Biden (ponovno) imao problema s ukrcavanjem na Air Force One

Joe Biden
18 komentara

Kritičari američkog predsjednika sve više dovode u pitanje njegovu tjelesnu i mentalnu sposobnost

Američki predsjednik Joe Biden dvaput se spotaknuo u utorak dok se ukrcavao na Air Force One, koji je bio spreman za let za Kaliforniju. Iako je Bijela kuća inzistirala na tome da je dobrog zdravlja, 81-godišnji Demokrat uporno je odbijao kognitivni testu tijekom godišnjih zdravstvenih pregleda. Kamere u bazi zračnih snaga Andrews u Marylandu snimile su Bidena kako tetura dok se penje stepenicama do predsjedničkog zrakoplova, kada se spotaknuo no izbjegao je pad, iako jedva. Najnoviji incident dogodio se u trenutku kada se Biden suočava sa sve većim zahtjevima javnosti u pogledu provjere njegovih kognitivnih sposobnosti.

Biden bi “trebao pokazati američkoj javnosti da ima kognitivni kapacitet za obavljanje ovog vrlo, vrlo teškog posla”, rekao je posljednji njegov bivši izazivač za demokratsku nominaciju Robert F. Kennedy Jr., sada neovisni kandidat.

U međuvremenu, 84 Republikanca u Zastupničkom domu napisala su otvoreno pismo, tražeći da se Biden podvrgne kognitivnom testu ili će biti smijenjen prema 25. amandmanu.

“Ako nemate mentalni kapacitet za izdržavanje i sudjelovanje suđenja, kao što tvrdi vaše vlastito Ministarstvo pravosuđa, onda smo zabrinuti zbog toga da vaše mentalno stanje nije na kompetentnoj razini, zbog čega ne možete obnašati funkciju lidera slobodnog svijeta”, stoji u pismu koje je napisao bivši liječnik Bijele kuće Ronny Jackson, koji je liječio predsjednike Baracka Obamu i Donalda Trumpa prije nego što je postao kongresmen iz Teksasa. Pismo je stiglo nakon što je posebni tužitelj Robert Hur, koji je istraživao Bidenovo nepropisno rukovanje povjerljivim dokumentima, zaključio da predsjednika ne treba optužiti, jer bi bilo teško uvjeriti porotu da je “stariji čovjek sa slabim pamćenjem” mogao počiniti ozbiljno kazneno djelo. Biden treba obaviti godišnji pregled, iako Bijela kuća nije otkrila datum pregleda. Nakon posljednjeg pregleda, sredinom veljače 2023., dr. Kevin O’Connor proglasio je Bidena “zdravim, snažnim” i “sposobnim za uspješno izvršavanje dužnosti predsjednika”.

Biden je imao dvije operacije mozga 1988., kako bi se nosio s aneurizmama opasnim po život. U izvješću dr. O’Connora stoji da “izuzetno detaljan neurološki pregled” nije pronašao nikakve indikacije moždanog udara, multiple skleroze ili Parkinsonove bolesti, ali se napominje da predsjednik nije napravio kognitivni test.

Prema Zakonu o pristupačnoj skrbi iz 2011., donesenom dok je Biden bio potpredsjednik Baracka Obame, Amerikanci stariji od 65 godina koji su na Medicareu moraju proći “kognitivnu procjenu” kao dio svog godišnjeg “wellness posjeta”.

BidenKognitivni TestSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nepoželjni
2 mjeseci prije

E, .ebiga… “ear fors uan” nije predviđen da se po njemu pentraju senilci u devetoj deceniji.

DZuro DZak_ovic
2 mjeseci prije

ForBiden ima problem sam sa sobom.

Jasno
2 mjeseci prije
  1. Mumija neće odapeti dok ne zapali cijeli svijet.Zapravo zločinci oko njega vode politiku,a mumija samo potpisuje.Trebala bi mu kazati žena da će svojim potpisima pobiti i svoju familiju,pa mozda nebi svašta potpisivo.
onaj najglu...Dalton
2 mjeseci prije

U nas bi rekli da je to od promaje…  

P.S.
Saznavši da je Biden tijekom govora u jednoj pivovari u Wisconsinu Trumpa nazvao svojim profesorom, izvjesna H. C. je u šoku pala sa metle…

Kokolo
2 mjeseci prije

It’s all part of the show.
It’s much easier to fool the people than convince them they were being fooled.

xyz
2 mjeseci prije

To precedničko ukrcavanje u avion užurbanim korakom je stvarno glup američki performans ili čak folklor, kojeg cilj je prikazivati američku vlast kako pametnu, odlučnu, zdravu, jaku, itd.
Biden je sve drugo, samo zdrav, jak i pametan nije. Za njega bi bilo bolje, da koriste dizalicu.

Darko
2 mjeseci prije

Sletilo da Bog da to đubre s 10.000 metara bez padobrana..

BanOvan
2 mjeseci prije

Pa trpajte ga u diližansu, i onako im USrAnija nije odmakla dalje od divljeg zapada iz starih “dobrih” vremena.

nessy
2 mjeseci prije

“Putin će danas letjeti moderniziranim bombarderom, u njega stane 12 nuklearnih raketa”.Letjet ce novom verzijom supersonicnog interkontinentalnog bombardera TU-160M, ‘Bijeli labud’, ili po NATO-u ‘Blackjack’. Avion je promjenjive geometrije krila, sa dometom 12.000km. Naravno, on nece pilotirati, ali, i sudjelovati na takvom letu moze samo covjek dobrog zdravlja.
“It is the largest and heaviest, the fastest bomber in use, Mach 2+ supersonic military aircraft ever built”.

Prica se da je pozvao i Bidena da mu se pridruzi, sto je ovaj prihvatio, ali su rusi poletjeli bez njega jer nije uspio naci avion od 54m. Da ga je i nasao, tesko da bi uspio uci, bez pomoci dizalice.

Klosterman
2 mjeseci prije

Za tog dementnog starca su pokretne stepenice do zrakoplova jedino rješenje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI