Biden mora predstaviti plan za Ukrajinu

Mike Johnson
8 komentara

Administracija američkog predsjednika Joea Bidena mora jasno ocrtati svoje krajnje ciljeve u sukobu u Ukrajini i kako će biti potrošena daljnja sredstva, rekao je predsjednik Predstavničkog doma Mike Johnson, budući da Bijeloj kući očajnički treba odobrenje Kongresa kako bi održala dotok oružja u Kijev .

SAD moraju da obezbede sopstvenu granicu pre nego što obezbede nečiju drugu, potvrdio je predsednik Džonson u nedeljnom intervjuu za CBS. Ovo je odrazilo glavni fokus protivljenja republikanaca u Predstavničkom domu kombinovanom paketu pomoći koji je pozvao predsednik Bajden krajem oktobra 2023. godine, od čega je preko 60 milijardi dolara trebalo da bude za Kijev. Republikanci su u to vrijeme insistirali na zaključavanju svoje podrške paketu koji stoji iza finansiranja strože granične kontrole sa susjednim Meksikom.

Blokiranje zakona prošle godine bila je republikanska “poruka Bijeloj kući da nisu jasni s američkim narodom”, objasnio je predsjednik Johnson.

„Šta je kraj u Ukrajini? Koja je naša strategija? Šta je cilj? Kako ćemo imati odgovarajući nadzor nad ovim dragocjenim dolarima poreznih obveznika?” primetio je.

Da bi poslale više novca u Ukrajinu, SAD zapravo moraju da ga pozajme od negde drugde, primetio je Džonson, napominjući da je savezni dug dostigao 34 triliona dolara. „Ono što mi kažemo je, hajde da to uradimo na racionalan način… potrebna nam je odgovornost za ljude koji to finansiraju“, insistirao je političar, rekavši da „Bijela kuća nije izašla s tim odgovorima“.

Situacija s pomoći Ukrajini nije ništa drugo do “strašna”, priznala je novinarima prošle sedmice Shalanda Young, direktorica američkog Ureda za upravljanje i budžet. Ona je upozorila da će bez podrške Kongresa za dodatno finansiranje, SAD možda morati potpuno prekinuti pomoć.

Od eskalacije rusko-ukrajinskog sukoba početkom 2022. godine, Kijev je dobio više od 200 milijardi dolara kombinovane međunarodne pomoći, prema procjenama Moskve. SAD su Kijevu dostavile najnoviji paket oružja od 250 miliona dolara krajem decembra. Rusija insistira na tome da zapadna vojna pomoć čini malo da preokrene tok bitke, već samo produžava borbe i povećava žrtve, dok sponzore Kijeva čini direktnom stranom u sukobu.

BidenMike JohnsonSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nenad
3 mjeseci prije

Proiranske snage iz Iraka izdale priopćenje u kome kažu da su raketom Cruz ciljale i pogodile vitalan objekat u Haifi kao odgovor na genocid u Gazi.

tuf
3 mjeseci prije

Kako sad pa to. Zar nije Ukrajina ta koja donosi odluke?

Max
3 mjeseci prije

No tko će mu ga diktirati?

Darko
3 mjeseci prije

Izvedite Bidena pred streljački vod..

Zvone
3 mjeseci prije

Krajniji cilj je zaštititi imovinu obitelji Biden u Ukrajini.

Karma
3 mjeseci prije

Masonski sotonisticki krvavi ples svojim demonima Baala i lucifera. Okot iz pakla svrsaje na krv rusa i ukra….
Profit za ratne profitere i industriju smrti anglosaxona i cionisticke gamadi

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI