Biden tvrdi da mu je pamćenje u redu, a egipatskog Sisija naziva ‘predsjednikom Meksika’

Joe Biden
18 komentara

Američki čelnik osporio je tvrdnju u izvješću Ministarstva pravosuđa da se njegovo sjećanje na događaje pogoršava

Američki predsjednik Joe Biden ljutito je demantirao tvrdnje da se ne može sjetiti ključnih događaja, unatoč izvješću Ministarstva pravosuđa koje ga opisuje kao “starijeg čovjeka sa slabim pamćenjem”. Američki čelnik uputio je u četvrtak ukor nakon što ga je posebni tužitelj Robert Hur odbio kazneno goniti zbog zlouporabe povjerljivih podataka.

Dokument od 345 stranica koji je objavio Hurov ured detaljno opisuje istragu o materijalima koje je Biden zadržao na svojim osobnim posjedima nakon što je napustio ured potpredsjednika 2017. Neki od dokumenata podijeljeni su s autorom njegovih memoara.

Posebno tužitelje odbilo je kazneno goniti američkog čelnika, predviđajući da Ministarstvo pravosuđa neće osigurati osuđujuću presudu.

“Na suđenju bi se gospodin Biden vjerojatno predstavio poroti… kao simpatičan, dobronamjeran, stariji čovjek s lošim pamćenjem”, navodi se u izvješću.

Biden je tretirao materijale kao memorabilije i osobnu imovinu koju je imao pravo zadržati, doživljavajući sebe kao “povijesnu ličnost”, napisao je Hur. Izvješće je citiralo bivšeg predsjednika Ronalda Reagana, koji je svoje osobne dnevnike držao kod kuće iako su sadržavali povjerljive podatke, umjesto da ih preda Državnom arhivu.

U dokumentu je navedeno nekoliko primjera kada je Bidenu otkazalo pamćenje tijekom intervjua s Hurovim timom. Nije se sjećao kada je obnašao dužnost potpredsjednika niti kada mu je počeo drugi mandat na toj dužnosti, a nije se sjetio ni “čak ni nakon nekoliko godina kada mu je umro sin Beau”. Zapisi o njegovom razgovoru s piscem duhova 2017. pokazuju da je Bidenovo pamćenje već imalo “značajna ograničenja”.

“Dobronamjeran sam, stariji sam čovjek i znam što radim”, ustrajao je Biden na konferenciji za novinare na pitanje o izvješću.

“Pamćenje mi je toliko loše da sam te pustio da govoriš”, dodao je pod pritiskom novinara. “Gledajte, moje pamćenje je dobro. Pogledajte što sam napravio otkako sam postao predsjednik.”

Nekoliko minuta kasnije, čini se da je Biden pogrešno nazvao egipatskog predsjednika Abdela Fattaha el-Sisija čelnikom Meksika, kada je razgovarao o situaciji u Gazi i naporima Washingtona da dopremi humanitarnu pomoć u palestinsku enklavu.

Gaf je bio posljednji slučaj da je Biden zbunio strane uglednike. Samo u proteklih nekoliko dana pogrešno je nazvao francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Francoisom Mitterrandom, a bivšu njemačku kancelarku Angelu Merkel Helmutom Kohlom, prisjećajući se svog sudjelovanja na summitu G7 2021. u Engleskoj. Dok su Mitterrand i Kohl vodili svoje nacije, obojica su bili mrtvi u vrijeme okupljanja G7.

BidenSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Meksiko i Egipat su njemu isti 😄

Pogledajte ovaj kratki film od 37 sekundi – ovdje radi podsvijest i korelacija – Bibi protjeruje Palestince kao što ja protjerujem Meksikance.

Od tih 37 sekundi izgubljen je u prvih 23, a onda blebne tešku glupost 😁

25.ura
2 mjeseci prije

elitna dementogerontomafija predvodi G7, NATO, WEF, WHO, WChG … i onda se čudimo da je Svet popišan

Nekoime
2 mjeseci prije

Jučer je do kasno u noć razmatrao novu strategiju rata u Ukrajini s Bikom Koji Sjedi.

Red Dog
2 mjeseci prije

Takoder tvrdi da je pricao sa Kohlom i Mitterandom.
Imali su konstruktivne razgovore… samo sto su ovi mrtvi.
I see dead people.

Pero
2 mjeseci prije

Nije problem Biden nego onaj koji je toliko močan i bezkrupulozan da gura tog senilnog starca sa nikakvim kognitivnim sposobnostima za predsjednika.Tu logika i zdrav razum prestaju postojat.

ante
2 mjeseci prije

od prije godinu dana i videa jesam poša ili doša od bidena ja mislin da je svit oša u kurac od nekog curchila rozvelta tita fidela castra pa do današnjih helmuta khola mitteranda margaret thacer svit je spa na zelenskoga kurcosvirca kojemu je izginilo po armije van der lažem sebi i u selu i udbu Plenkošenija i ovoga pedera Macrona koji voli young i old a o ovome Njemačkome pa jebote Hitler bi se ponovo ubio 2 puta u bunkeru

Lucija, prva
2 mjeseci prije

“Američki predsjednik Joe Biden se NEĆE SUOČITI S KAZNENIM OPTUŽBAMA zbog rukovanja povjerljivim dokumentima, nakon što se predsjednik predstavio kao “stariji čovjek s lošim pamćenjem”, priopćio je posebni tužitelj Robert Hur. Ipak, Hur tvrdi da su Bidenovi postupci “predstavljali ozbiljan rizik za nacionalnu sigurnost” nakon što je zaključio da je predsjednik “namjerno zadržao i otkrio povjerljive materijale”. Biden je sa sobom ponio povjerljive dokumente o američkom ratu u Afganistanu i o drugim pitanjima nacionalne sigurnosti napustivši mjesto potpredsjednika 2017 …. Biden je piscu svojih memoara, kad su u veljači 2017. razgovarali u iznajmljenoj kući u Virginiji, rekao da je “upravo pronašao sve povjerljive stvari na donjem katu”, prema izvješću, u kojem se tvrdi da bi taj razgovor bio najbolji dokaz za podizanje optužnice protiv predsjednika” >> E, sad. Obratite pažnju. Bidenu se NE sudi, a Trumpu sudi. >> Da ne bi zaboravili, a što se stalno ispušta: Biden kao potpredsjednik… Čitaj više »

Dpf filter
2 mjeseci prije

Ajd sto je Bidon dementan,manje vise,ali sto je narod dementan??

Babilon
2 mjeseci prije

On je samo mala lutka ionako služi za ukras samo.

Josip
2 mjeseci prije

Kada ce taj drek zagnojiti zemlju?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI