Bezos izdaje upozorenje za američku ekonomiju

Jeff Bezos
14 komentara

Osnivač Amazona Jeff Bezos upozorio je da bi američka privreda mogla biti na putu ka recesiji jer rastuća inflacija uzrokuje previše štete.

On je ovaj stav izrazio dok je u utorak retvitovao intervju za CNBC s izvršnim direktorom Goldman Sachsa Davidom Solomonom u kojem je bankar upozorio da vidi “dobre šanse” za recesiju u SAD-u i savjetovao vlasnike preduzeća da budu oprezni i da se pripreme za veću volatilnost tržišta zbog porasta čeonih vjetrova.

“Da, vjerovatnoće u ovoj ekonomiji govore da osigurate vrata”, napisao je Bezos na Tviteru kao odgovor.

Milijarder se pridružio sve većem horu vodećih investitora, rukovodilaca i analitičara – uključujući generalnog direktora JPMorgan Chasea Jamieja Dimona – koji zvone na uzbunu zbog toga što se sprema američkoj ekonomiji.

Ekonomisti kažu da inflacija ostaje trajni problem za američku ekonomiju. Trenutna stopa inflacije od 8,2 % najviša je od 1981. U međuvremenu, osnovni američki indeks potrošačkih cijena (CPI), koji isključuje hranu i energiju, porastao je za rekordnih 6,6 % od početka godine do septembra, prema službenim podacima objavljenim ranije ovog mjeseca.

Ranije ove godine, Bezos je okrivio Bidenovu administraciju za pokušaj da obmane Amerikance o inflaciji, tvrdeći da povećanje poreza na korporacije i bogate ne bi smanjilo troškove potrošača. Također je izrazio uvjerenje da je stvarni razlog inflacije stimulativna politika Bijele kuće, koja je dovela do ubrizgavanja novca “u već pregrijanu, inflatornu ekonomiju”.

inflacijaJeff BezosSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

To je svima jasno.

Zenit
1 godina prije

Amerika srlja u propast. Neće više svaka obitelj moć imat nekoliko automobila već će se morati ograničiti na automobil na svakog člana obitelji. Neće se više jesti svaki dan po restoranima već će se morati jednom mjesečno kuhati kod kuće. Neće biti putovanja po svijetu svaki nekoliko mjeseci već će se to smanjiti. I ako ovako nastave mogli bi se izjednačiti s ruskim standardom za jedno 10 000 godina.

nessy
1 godina prije

Znam da je off-topic, unaprijed se izvinjavam. Posto je Hrvatska uredjena zemlja u kojoj (skoro) sve funkcionira savrseno, razveselio me clanak o regulaciji prikupljenih sumskih plodova. Dakle, “Gljiva se smije ubrati do tri kilograma dnevno, kestena do deset, a isto vrijedi i za druge plodove. Smijete pobrati i dva kilograma češera, potom pet komada lukovica, gomolja ili korijena. Također, smijete iz šume iznijeti i kilogram listova ili cvjetova”. Eto, srecom, nasi mudri zakonodavci su odlucili stati na kraj razbojnickoj bandi koja sakuplja cesere, listove, pa cak i gljive po sumama. Kazne za te besprizorne bandite idu do 7.000 kn. Mislim da je to malo, obzirom na nanesenu stetu, ako netko nakupi recimo, 11kg kestena, i 4kg gljiva. Takve antidrzavne elemente treba poslati u ruski gulag (treba napraviti sporazum sa Rusijom), jer takve radnje moraju biti kaznjene drasticno. Inace, u Hrvatskoj smo se odavno izborili s banditima koji drzavnu imovinu kradu… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Пентагон је моделирао ситуацију у којој је приказао како би изгледала експлозија на брани у Каховки и које би последице то изазвало по Херсонски регион.

Ако би дошло до уништења бране у Каховки, милиони тона воде би се излили на Херсон брзином од 24,4 км/час, а талас би био висок 1 метар. За само 2,5 сата нагло би се подигао ниво воде до 4,8 метара. Поплава би трајала три дана и потпуно би уништила обласни центар.

Lucija, prva
1 godina prije

Jbt, ovi se više ne usude pustiti nigdje niti jednog stručnjaka u medije.

Možda su izumrli? Nigdje nikog ni u jednom institutu ekonomskom ili fakultetu? Ili se bave drugim stvarima?

A i nije dobro puno pričati…pogotovo točne stvari. Još sa brojkama…

I, onda ti naravno, Bezos, kao jedna važna osoba, saopći neke stvari.
Baš na razini mobitel generacije.

P.S. Način izračuna inflacije – metodologija se mijenjao od 80-tih. 😏

JozoO
1 godina prije

NO SHIT Sherlock!? Gdje si bio frende kad tvoji lupali LD zbog malo jače gripe.

Macedon
1 godina prije

Gledam sliku od ovu spodobu. Kladim se da ovaj Nije sa ove planete. Meni lici na humanoidni robot kao da ga pravila Honda.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI