Biden bi mogao započeti ‘Treći svjetski rat’

Joe Biden - Nuklearni rat
52 komentara

Američki predsjednik Joe Biden slijedi “samoubilački” kurs u Ukrajini i mogao bi uvući SAD “glupo u konfrontaciju” s Rusijom, rekao je priznati režiser Oliver Stone tokom nedavnog pojavljivanja u podcastu.

Govoreći u epizodi podcasta britanskog komentatora Russella Branda ‘Stay Free’ objavljenom u petak, Stone je za sukob u Ukrajini okrivio “neokonzervativni pokret koji je započeo rat u Iraku” i koji još uvijek zauzima istaknute pozicije u Bidenovoj vladi.

“Biden je stari hladni ratnik, i on zaista mrzi stari Sovjetski Savez koji opet brka sa Ruskom Federacijom, koja nije komunistička”, nastavio je Stone. “Čini se da nas glupo uvlači u konfrontaciju sa moći koja neće dati. Ovo su granice Rusije. Ovo je njihov svijet. Ovo je NATO koji ulazi u Ukrajinu. Ovo je sasvim druga priča.”

Stoun je otkrio da je glasao za Bajdena 2020. godine, što je odluka koju sada smatra “greškom”. “ Mislio sam da je sada star čovjek da će se smiriti, da će biti blaži i tako dalje”, rekao je  Stone i dodao da sada vidi “čovjeka koji možda nije zadužen za vlastitu administraciju. Ko zna?”

Stoun je još 2016. godine producirao dokumentarac, ‘Ukrajina u plamenu’, objašnjavajući ulogu SAD u svrgavanju demokratski izabranog predsjednika Ukrajine Viktora Janukoviča 2014. godine. Film je bio vrlo kritičan prema širenju NATO-a na istok, američkom sponzorstvu ukrajinskih neonacista i ratu protiv Donjecka i Luganska koji je vodio Janukovičev nasljednik kojeg podržavaju SAD, Pjotr ​​Porošenko.

Euromajdanski udar, rekao je Brandu, “bio je veoma dubok plan za prodor u Rusku Federaciju”.

Stone je u više navrata izrazio ovo mišljenje u godinama otkako je ‘Ukrajina u plamenu’ objavljena. „Od 2014. Ukrajina više nije bila neutralna, već antiruska, i to je ono što je poremetilo ravnotežu“, rekao je on za srpski list „Politika“ u decembru, dodajući da „svaki rat ima uzroke i posledice“.

Iako je Stone bio glasan kritičar bivšeg predsjednika Donalda Trumpa i glasao je za njegovog demokratskog protivnika 2020., njegovi stavovi o ukrajinskom sukobu su u skladu s Trumpovim. Bivši predsjednik i republikanski favorit 2024. također je iste neokonzervativce nazvao ključnim arhitektima sukoba, optužujući Bajdena da je uvukao SAD u “treći svjetski rat”.

BidenOliver StounSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
52 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Iva
9 mjeseci prije

Kad će ovaj u zasluženu penziju?

9 mjeseci prije

Već ga je započeo , ne biden već obama napadom na siriju…

M.r H.F
9 mjeseci prije

Pa zar neznate da vise ništa neće moći preživjeti na planeti zemlji i vi koji želite taj nuklearni holokost dajte razmislite što će vam te puste stotine miljijardi kad ih nećete imati gdje potrošiti duboko pod zemljom!!!😡😡🫵🫵😮

Schwarze Hunderte
9 mjeseci prije

Bi ! Da ima sa čim . A nema 😁

Toni
9 mjeseci prije

Rat je započeo putin 2014.

Zoki
9 mjeseci prije

Kakav crni Biden. Frajer ne zna je li posao, ili dosao. Rukuje se sa zrakom, zapinje za ravno, isljucuje se ko prazna baterija. To se lijepo kaze, tj ispravka krivog naslova: Duboka drzava kojom upravljaju elite, preko Bidena bi mogli započeti ‘Treći svjetski rat’

Starlight
9 mjeseci prije

Stoun je još jedan židovski glumac koji Gojima prodaje maglu.

Stoun je rođen u Njujorku, u porodici Žaklin i Luisa Stouna. Odrastao je u Menhetnu i Stamfordu. Njegov otac je bio Židov i njegova majka, podrijetlom Francuskinja, katolikinja.

Stoun zna da je Bajden cionistički lutak, baš kao i kolega mu Putin i da cionistički bankari i masoni sviraju kolo koje igraju slavenski gojimi u Ukrajini, kao što su svirali i pLandemijsko…

Njihov je globalistički Holivud u kojem drže umove slijepih Gojima.

Razmisli
9 mjeseci prije

Putin kaže da rusija ratuje sa Nato u ukrajini
Znaci, Nato- rusija rat je već poceo — napadom rusije na Nato

Tupko Glupko
9 mjeseci prije

Kao da ovaj dementni čičica kojem je glavni problem kako savladati avionske stepenice, najveći strah da se osjeti smrad njegove kakice kada se posere u pelene za inkontinenciju u javnosti, glavna zabava rukovanje sa nevidljivim na pozornici, a vrhunac dana mirisanje dječje kose o ičemu odlučuje.

Frrrrkkkkaaaa
9 mjeseci prije

Medvedev: Ako ukrajinska protuofenziva uspije, moramo upotrijebiti nuklarno oružje

Mrdomir
9 mjeseci prije

Stoun je otkrio da je glasao za Bajdena 2020

——————-
Interesantno da mu nije jasno da “izbori” i “glasanje” ne igraju nikakvu ulogu. Ujedinjeni kapitalisti, viša vladajuća klasa je uvijek na vlasti.

Max
9 mjeseci prije

Biden ne zna gdje je, Ali bi mogao početi rat.

Tim
9 mjeseci prije

Stari senilni prdica koji se pozdravlja sa svojim mrtvom majkom u publici bi prije mogao napuniti pelene. Ako netko počne treći rat, počet će ga sve dogovorne strane, a to će biti tada kad se postigne dogovor svih strana o podjeli kolača kada se pobije dovoljno gojima.

Ivan
9 mjeseci prije

Bidena treba sto prije zatuci ko psa. Potrositi jedan USD na komad olova i pseto spremiti sto dublje pod zemlju..

Garo
9 mjeseci prije

Biden bi mogao da jedr kaku.

Ludi Zoka
9 mjeseci prije

deda nije bijeda

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI