Biden: Bijela nadmoć predstavlja najopasniju prijetnju za SAD

Joe Biden
28 komentara

U govoru pred crnim maturantima u subotu, američki predsjednik Joe Biden nazvao je “prevlast bijelaca” najopasnijom terorističkom prijetnjom za SAD. Konzervativni stručnjaci osudili su tu izjavu – koja je u suprotnosti sa statistikom kriminala.

“Nadmoć bijelaca… je najopasnija teroristička prijetnja u našoj domovini”, rekao je Biden diplomcima s Univerziteta Howard, povjesno crnačkog univerziteta (HBCU) u Washingtonu.

„Ne govorim ovo samo zato što sam na crnom HBCU. Ovo govorim gdje god da odem”, nastavio je Biden. „Neustrašivi napredak ka pravdi često znači žestoko odbijanje najstarijih i najzlokobnijih sila. To je zato što mržnja nikada ne nestaje… samo se krije ispod kamenja.”

Tijekom svog vremena na funkciji, Biden je često govorio o prijetnji bele nadmoći, tvrdeći da je vera u superiornost bele rase motivirala pristalice bivšeg predsjednika Donalda Trumpa da se pobune u američkom Kapitolu u januaru 2021. Američki predsjednik je također izjavio prošle godine da crnci žive u strahu da ne budu “ubijeni ratnim oružjem raspoređenim u rasističkom cilju”.

Sredinom 2021. godine, Bidenova administracija objavila je prvu Nacionalnu strategiju američke vlade za borbu protiv domaćeg terorizma, u kojoj su “rasno motivirani nasilni ekstremisti” i antivladini ekstremisti označeni kao “dva najsmrtonosnija elementa današnje prijetnje domaćeg terorizma”.

Prema  statistici kriminala FBI -a, prosječan diplomac Univerziteta Howard ima 11 puta veću vjerojatnošću da će ga ubiti pripadnik svoje rase nego bijeli počinitelj. Dok Afroamerikanci počine većinu svih nasilnih zločina u SAD-u, većina zločina – bilo da su ih počinili bijeli ili crni Amerikanci – je unutarrasna.

Bidenovu izjavu osudili su konzervativni stručnjaci, koji su optužili predsjednika da koristi retoriku podjela za prikupljanje glasova.

“Demokratska partija je provela veći dio 19. i veći dio 20. stoljeća koristeći otvoreni rasizam da bi pobijedila na izborima”, tvitovao je libertarijanski aktivista Jon Miltimore  , dodajući da “Oni to rade ponovo u 21. vijeku. Rasizam jednostavno izgleda mnogo drugačije od verzije iz 19. stoljeća.”

Novinarka Julie Kelly nazvala je Bidena “patološkim lažovom” i optužila ga da potiče “opasnu rasnu podjelu”.

BidenrasizamSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
11 mjeseci prije

Kada ce Amerikanci ukloniti ovog ludaka? Jer vise se ne zna tkoje blesaviji, Biden ili oni koji su ga doveli na vlast..

Ivan
11 mjeseci prije

Mislio sam da je samo onaj Obama blesav ko noc ali ovo smece ko da je okotila neka crna majmunica. Jadni i bijedni Amerikanci sto vi sve morate trpjeti..

Dux
11 mjeseci prije

Ne možeš više vjerovat koliko gluposti i budaleština može ovaj KLAUN izgovoriti, poštujem svaku rasu i “boju”, ali da je ovo izjavio bilo ko u drugom kontekstu, ma razapeli bi ga…kakav bjednik.

Antee
11 mjeseci prije

Super-bogati bijelci i njihove marionete i jesu uzrok sveg globalnog zla. Oni su na zlo naveli i pokojeg ne-bjelca iz tog kluba.
Klub onih famoznih 1% populacije. I treba ih riješiti po kratkom postupku.
Slažem se s tim dementnim pedofilom ako i on misli na te bijelc.

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

Ovoga bi obiteljski trebalo strpati u peć te ih pocrnjeti 😡 ! Nema ti gore od mischunga Židovke i Katolika . Dobiš — OVO 🤬

alexosijek
11 mjeseci prije

Orkestrirano i sa namjerom od prvog dana ulaska u Bijeli kuću Biden uništava američke ljude (što vuče sa sobom i ostatak svijeta zbog američkog nametnutog utjecaja)..prvi potezi u Bijeloj kući su bili potpisivanje oko 50-tak izvršnih odredbi – ona koja je meni ostala u sjećanju jest prekid na Keystone pipeline iz Aljaske preko Kanade do juga SAD-a (ogroman infrastrukturni projekt) – tim potpisom je preko 11000 ljudi ostalo bez posla – prvi dan!…Moram ići, nastavak slijedi….lp

Tupko Glupko
11 mjeseci prije

Ovaj je idealan predstavnik Demokrata za predsjedničke izbore – što gore, to bolje 😁
Ovo što je izjavio je rasistička izjava par excellance.
Da je izjavljena u suprotnom kontekstu, morao bi dati opoziv u roku tjedan dana 😀

Realno
11 mjeseci prije

Jeste primjetili kako su svi ovi jewbre-cio-siciopati ružni ko kurac. Općenito 90% jewbratara je ružno ko septička. Pa ko to jebe?! A da, incest je kod njih jedina igra gdje svi članovi porodice učestvuju. Zato i jesu ljubomorni na prelijepe Slavene i Slavenke.

nekoime
11 mjeseci prije

Kaj si je ovaj bogec sad umislil kak je črni?

Zbljuvvvv
11 mjeseci prije

Rece bijelac koji po drugi put hoce biti predsjednik ahahaha

tihobl
11 mjeseci prije

U Podmoskovlju nice americko selo. Stotine bijelackih porodica kupilo je placeve i platilo gradjevince da im grade kuce. Vide da im u SAD nema opstanka.

da_se_zna_istina
11 mjeseci prije

U Kaliforniji je u pripremi zakon koji će svakom obojanom dati milijune odštete.
Tko će platiti?
Bijelci preko poreza.
I to bijelci čiji su preci uglavnom došli nakon ukidanja ropstva.

BlueZg
11 mjeseci prije

Sama po sebi izjava je licemjerna jer i njegova mala kap pomaže ga tkati. Postoji i mogućnost da takvim glupavim izjavama priprema teren na onog Obaminog muža koji se oblači u haljine tako da mu se jaja vide.

Max
11 mjeseci prije

Priča gluposti.

Lucija, prva
11 mjeseci prije

Biden je sam bio rasist 70-tih i 80-tih.
Postoje naravno zapisi njegovih govora.
Metuzalem ima više godina. Laže.

Btw, Kissinger navršio 100., nekidan ..
još uvijek razuman.
Brine ga AI.
Napisao i knjižicu.

Rus iz Donbasa
11 mjeseci prije

Taj njegov govor je rasističan i fašističan u svakom pogledu. Tip bi trebao da se nađe sutra na sudu za zločine i pretnje prema čovječanstvu.

македонец
11 mjeseci prije

ako si beo, u braku, tradicionalno vaspitan itd… onda si loš a sve ostale budalaštine su OK. usa demokrate su največe zlo posle satanista i islamista 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Perun
11 mjeseci prije

Planeta USA ili Planeta majmuna ( asocijacija na holivudski bleach buster)…..USA predsjednik Joe Biden neće se izviniti i pokajati za upotrebu nuklearnog oružja od USA protiv Japana prije 78 godina….to dokazuje njegov a i nivo ,,svijesti” ostatka populacije u USA …tipično ponašanje za USA Bigfoote ili Sasquatche….oni teroriziraju veliki dio USA populacije idejama o izvrsnosti i ,,superiornosti” Bigfoota ili Sasquatcha…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI