Biden zaboravio što je govorio – Korisnici interneta bijesni zbog napada na Siriju

Biden-Napad na Siriju
90 komentara

Sirijski zračni napadi Joea Bidena CNN je pozdravio kao majstorski udarac diplomacije, isporučen sa “skalpelom umjesto čekića”. Čudno je što je pjevao istu pjesmu kada je Donald Trump pokrenuo vlastite napade.

U četvrtak, isporučeni s dva borbena mlažnjaka F-15, Bidenovi zračni napadi uništili su nekoliko objekata za koje Pentagon kaže da su ih koristile iranske milicije u Siriji. Pentagon je opisao napade kao “obrambene” prirode i kao odgovor na raketne napade na američke i koalicijske postrojbe u Iraku. Glasnogovornik milicije rekao je da je jedan borac ubijen, a nekoliko ranjeno.

CNN je bio ushićen. U članku objavljenom u petak navečer, analitičar Nick Patton Walsh opisao je napad kao “minimalno smrtonosan” i “mali pokazatelj koji ukazuje na to da Bidenova administracija nije sramežljiva.” Za razliku od diplomacije “maha” predsjednika Donalda Trumpa, napad nalik na “skalpel” bio je razuman potez u Bidenovim naporima kako bi Iran vratio u nuklearni sporazum iz 2015. godine, iz kojeg se Trump povukao 2018. godine.

“U dugotrajnim naporima gdje je za cilj vidjeti tko će prvi popustiti između Teherana i administracije Bidena, udari u četvrtak na miliciju u Siriji koju podržava Iran, samo bili su vrlo neznatnog karaktera”, piše u članku koji je objavljen radi pohvale Bidenova kabineta i kritiziranju “štete koju je posljednje četiri godine Trump nanio američkoj diplomaciji.”

To što CNN podržava Joea Bidena, barem u usporedbi s Trumpom, nije iznenađenje. Ali liberalna mreža naizgled ima jako puno razumijevanja za zračne napade kao diplomatsko sredstvo. Kada je Trump pokrenuo vlastite udare na istu miliciju u Siriji 2019. godine, nije dobio pohvale od CNN-a.

Trumpovi napadi bili su “razumna uporaba sile”, napisao je tada analitičar Peter Bergen, u neobičnom odstupanju od uobičajene anti-Trumpove hiperbole mreže.

Zarađivanje pohvala CNN-a bilo je dvostruko neobično jer je mreža kritizirala Trumpove ranije krstareće rakete na Siriju, protiv vladinih ciljeva u 2017. i 2018. godini. Iako su drugi mediji koji su bili protiv Trumpa, bili pažljivi s kritikama, CNN je nastavio s kritikama, osuđujući njegov “nedostatak predviđanja”, pa čak i dovodeći islamske, židovske i kršćanske vjerske stručnjake kako bi osudili Trumpove napade na moralnoj osnovi.

No, dvostruki standardi nisu ništa novo u glavnim medijima, pa čak ni unutar same Bidenove administracije. Potpredsjednica Kamala Harris i tajnica za tisak Jen Psaki planirale su Trumpove raketne udare 2017. i 2018., a Harris je dodao da je Trump trebao konzultirati Kongres prije napada 2018. godine. Godinu dana kasnije, kad je Trump razmišljao, ali u konačnici odlučio protiv napada na sam Iran, Biden je napisao da će “Trumpove neredovite, impulzivne akcije” vjerojatnije uzrokovati “još jedan rat na Bliskom istoku”.

Iako su Washington i Teheran zamalo ušli u sukob širih razmjera kad je Trump u siječnju prošle godine zapovjedio eliminaciju iranskog generala Qassema Soleimanija, rat je na kraju izbjegnut. Budući da je Biden sada zadužen za popravak nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, može računati na CNN koji će podupirati svaki njegov korak u tom smjeru. Irance, međutim, neće biti moguće tako lako uvjeriti.

CNNjoe bidenNapadReakcijaSADsirija
Pretplatiti se
Obavijesti o
90 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Voltair
3 godine prije

Ne zanm da li članak i naslov uopće imaju ikakvoga smisla, i šta je tu čudno šta je sadašnji predsjednik izveo napad na Siriju? Svi morate shvatiti jednu notornu činjenicu a to je da institucija predsjednika amerike ne znači BAŠ ništa. On je samo čitač skripti koje dobije ili još bolje lutka na koncu s kojom se upravlja iz sjene. Koji to američki predsjednik nije ratova? Amerika postoj nekih 230.tak godina od toga ratuje nekih 225 godina, pametnom dovoljno. NO, vratimo se na meritum stvari, tko to vuće konce, tko to govori predsjedniku šta da radi? E to je već pravo pitanje i kada to shvatite sve će vam biti jasnije. dakle cjelokupnu vanjsku politiku amerike odreeđuje tl. kreira jevrejski lobij u americi. predsjedik i cjelokupni kongres amerike je u njihovim rukama drugim riječima amer radi šta jevrej kaže Da li vam je sada išta jasnije? I svaki predsjednik će… Čitaj više »

nekoime
3 godine prije

Napad je naredio američki KNESET, a ne Biden.

Alen
3 godine prije

Biden ne zna gdje je kad ustane kako če se sjećati nečeg prije godinu dana..

Ive
3 godine prije

A što ste očekivali od “poštenog” kriminalca, koji je ukrao izbore; čast i humanizam ili kriminal, pljačke i ubistva

hiber
3 godine prije

Pa to se već dogodilo. Ili misliš da su nekadašnje američke domoroce istrijebili vanzemaljci. Još je korišteno i biološko oružje. Inače, ovaj napad je potpuno beznačajan i u funkciji pritiska na Iran. Istovremeno se dogodio napad na izraelski trgovački brod. I raste pritisak da MBS odstupi. Time se režu financije Trumpu.

tongo
3 godine prije

Europska unija pozvala je svog veleposlanika na Kubi da se vrati u Bruxelles kako bi se objasnio zato jer je potpisao apel tražeći od američkog predsjednika Joea Bidena da ukine sankcije Kubi i započne normalizaciju veza s tom zemljom.

Glasnogovornik visokog predstavnika EU Josepa Borrella rekao je u subotu da je veleposlanik Alberto Navarro zamoljen “da dođe u Bruxelles kako bi pružio objašnjenja”.

Toliko o našim zapadno-predatorskim vrijednostima, i toliko o lažnoj slobodi EU političara.

I ne samo to brže bolje su sazvali Europsku komisiju za ljudska prava
u obranu njemačkog agenta i go-vna Navalnija a podržavaju sankcije na Kubu.

3 godine prije zadnji put uredio tongo
eks
3 godine prije

Bajden je samo megafon putem kojeg se oglašavaju diktatori (vladari) USA . Amerikom vlada korporativna mafija, udružene pohlepne psihopate – kriminalci i zločinci, nezavisno od nacionalnog obeležja. Ako su , kojim slučajem, Jevreji u većini, to ne znači da za to možemo okriviti jevrejski narod u Izraelu, jer se narod ništa ne pita, kao ni američki narod u USA . Razni Rokfeleri, Rotšildi, Gejtsovi, Soroši, Musk , Zuckerberg , …. svi oni i mnogi drugi milijarderi čine tu osovinu zla . Pohlepa im se ne može izbiti iz glave, što znači da se zlo može otkloniti samo njihovom eliminacijom. Nažalost, nema ko da učini to dobro delo , jer u USA su pomenute psihopate uspostavile totalnu – fašističku diktaturu, sve je pod nadzorom i svako će biti ubijen ako pokuša da ugrozi diktatore. U potpunosti se slažem sa komentarom koji je izneo Ive .

Herc
3 godine prije

Brzo će on crknuti ko Bandić pa će preplanula preuzeti ovlasti,a na to se i računalo.

Vutra
3 godine prije

neke stvari ne zastarjevaju neg se samo prilagođavaju, ono osovno nikad nije zaboravljeno a to je svrgavanje “režima” u iranu, još od pada pahlavija je krenulo planiranje i izvođenje, jedino nemogu pozicionirati čiji je prioritet rat protiv irana, izraelski ili usa, ili je to jednostavno isti interes zajenički skovan i pripreman za realizaciju, da bi se pokrenila operacija iran nužno je pacificirati sve ostalo i uspostaviti potpunu dominaciju nad sirijom i libanonom i naravno irakom. zanimljivo je da je brzopleti bush uništio godine rada za dovođenje sadama huseina u američki tabor, da je malo mućnio glavom i pomirio sadama i saudijce danas bi iran bio zreo za likvidaciju a ovak mora opet tj stalno izazivati nestabilnosti u iraku i potencijalno izazivati sukebe tamo gdje sad nisu nužni , iran naravno neće izravno odgovarati na ovaj napad jer imaju jemen koji sasvim legitimno može raketirati saudijce koji su i onako američke… Čitaj više »

david
3 godine prije

Warren Buffet je rekao mnogo puta Never bet against America Buffet je kupio 25 miljardi dolara dionica svoje vlastite kompanije Berkshire. To znaci re-investirao. Jedna dionica vrijedi $365 000 Sto god radi Biden ili neki drugi americki predsjednik je svrha da Amerika bude bogata, vojno najaca zemlja na svijetu da bude jaca nego ikoji blok zemalja koji bi se mogao jednog dana stvoriti, da se ocuva americka imperijalna hegemonija, da americki gradjani sirom svijeta ne mogu spasti pod nikoje zakone…da se strane kompanije zakoce koje su ozbiljni konkurenti americkim firmama…itd. Sigurno da americki Zhidovi koji mogu, koji su blizu vlasti i novcu radu na tome a mali covjek, mali Amerikanac ga podrzava, kako nece i zasto ne bi? Americki Zhidovi i americki talijani, americki Srbi, americki Hrvati se bore da njima bude zivot bolji u Americi i tako raste moc i sila Amerike. Zhidovi su iznimka oni se boru za… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio david
david
3 godine prije

Kad bi ankete mogle slobodno istrazivati
oni bi mogli pitati americki narod
Jel vi zelite da Amerika bude vojno ili ekonomski prva ili druga ili deseta u svijetu?
Sto vi mislite
Za sto bi se izjasnilo vecina Amerikanaca?

Kad bi bilo pitanje jeste li zato da Izrael udupla svoj teritorij?
Vecina Amerikanaca bi rekli DA

Kad bi pitali hocemo li zakociti ekonomski rast Kine?
Odgovor bi bio DA, da. da !!!…….

Hocemo li izbaciti s trzista rusku, iransku, venezuelsku naftu tako da cijena americkoj nafti ide gore?

Amerikanci bi glasali da, da, da…itd.

3 godine prije zadnji put uredio david
Legendarni Grk
3 godine prije

Malo stariji tekst iz 2013. godine o pozadinskim događajima u Siriji: “Gde je problem sa Sirijom? Nama smrtnicima koji ne možemo da iz satelita špijuniramo njihove tankere i cevovode, a još manje možemo da pratimo njihove finansijske transakcije i berzanske špekulacije, veoma je teško da uhvatimo igru. Ali, na osnovu onoga što se pusti u finansijske biltene i medije, neki analitičari nastoje da logikom dokuče gde su problemi. Tako je poznato da su Iran, Irak i Sirija potpisali ugovor o gradnji gasovoda težak 10 milijardi dolara. On će ići od iranskog južnog gasnog polja Pars do Damaska preko iračke teritorije. To tom dogovoru Sirija bi kupovala 20 miliona kubnih metara iranskog gasa dnevno, a Irak bi ubirao zaradu od tranzita. Rusija bi čitav posao vojno obezbeđivala. Avgusta 2011. sirijske kompanije za istraživanje gasa su otkrile ogromne količine gasa u Homsu blizu granice sa Libanom i upravo u neposrednoj blizini ruske… Čitaj više »

Kažun
3 godine prije

“Bilo bi mi odbačeno kad stignem na kraj ovog boravka u Hollywoodu, a da vas ne podsjetim, posebno vas mlađe pisce, da možete biti kritični prema svojoj vladi i svom društvu. Ne morate se uklopiti. Sada je moderno snimati republikance i Trumpa i sve to – i izbjegavati Obame i Clintonove. Ali upamtite ovo: U 13 ratova koje smo započeli, i 14 bilijuna dolara koje smo potrošili i stotinama tisuća života koji su stradali s ove Zemlje u posljednjih 30 godina – sjetite se da to nije bio jedan vođa, već sustav, i republikanski i demokratski. I nazovite to kako hoćete – vojno-industrijski-sigurnosno-novčani-medijski kompleks – to je sustav koji je održao uvjerenje da su to “pravedni ratovi”, opravdano u ime naše zastave koja se tako ponosno vijori nad našim životima. Naša je zemlja za mnoge postala prosperitetnija – ali u ime tog bogatstva ne možemo opravdati svoj sustav kao središte… Čitaj više »

scorpio1959
3 godine prije

To znači da američka kučka ne može iz svoje kože. Dao bog da svi pocrkaju. Postali su preteški za ovaj svijet.

Davor drugi
3 godine prije

Napad kao samo jedna predstava da je amerika i dalje “aktivno” uključena u sirijski problem, kojeg su (ameri) planirano podstaknuli i izazvali.
Nadam se da stari đo do sutra neće zaboraviti već izvedenu “akciju”, pa ponovno udariti.

3 godine prije zadnji put uredio Davor drugi
ledeno doba
3 godine prije

Biden je obični “mandžurijski kandidat” sjetih se filma “Mandžurijski kandidat” od prije 10-ak godina. radnja filma otprilike, koliko mi je ostalo u sjećanju: Denzel Washington igra bivšeg časnika američke armije, koji je ratovao u Zaljevskom ratu u Iraku 1991. I kao i drugi bivši vojnici ima psihičke teškoće, postrauamtične doživljaje, ili onaj sindrom PTS ili kako se to već naziva.. Tako su njemu i drugima rekli.. Međutim u stvarnosti, kasnije doznaje da su mu ugradili u tijelo čip implantate, od kojih ima razne halucinacije.. Liev Schreiber igra mladog kandidata za novog potpredsjednika SAD-a. On je 1991. također bio u Zaljevskom ratu zajedno sa Washingtonom i oni se poznaju… Schreibera gura njegova dominantna i bolesno ambiciozna majka (Meryl Streep). Koja je potpuno bezkrupulozna i koja je u odboru velikog koncerna “Manjurian Global”. Koji sufinancira privatne vojne postrojbe i koji je imao prste u eksperimentima nad vojnicima u Iraku i koji sprovodi “znanstvene… Čitaj više »

Daniel Plainview
3 godine prije

Napadi su opravdani pod uvjetom da bombe koje padaju su u bojama demokracije, jer demokracija je super i kul sustav, ako je još k tome rat protiv terora ili podivljalih diktatora, to je faktički 2 ili 3 u 1 opravdana razloga za djelovanje. Povijest čovječanstva je svjedočila brojnim zločincima i zločinačkim ideologijama, a hinjski i podmukla politika koja se izvozi iz SAD-a je bez sumnje najmaliciozniji projekt pod krinkom eksploatacije i imperijalizma uz blagoslov liberalnih mainstream medija.

Karma
3 godine prije

Sta ne rade ruska PZO? S 300?

Mladen
3 godine prije

Jesu li opravdani Turski preventivni napadi u Iraku i Siriji na Kurde

renbernbgerbgerbgter
3 godine prije

Meni je najbitnije da je CNN ushićen i govori uvijek “istinu”………….

3 godine prije

“zna on vrlo dobro sto radi”?????
Znaš li ti šta pišeš?

Max
3 godine prije

Da zanimljivo kad je Trump vršio napade onda su govorili da je lud. Ali Biden je gori i želi ovim napadima raspiriti rat . Ali Iran se neće dati tako lako preveslati.

FATIH
3 godine prije

NISTA NOVO.DEMOKRATSKO –HAZARSKO SMECE.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI