Biden je spreman potpisati zakon o potrošnji bez pomoći za Ukrajinu

Joe Biden
28 komentara

Zastupnički dom odobrio je privremeno financiranje kako bi se izbjeglo gašenje vlade dvostranačkim glasovanjem

Zastupnički dom Kongresa SAD-a odobrio je u utorak zakon koji je predsjednik Mike Johnson predložio prošlog tjedna kako bi se izbjeglo gašenje vlade. Klub republikanaca bio je podijeljen oko glasanja, dok su ga podržali svi osim dvojice demokrata.

Očekuje se da će Senat pod kontrolom demokrata odobriti zakon za nekoliko dana, a čeka se i potpis predsjednika Joea Bidena, navode američki mediji. Takozvani ‘privremeni’ zakon nije uključivao novac za pomoć Ukrajini.

Čelnik većine u Senatu Chuck Schumer rekao je da želi da se glasanje u njegovom domu dogodi “što je prije moguće”, nakon što je čuo od Bidenove administracije da se slaže. Tijekom njegovih konzultacija, “obojica smo se složili, Bijela kuća i ja, da ako se ovime može izbjeći gašenje, to će biti dobra stvar”, rekao je novinarima. Rok za gašenje je 17. studenog.

Johnson, republikanac koji je izabran za predsjednika parlamenta prije samo tri tjedna, iznio je svoj prijedlog prema posebnim ubrzanim postupcima koji zahtijevaju supervećinu. Konzervativno krilo Republikanske stranke usprotivilo se tome, ali su se demokrati ujedinili s centristima u GOP-u kako bi svladali njihov otpor s 336 prema 95 glasova.

Govornikov plan je dvoslojno financiranje agencija američke vlade do sredine siječnja i početka veljače. Štiti Republikansku stranku od potencijalnog povratnog udarca ako bi izazvala zatvaranje uoči Dana zahvalnosti i daje američkim zakonodavcima prostora za rješavanje svojih suprotstavljenih stajališta o proračunskim prioritetima.

Pitanje pomoći Ukrajini postalo je politički nogomet na Capitol Hillu i pridonijelo je padu Johnsonova prethodnika, Kevina McCarthyja. U rujnu ga je smijenila njegova vlastita stranka, koja ima tanku većinu od 221-213 glasova u Zastupničkom domu.

McCarthy je optužen da je sklopio tajni dogovor s Bijelom kućom kako bi osigurao da Kijev na kraju neće ostati bez novca, dok se raspravljalo o prethodnom zakonu o privremenoj potrošnji bez pomoći.

Klub za slobodu – tridesetak konzervativnih zastupnika koji su bili na čelu pobune bez presedana – kritizirao je Johnsonov zakon. U izjavi uoči glasovanja kaže se da “republikanci moraju prestati pregovarati protiv nas samih zbog straha od onoga što bi Senat mogao učiniti”.

Zastupnik Chip Roy iz Teksasa rekao je da ga je Johnsonovo pristajanje na stranu demokrata upozorilo, ali ga je malo opustio tijekom “razdoblja medenog mjeseca”.

“Pokušavamo govorniku dati malo milosti, ali danas smo napravili pogrešku, odmah na vratima”, rekao je.

Bidenfinansijska pomoćSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
5 mjeseci prije

Ukri propadoše.

NOME
5 mjeseci prije

imaju ameri svoju kuju eu koja će plačati rat u europi, jer ovo neće stati u ukrajini….sad oružje i novac, a vremenom i ljudstvo….ameri će u određeno vrijeme izaći iz nato-a i ostaviti eu da se snalazi….aukus je savez koji nose ameri u procesu stvaranja novog svjetskog poretka, koji objedinjava sve zemlje britanskog kraljevstva, i koji će braniti interese istog….europa je uvijek bila vjetrometina ratnih vihora, pa i u ovom svj. ratu neće razočarati….

tatamata
5 mjeseci prije

nije ni zelenskom lako ,,,otkad mu je joe uvalio prst u au.spuh ,, sve se promijenilo ,,, stare hurve nikog ne ineresiraju

tihobl
5 mjeseci prije

Kao sto rece NOME prvo ce se izvuci iz Banderstana i reci ce da je to evropski rat sa kojim oni nemaju nista. recice da oni nisu potpisivali minske sporazume vec Evropa i da ih je ona prekrsila.
Zatim ce poceti ukazivati na korupciju u Banderstanu, pa na nacizam i optuziti EU da podrzava naciste jer su i oni nacisti. Tad ce se izvuci iz NATO i ostaviti IV rajh same protiv rusa.

BanOvan
5 mjeseci prije

Da se USrAncima nije obatalila stamparija zelembaca?
Bit ce ojeropljanima da malo nadrukaju pujdi Zelenku ojera jer mu je malo oronula fasada na nekretninama diljem svijeta.

NALET
5 mjeseci prije

KaŠljuc…offtropic-iza zavjese; Svjetski ekonomski forum objavio je novu studiju u kojoj se tvrdi da je nagli skok smrtonosnih srčanih i moždanih udara uzrokovan „klimatskim promjenama koje je uzrokovao čovjek“. Udruga UPenn koju financira WEF, a financira i Bill Gates, objavila je rezultate svoje studije u Journal of the American Heart Association (JAHA). Tim znanstvenika WEF-a, predvođen Sameedom Ahmedom M. Khatanom, zaključio je da “klimatske promjene uzrokuju povećanje ekstremnih vrućina”, tvrdeći da one pokreću “smrtonosni val kardiovaskularnih bolesti u SAD-u”. Prema Khatani i njegovom timu koji financira Bill Gates, smrtnost od kardiovaskularnih bolesti povezana s ekstremnim vrućinama mogla bi se utrostručiti na gotovo 5500 dodatnih smrtnih slučajeva godišnje do 2050. godine. Znanstvenici inzistiraju na tome da bi sadašnje djelovanje za rješavanje takozvane “klimatske krize” moglo pomoći u smanjenju broja smrtnih slučajeva uzrokovanih sve većim brojem srčanih i moždanih udara. Međutim, oni priznaju da će se kardiovaskularne smrti povezane s vrućinom udvostručiti na 4300 dodatnih smrtnih slučajeva godišnje,… Čitaj više »

tihobl
5 mjeseci prije

Генерал-мајор НАТО снага Украјине Дмитриј Марченко рекао је да је време за смену врховног команданта Оружаних снага Украјине Валерија Залужног.

A prije dva dana htio je da Zaluzni smijeni Zelenskog. Ovi ukri ne znaju kud udaraju.

tihobl
5 mjeseci prije

Шеф ДНР Денис Пушилин уручио је кључеве стана у Мариупољу стогодишњој ветеранки Надежди Ромањук, која је прошла кроз Велики отаџбински рат.

Затим је пола века радила у медицини. Прошле године, њена кућа је оштећена током борби. И тако је жена постала власница двособног стана у једној од нових зграда у граду.

tihobl
5 mjeseci prije

Треповој је плаћено 132 хиљаде рубаља (1300 евра) за организовање терористичког напада и убиство војног дописника Владлена Татарског

 Новац је пребачен на крипто новчаник.

Sad ce provesti ostatak zivota u sibirskom zatvoru zbog 1300 evra.

tihobl
5 mjeseci prije

Руска армија сваког месеца добија у просеку три пута више тенкова, борбених возила пешадије, самоходне артиљерије и друге опреме него НАТО снаге Украјине – пишу укропски канали

Ову инфографику објављује новинар Владимир Даценко на основу отворених података.

Према овим подацима, током последњих 10 месеци рата, НАТО снаге Украјине добијале су око 28 тенкова месечно, док је Руска Федерација добијала 100.

Око 35 борбених возила пешадије/оклопних транспортера, РФ – 100.

Самоходна артиљерија – 7, Руска Федерација – 50.
Конвенционална артиљерија – 13 према више од 200

Украјина је потпуно престала да добија МЛРС, док Руска Федерација добија више од 23 јединице месечно.

Украјини је дато на десетине пројектила, Руска Федерација их производи више од 2 хиљаде

Biti-ili-ne-biti
5 mjeseci prije

Da se ne zaboravi – Hunter Biden je ove godine priznao da je primio 664.000 dolara od tvrtke koju podržava Kineska komunistička partija. Jezuita Joe Biden uredno hvali Kinu zbog sustava za bodovanje ponašanja Kineza i eventualnog kažnjavanja ako bodovi padnu ispod neke granice – onda se više ne može putovati i kupovati kao kazna za “nepoćudno ponašanje” prema partiji. Svi smo vidjeli kako su kineske vlasti provaljivale u kuće i stanove da nasilno cijepe one koji se nisu htjeli cijepiti. To se Bidenu jako dopada i on kaže da se Zapad u tom pogledu treba ugledati na Kinu. David icke odavno tvrdi da je Kina prototip Novog Svjetskog Poretka koji po istom receptu planiraju uvesti i kod nas na Zapad, ali će to biti znatno teže, jer zapadnjaci nisu slijepo poslušni kao pripitomljeni Kinezi i Japanci koji se stoljećima ponašaju kao robovi svoje vlasti, bez da previše razmišljaju svojom… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI