako je NATO beskoristan, a da Europska unija radi isključivo u interesu Njemačke, danas je poslao jasnu poruku o istini u vanjskoj politici.

“Migracijska politika Angele Merkel je bila pogreška”, rekao je njemački  ministar gospodarstva Sigmar Gabriel i napokon priznao “kako postoji veza između pogrešnih američkih intervencionističkih politika, posebno u ratu u Iraku, i izbjegličke krize”, prenosi The Guardian.

“Dakle, moj savjet je da ne govori što je pravo ili krivo, nego da smo pokušali uspostaviti mir u toj regiji i osigurati ljudima da mogu pronaći dom u svojoj zemlji”, riječi su kojima je Sigmar Gabriel odgovorio Trumpu.

Njemački ministar i potpredsjednik vlade je u pravu, iako je i sam sudjelovao u kreiranju politike vlade kancelarke Merkel.

Za izbjegličku krizu je kriva intervencionistička i kriminalna politika dva desetljeća neokonzervativnog režima, koja je počela s Bushem mlađim, a nastavili su je provoditi Obama i Hillary Clinton, kandidatkinja i prijateljica Berlina, koja bi, da je pobijedila na izborima, nastavila istim putem, što znači da bi danas gledali dovršetak apokaliptičnog scenarija u Siriji.

Pobjeda Trumpa, pobjeda “čudovišta”, konačno je otvorila Pandorinu kutiju, sa svim lažnim objavama mainstream medija koje su se skrivale unutra.

NATOthe guardian
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mars
7 godine prije

Oho-ho, počelo iznošenje i kačenje na štrik prljavog veša i prljave posteljine koji su ostali nakon uzajamnog urnebesnog seksa čiji proizvod su abortusi, te siročad i vanbračna djeca razasuta širom svijeta, a koju sada nijedno neće da prizna kao svoje. Šta li će komšije tek vidjeti ako na red dođe i javno pokazivanje šta onaj drugi ima u svojim ormarima, u kojima zasigurno ima stvari koje su kudikamo gore od samog prljavog veša i posteljine. Bračna svađa ima da bude tako urnebesna da to ne bi mogao režirati ni najbolji režiser holivudskih i sličnih sapunica. Takva svađa vrlo lako može dovesti do razvoda braka i do situacije kada dojučerašnja ljubav bračnih drugova prelazi u ostrvljenu mržnju. U krajnjoj liniji može doći i do fizičkog obračuna između njih, tj da onaj jači malo namlati onog slabijeg i da mu ne da razvod, već ga primora da i dalje bude s njim… Čitaj više »

USA exceptional
7 godine prije

Sve to zapadni politicari znaju pa ipak ni malo se ne ustrucavaju da optuze za sve Ruse… da lazu 24 sata sedam dana.
Istinu recu kad se gangsteri medjusobno zakacu.

nisam robot
7 godine prije

SPD pao na ispod 20% pa se sada Merkelov sijamski blizanac distancira. Kao, glasajte za mene jer nisam znao, nitko mi nije rekao, nisam cuo, nitko me nije pitao, sta ja imam kao podpredsjednik vlade sa svim tim.
Kao i u Hrvatskoj, konzerativci CDUa se naginju na lijevo i pridobijaju lijevi centar, ali gube desno krilo.
Problem je da tim ponasanjem stvaraju nered i desno krilo se ne osjeca zastupljeno.
Sta ljevicarima preostaje je ocajno zabijanje noza u ledja dojucerasnom partneru, znaci po obicaju.
Kada si nesposoban moras igrati prljavo.

jale
7 godine prije

Kako je milosrdni anđeo Gabrijel zabrinut za rast desnice i nacionalizma u Njemačkoj i Francuskoj, ali ga ne smeta što u njemačkom backyardu iliti odmaralištu za njemačke penzionere iliti Hrvatskoj, kao i u Ukrajini, Poljskoj, Litvi, Latviji, Estoniji, već odavno stoluju plavooki i plavokosi reinkarnirani fašistički diktatori sa sisama. (svaka sličnost je slučajna i isključivo u svrhu izazivanja salvi smijeha)

pčela
7 godine prije

Koliko je trebalo godina jednom njemačkom političaru da skupi hrabrosti i izgovori takvu rečenicu?

subaru
7 godine prije

Ovaj si pravi rejting sa ovim opservacijama za sljedeće izbore da njima prevari glupe švabe koje će to popušiti a on će nastaviti tamo gdje mu je sestra stala.

Alen
7 godine prije

Izborne godine su cudo… Tone prljavog vesa,optuzbi da se zeludac okrene.. I onda dan nakon izbora totalna amnezija i sve po starom.. Da nas necim ne zasipaju ?????

Istinoljub Jani
7 godine prije

DONALD TRUMP je:”LUTKA na KONCA”VLADIMIRU PUTINU,RUSIJA JE OMOGUČILA NJEGOVU POBJEDU!!A DA JE TRUMP VELIKO ZLO JE,JER GA PODRŽAVAJU REPUBLIKANCI,a Republikanci su samo za bogate,tajkune,obespravljeno radništvo i zdrastvo i školstvo samo za bogate i močne!!

Stefa
7 godine prije

USA svugdje, i to na tudem teritoriju zapocnu ratove. Zadnji bio kod njih Sjever –
Jug! Zele da tako i ostane,

adam
7 godine prije

dobro su se dosjetili.hahahaha

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI