Biden poručuje migrantima da ne dolaze u SAD dok Trump upozorava da će predsjednikova politika uništiti zemlju

Biden- imigracija
8 komentara

U utorak je američki sekretar za nacionalnu bezbjednost Alejandro Mayorkas tvrdio da je ove godine zemlja na putu da uhvati više migranata na svojoj južnoj granici nego što je to bilo u posljednjih 20 godina zbog povećanja imigracije.

Predsjednik Joe Biden upozorio je migrante da ne putuju u Ameriku, u izjavi koja dolazi dok se njegov tim bori sa suzbijanjem naleta izbjeglica na američko-meksičkoj granici.

“Mogu da kažem sasvim jasno da ne dolazite. Ne napuštajte svoj grad, grad ili zajednicu”, rekao je Biden u utorak za ABC News, u očiglednom obraćanju tražiocima azila.

Insistirao je na tome da je došlo do porasta imigracije “u posljednje dvije godine”, ali je priznao da bi trenutni porast “mogao biti” gori.

“Ideja da je Joe Biden rekao: ‘Dođite’ – jer sam prije neki dan čuo da dolaze migranti jer znaju da sam fin momak. Evo odgovora, ne dolaze”, rekao je predsjednik.

Trump upozorava da će se američka migraciona kriza pogoršati

Govori se kako je bivši američki predsjednik Donald Trump u intervjuu za Fox News tvrdio da je Biden „nagrizao“ uspješni sistem koji je Trump uspostavio i da je njegova politika „radila bolje nego što je ikada vidio na južnoj granici“.

Bivši predsjednik upozorio je da će se migraciona kriza u SAD „pogoršati“, tvrdeći „vidjet ćete da se taj broj izbjeglica povećava na nivo kakav nikada ranije niste vidjeli“.

Dodao je da migranti “dolaze odasvuda”, optužujući saveznu vladu da ih “ostavlja”, rekavši da se izbjeglice “ulivaju u našu zemlju”.

“To je sramota. Oni će uništiti našu zemlju ako ne preduzmu nešto povodom toga”, tvrdio je Trump.

Izjave su uslijedile ubrzo nakon što je ministar za nacionalnu bezbjednost Alejandro Mayorkas upozorio da su SAD na putu da vide najveći broj dolazaka preko južne granice zemlje u posljednjih 20 godina.

“Situacija na jugozapadnoj granici je teška. Radimo danonoćno kako bismo njome upravljali i tako ćemo i nastaviti”, istakao je Mayorkas.

Ranije ovog mjeseca, Biden je tvrdio da u njegovoj zemlji ne postoji imigraciona kriza i da će njegova administracija biti u stanju da “riješi” priliv migranata koji ilegalno prelaze američko-meksičku granicu.

Povećanje broja djece migranata uhvaćene na južnoj granici od tada je navelo Bidenovu administraciju da otvori najmanje dva privremena objekta za njihov smještaj dok prolaze kroz imigracioni postupak.

Američka carina i granična zaštita (CBP) zauzvrat su saopštile da bilježe stalni porast graničnih susreta od aprila 2020. godine, što je prouzrokovalo da neki objekti dostignu maksimalan kapacitet sigurnog zadržavanja. Podaci CBP pokazuju da je od oktobra do januara više od 70.000 migranata uhapšeno na američko-meksičkoj granici svakog mjeseca.

Krajem prošle godine, tada izabrani predsjednik Biden obećao je da će ukinuti sistem migracija Trumpove administracije, ukinuti dugotrajni pritvor i porodična razdvajanja izbjeglica u Americi, kao i zaustaviti finansiranje proširene izgradnje zida na američko-meksičkoj granici i oživjeti Imigracione politike iz Obaminog doba.

Kratko prije Bidenove inauguracije u januaru 2021. godine, karavani migranata iz Centralne Amerike počeli su da se kreću prema američkoj južnoj granici u pokušaju da traže azil u Americi.

BidenDonald TrumpimigracijaMigrantiSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
3 godine prije

Ova mumija samo govori Sha mu se kaze.ovo nije poruka migrantima,vec Amerikancim..da ih umiri,kako on pazi na svoje juznjake.na terenu se Nece puno mijenjati,navaljivati Ce i dalje.samo da kazem,medju mnogim glasovima koje je Trump dobio su i glasovi latinosa,USA drzavljana koji vide da Ce ilegalci i politika koju zastupaju manijaci poput pelosi i cortez jos dodatno osiromašiti njihove zajednice.hvala.

Max
3 godine prije

Biden će uništiti SAD zato i jest tu. Po svim njegovim potezima (ili njegovih gospodars jer je on nesposonbna marioneta) se vidi da mu je to cilj.

Ive
3 godine prije

Pitaju Lalu: Lalo sta cemo sa ovim amerikancima??
Lala odgovara: Ma tamanite ih

Kile
3 godine prije

Ovaj je lud 100 gradi

Math
3 godine prije

Nakon Bidenova javnog intervjua gdje je Putina nazvao ubojicom, Rusija je povukla/pozvala sboga ambasadora u SADu u Rusiju na konzultacije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI