Biden izjavio da stižu nestašice hrane – i pritom okrivio Putina

Biden i Putin
46 komentara

Predsjednik Joe Biden u četvrtak je rekao da će diljem svijeta biti nestašice hrane zbog invazije Vladimira Putina na Ukrajinu.

”Bit će stvarno”, rekao je. ”Zato što su i Rusija i Ukrajina bile žitnica Europe u pogledu pšenice, na primjer.”

 

Sigurnost hrane, uz opću humanitarnu pomoć, bila je jedna od glavnih tema razgovora u Bidenovoj trojci hitnih sastanaka s čelnicima NATO-a, Europske unije i G7. Sastanci su sazvani da se pozabave invazijom na Ukrajinu.

”U procesu smo razrade s našim europskim prijateljima o tome što bi bilo potrebno da se ublaži zabrinutost u vezi s nestašicom hrane. Također smo razgovarali o značajnom velikom ulaganju SAD-a među ostalim u smislu osiguravanja potrebe za humanitarnom pomoći, uključujući hranu kako napredujemo”, rekao je.

Ukrajina je jako poljoprivredna zemlja s pšenicom, ječmom i kukuruzom kao nekim od glavnih usjeva.

Sjedinjene Države će, kroz inicijativu Feed the Future, osigurati više od 11 milijardi dolara tijekom sljedećih pet godina za rješavanje prijetnji sigurnosti hrane i pothranjenosti diljem svijeta – s programima u mnogim zemljama osjetljivim na povećanje cijena hrane i gnojiva.

Bidenova administracija rekla je novinarima na brifingu u četvrtak da ruska invazija ”ugrožava globalnu sigurnost hrane, posebno za ranjivo stanovništvo na Bliskom istoku i Africi” jer se farme uništavaju.

Međunarodni fond Ujedinjenih naroda za poljoprivredni razvoj (IFAD) upozorio je u četvrtak da rat u Ukrajini već rezultira porastom cijena hrane i nedostatkom osnovnih usjeva u dijelovima središnje Azije, Bliskog istoka i sjeverne Afrike.

Ruska invazija na Ukrajinu smanjila je isporuke iz dviju zemalja, koje zajedno čine oko 25 % svjetskog izvoza pšenice i 16 % svjetskog izvoza kukuruza, što je dovelo do skoka cijena žitarica na međunarodnim tržištima.

Rusija je također jedan od najvećih svjetskih dobavljača gnojiva – čije su cijene već porasle prošle godine, pridonoseći porastu svjetskih cijena hrane od 30 % i povezanom povećanju globalne razine gladi.

Europska unija predložila je u srijedu paket pomoći od 549 milijuna dolara za pomoć proizvođačima hrane u bloku od 27 zemalja da prebrode ekonomske posljedice rata u Ukrajini.

Iako se EU ne suočava s trenutnom nestašicom hrane, regija je neto uvoznik određenih roba, uključujući usjeve za životinje iz Ukrajine. A europski farmeri uvelike ovise o ruskim gnojivima za uzgoj svojih usjeva.

”Ova ranjivost, zajedno s visokim ulaznim troškovima, kao što su gnojiva i fosilna energija, uzrokuje proizvodne izazove za poljoprivrednike i rizik od povećanja cijena hrane”, navodi Komisija u svom prijedlogu.

Pomoć u hrani dio je većeg plana humanitarne pomoći koji je Bidenova administracija predložila za posljedice invazije na Ukrajinu. To uključuje da će Sjedinjene Države prihvatiti do 100.000 izbjeglica koje bježe od rata u Ukrajini, objavila je Bidenova administracija u četvrtak.

Namjera mu je pomoći u ublažavanju humanitarne krize koja se događa u istočnoj Europi, gdje je gotovo 3,5 milijuna Ukrajinaca pobjeglo iz svoje bombardirane zemlje u jednoj od najvećih izbjegličkih kriza od Drugog svjetskog rata.

Izbjeglice su preplavile Europu, a neke su se čak probijale do južne granice Sjedinjenih Država, pokušavajući na taj način ući u zemlju.

IZVOR: dailymail.co.uk

BidenhranaInvazijaNestašicaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
abc
2 godine prije

Kako može biti za glad kriva Rusija, koja svetu nudi milijarde tona žita? Svet če patiti od gladi zbog zapadnih embarga i zapadne fašističke rusobije, koja ne dozvoljava uvoza iz Rusije.
Kome treba hrana, nek je slobodno uveze iz Rusije. Ruski silosi su krcati poljščinama.
Za glad u svetu je kriv zapad sa svojim nacizmom, rasizmom i fašizmom.

Otpornik
2 godine prije

Naravno da će Putin biti kriv za sve. Čudi me da ga još nisu proglasili krivcem za coronu.

nekoime
2 godine prije

Zato će nam naši prijatelji amerikanci priskočiti u pomoć svojim GMO otrovima, pet puta skupljim plinom i naravno, demokracijom.

Gorki šećer
2 godine prije

Bez brige, nahraniće nas “naš” Bill. Pobrinuo se za cjepiva , pobrinuće se i za žito, a biće i mesa.

abc
2 godine prije

Biče cjepiva, da brže pokrepamo.
Problem rešen….

Gorki šećer
2 godine prije

Tko je pod sankcijama mi ili Rusi? Rusi pod sankcijama, a mi ćemo gladovati. O moj Isuse, dođi molim Te i spasi nas.

Faust
2 godine prije

Davno isplanirano u WEF-u kao jedan od alata NWO.

Mark
2 godine prije

Joe je opet u svom elementu. Dam se kladiti da ne zna gdje se nalazi.

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Da će biti nestašica hrane, da će biti gladi…
Kako je krenulo, mogao bi Afganistan početi primati izbjeglice iz Europe…

P.S.
Sinko, govore mi u crkvi da je Europska unija uvela sankcije Rusiji…
Je Baba…
A zato kuma Tonka šalje autobusom ulje i brašno svojima u Njemačkoj.

2 godine prije

Pa naravno.
Putin je i kriv, što je “slow Joe” postao senilan.

Faust
2 godine prije

Najgore je to što će dobra ako ne i velika većina povjerovati uspavanom jozi kad kaže da je za sve kriv Putin.

Parapet
2 godine prije

…ka’ sta su cjepiva posljedica plandemije, tako ce nestasica hrane biti posljedica rata u Ukrajini…
…ukratko 1. i 2. jahac apokalipse nemilosrdno galopiraju…

123
2 godine prije

Nema besplatnog ručka.

Tupko Glupko
2 godine prije

Zbog nestašice hrane – tj. ruske i ukrajinske baze hrane uzrokovane ratom – SAD i EU će brzo postići trgovinski sporazum gdje će biti dozvoljen neograničen uvoz GMO smeća iz SAD-a, naravno bez deklariranja na samim proizvodima da su GMO (tako je i sada).
Podsjećam, bili smo na tom putu, dok Trump to nije zaustavio.

Izdaja Europljana od strane vlastodržaca u Europskoj Komisiji i Europskom parlamentu – gdje smo prodani isključivo za američke interese (Pfizer cjepiva, uskoro hrana i energenti) – a na uštrb zdravlja, standarda i ljudskih prava je doslovce epskih razmjera!

Janoš
2 godine prije

Obzirom da je najpoznatiji filantrop na svijetu u zadnje vrijeme postao i najveći zemljo-posjednik na svijetu, nema razloga za zabrinutost. Bit će svega. I meda i mlijeka a možda se nađu i ćevapi. Ja sam uvjeren da će nadomjestiti svojim proizvodima sve nestašice koje će se pojaviti. Pa nije bez veze kupovao toliku zemlju.

Mali zloco
2 godine prije

Rusija pod sankcijama pa ne spominju nestasicu hrane a zapad kuka kako ce biti nestasice hrane,tu nesto ne stima neko je lud ili nas prave ludim.

Roccos
2 godine prije

Koje pokvarenjaštvo,za sve im kriva Rusija i Putin.Nije li baš SADistan bio najveći proizvođač žitarica?Gdje je sad to nestalo,u čemu je kvaka dođavola?Jedan rat i odmah nema hrane,jest kako da ne.Koga pravite budalama ološu pokvareni?SADistan je vodio brdo ratova pa nikakvih nestašica nije bilo.I kakve veze ima ovaj rat sa američkom,kanadskom,australskom,francuskom itd. poljoprivrednom proizvodnjom? Na youtube se moglo vidjeti kako američki smradovi plaćaju svoje poljoprivrednike da UNIŠTAVAJU poljoprivredne prinose i sad je Putin i Rusija kriva.Gamad lažljiva.

Max
2 godine prije

Zar postoje nestvarne nestašice hrane.

Bosanac
2 godine prije

Ko bude im’o rublje moći će da kupi žita i pšenice,
Ko bude imo dolare, moći će ih razbacat po bračnom krevetu , uvatit kakvu trebu i valjat se s njom po krevetu punom dolara.

EU = Titanic
Velika Britanija = Pacov koji je prvi ufatio štraftu s Titanica.

tihobl
2 godine prije

Bajden nedavno rece: Kakva inflacija, inflacije nema! Postoje samo putinova poskupljenja.

(u Rusiji rublja raste, a trgovci cijene polako vracaju)

Idem u Evropu da uvedem dodatne sankcije.

(sat kasnije Putin objavi da ce neprijatelji plin dobijati za rublje)

Sad Bajden prica o gladi zbog Putina.

(u Rusiji se prepolovila cijena djubriva i nafte, a uvedene su dodatne subvencije za one koji se bave poljoprivredom – u Rusiji nece biti gladi vec viska hrane)

I najbolja bajdenova izjava: kindzal je raketa ko i druge, samo sto je nezaustavljiva.

Bajden se ponasa kao da je putinov podpredsjednik, a ne kamalin. Peskov moze na godisniji odmor posto Bajden bolje od njega obavlja njegov posao.

BTK
2 godine prije

Hranit će nas sve Amerika, a kad ti netko nudi pomoć i spas nije pristojno pitati zašto GMO. Poklonjenom napoju se ne gleda u gene.

tihobl
2 godine prije

Imam jedn pitanje za Bajdena i Usrulju: zasto poskupljuje brasno, a ne i kavijar?

rade iz niša
2 godine prije

baš gledam u svojoj okolini, jedva su dočekali novog neprijatelja. dosadili im “virus” i necjepiše, pa se pojavili Rusi. nevjerojatna je ta ljudska potreba za nekim koga će mrziti i okriviti.

Oli
2 godine prije

Biden postao kanta(govana) za napucavanje samo nitko nema muda ispucati prvi šut

2 godine prije

Otkovenje Ivanovo, glava 6-a [3] A kada on otvori drugi pečat, čuh drugo biće govoriti: “Dođi i gledaj.” [4] I iziđe drugi konj, crven, a onomu koji sjedi na njemu bijaše dano dignuti mir sa zemlje i da jedni druge pobiju; i bijaše mu dân velik mač. [5] A kada on otvori treći pečat, čuh treće biće gdje govori: “Dođi i gledaj.” I pogledah, i gle: konj crn; a onaj koji sjedi na njemu imaše tezulju u svojoj ruci. [6] I začuh glas gdje posred četiri bića govori: “Mjera pšenice za denar, i tri mjere ječma za denar; a ulju i vinu nemoj nauditi.” [7] A kada on otvori četvrti pečat, začuh glas četvrtoga bića gdje govori: “Dođi i gledaj.” [8] I pogledah, i gle: konj blijedozelen; a onomu koji sjedi na njemu ime je Smrt, i prati ga Pakao. I bijaše im dana vlast nad četvrtinom zemlje, ubijati mačem,… Čitaj više »

Crni Rok
2 godine prije

Nadamo se da će biti kriv…ovaj zaslužan za smrt bajdena,i sličnih idiota i umobolnika.

Nena
2 godine prije

Želim što pre da se pridružiš olbrajtovoj…

duki
2 godine prije

Vidljiva je totalna demencija !
Ali ne laje pas zbog sela već radi sebe….
A tko će biti najgladniji ?o tom-potom !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI