Biden aktivira Zakon o ratnoj proizvodnji – zbog nedostatka hrane za bebe

Biden - Zakon o ratnoj proizvodnji
18 komentara

Predsjednik Joe Biden pozvao se u srijedu na Zakon o ratnoj proizvodnji kako bi ubrzao proizvodnju mliječnih smjesa za dojenčad i odobrio letove za uvoz opskrbe iz inozemstva, budući da se suočava sa sve većim političkim pritiskom zbog domaće nestašice uzrokovane sigurnosnim zatvaranjem najvećeg pogona za proizvodnju adaptiranog mlijeka u zemlji.

Naredba Zakona o ratnoj proizvodnji zahtijeva od dobavljača proizvođača formula da ispune narudžbe tih tvrtki prije drugih kupaca, kako bi se otklonila uska grla u proizvodnji. Biden također ovlašćuje Ministarstvo obrane da koristi komercijalne zrakoplove za dopremanje zaliha hrane koje zadovoljavaju savezne standarde iz inozemstva u SAD, u onome što Bijela kuća naziva “Operacija Fly Formula”.

Zalihe hrane za bebe diljem zemlje ozbiljno su smanjene posljednjih tjedana nakon što je Abbott Nutrition u veljači morao opozvati svoje proizvode što je pogoršalo tekuće poremećaje lanca opskrbe među proizvođačima hrane, ostavljajući manje mogućnosti na policama trgovina i sve zabrinutije roditelje koji se bore pronaći prehranu za svoju djecu.

“Znam da su roditelji diljem zemlje zabrinuti hoće li pronaći dovoljno adaptiranog mlijeka za hranu za svoje bebe”, rekao je Biden u video izjavi koju je objavila Bijela kuća. “Kao roditelj i kao djed, znam koliko je to stresno.”

Najava dolazi dva dana nakon što je Uprava za hranu i lijekove rekla da pojednostavljuje svoj proces kontrole kako bi stranim proizvođačima olakšala da počnu isporučivati ​​više formule u SAD.

U pismu u srijedu Ministarstvu zdravstva i ljudskih usluga i Ministarstvu poljoprivrede, Biden je uputio agencijama da rade s Pentagonom na identificiranju inozemne ponude formule koja zadovoljava američke standarde tijekom sljedećeg tjedna, kako bi unajmljeni letovi Ministarstva obrane mogli brzo stići u SAD.

“Uvoz dječje hrane poslužit će kao most do povećanje proizvodnje”, napisao je Biden.

Regulatori su u ponedjeljak rekli da su postigli dogovor kojim će Abbott Nutritionu omogućiti ponovno pokretanje svoje tvornice u Sturgisu u Michiganu, najveće tvornice hrane za bebe u zemlji, koja je zatvorena od veljače zbog problema s kontaminacijom. Tvrtka mora revidirati svoje sigurnosne protokole i postupke prije nego što nastavi proizvodnju.

Nakon što je dobio odobrenje FDA-e, Abbott je rekao da će trebati osam do deset tjedana prije nego što novi proizvodi počnu stizati u trgovine. Tvrtka nije postavila vremenski okvir za ponovno pokretanje proizvodnje.

“Uputio sam svoj tim da učini sve što je moguće kako bi osigurao da postoji dovoljno sigurne hrane za bebe i da brzo stigne do obitelji kojima je najpotrebnija”, rekao je Biden, nazvavši to “jednim od mojih glavnih prioriteta”.

Postupci Bijele kuće dolaze u trenutku kada se očekuje da će Dom predvođen demokratom u srijedu odobriti dva zakona koji se bave nedostatkom hrane za bebe, dok zastupnici žele pokazati napredak u onome što je postalo zastrašujuće za mnoge obitelji.

Jedan prijedlog zakona za koji se očekuje da će imati široku dvostranačku potporu dao bi tajniku Odjela za poljoprivredu mogućnost izdavanja uskog niza izuzeća u slučaju prekida u opskrbi. Cilj je dati sudionicima programa pomoći koji je uobičajeno poznat kao WIC da koriste vaučere za kupnju hrane od bilo kojeg proizvođača umjesto da budu ograničeni na jednu marku koja može biti nedostupna. Program WIC čini otprilike polovicu prodaje dojenačke formule u SAD-u.

Očekuje se da će druga mjera, zakon o hitnoj potrošnji od 28 milijuna dolara za povećanje resursa u Upravi za hranu i lijekove, imati manju dvostranačku potporu i nejasno je hoće li je Senat prihvatiti.

BidenHrana za bebeRatna prizvodnjaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

I Hićo je pred kraj rata slao djecu na front.
Ovaj će i dojenčad…šta ga briga, ta nisu njegova.
Ili sam opet profulo temu?

Liku
1 godina prije

Glumci i glasnogovornici “gospodara svjetske igre” uveliko i bez pardona najavljuju nestasice osnovnih zivotnih namjernica i svjetsku glad. Zasigurno da ce, u vremenu koje dolazi, najteze biti pogodjena, nazalost, djeca koja nisu nikom nista kriva i koju svjetski zakulisni mocnici ni najmanje ne zale. Ova “briga” koju pokazuje cionista Bajden za dojencad je laz kojom se prikriva njegova marionetska uloga u izazivanju globalnog kontroliranog kaosa i gladi koja dolazi i koja je gospodarima kaosa potrebna kako bi uveli diktaturu-svjetsku centralnu vlast u vidu jedne Svjetske vlade kojoj bi se bezpogovorno pokorili svi gojimski narodi. Evo sta kaze drugi glumac “predsjednik” Srbije Vucic: “Razgovarao sam prethodnih dana sa više svetskih lidera. Ne znam da li je bogougodno tako govoriti, ali neki od njih predviđaju mnogo teže stanje nego pred Drugi svetski rat, čak i tokom tog rata. Govorim o nivou celog sveta, posebno Afrike i Evrope. Pozivam na jedinstvo našeg naroda… Čitaj više »

Mlata
1 godina prije

Nije valda Ukrajina najveći svetski proizvođač i toga?

Mrčikola
1 godina prije

Ne laje pas radi sela…infantilni kurbin sin misli samo na sebe.
Za očekivati je da i proizvodnju pelena uvrsti u ratnu proizvodnju čim se slijedeći put usere. 😁

tihobl
1 godina prije

I onda dodje ad astra i kaze da je Amerika najveca i najjaca sila, a nemaju mlijeka.

Ivan
1 godina prije

Amerika je zagazila u takva govna, da će se teško ili nikad izvuć.

Mölltaler
1 godina prije

Rublja na rekordnim vrijednostima. Jedan dolar 57,9 rublji. Rusima od početka specijalne operacije plaća u eurima i dolarima narasla 30%.

Upitnik
1 godina prije

Potpuno tačna konstatacija.

łedeno doba
1 godina prije

U Škotskoj misteriozno porasla smrt novorođenčadi, zdravstvene vlasti pokreću istragu Zdravstvene vlasti u Škotskoj pokrenule su istragu nakon misterioznog porasta smrtnosti novorođenčadi, čiji je vrhunac zabilježen već drugi puta u razmaku od samo šest mjeseci. Izvješće lista Herald, kojeg prenosi i BBC, ističe vrlo neobičan porast smrtnosti, nakon što je 18 dojenčadi umrlo unutar četiri tjedna od rođenja u ožujku ove godine. Još ih je više umrlo u rujnu prošle godine, kada je prijavljen 21 neonatalni smrtni slučaj, što je najviše otkako je evidencija počela 2017. godine. „Stopa neonatalne smrtnosti iznosila je 5,1 na 1000 živorođenih u rujnu i 4,6 na 1000 u ožujku, u odnosu na prosjek od 1,49 na 1000 u 2019. godini”, izvještavaju novine. Public Health Scotland rekao je da smrtni slučajevi nisu mogli biti slučajni, dok je uzrok prethodnog skoka u rujnu također ostao misterij. U izvješću se navodi da se cijepljenje povećalo kod budućih majki i da… Čitaj više »

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

”Moramo otkriti kako smo došli do mjesta gdje imamo bebe koje plaču u našoj zemlji jer su gladne, a police su gole.” – kaže Nancy Pelosi.

Čini se da se Nancy Pelosi nije pridružila bojkotu ruske votke.

P.S.
Tek kad je imao jedanaestero djece…
Greg Condom je dobio ideju.

Max
1 godina prije

Ne može on aktivirati ni sebe.

Fabijan
1 godina prije

Nedostatak hrane za bebe? Ionako su plandemijom nastojali uništiti ljudsku populaciju kroz sterlinost mladih parova tj.učiniti ih neplodnim. Zašto bi im onda bilo stalo za bebe? Zamislite jaka amerika nema hrane za bebe! Iza svega postoji pitanje; čemu predviđanja gladi u jesen kada se prošle i ove godine zasijalo sve i svašta i mislim da smo svi koji imamo prostor za sijanje posijali znatno više nego trebamo? U medijskoj laži zapada postoji pozadinska istina ali još nije kristalno jasna. Poznato je da se već konzumira laboratorijski uzgojeno meso. Što li će nam se ponuditi još laboratorijski uzgojeno, možda pšenica, mlijeko?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI