Bidenov pomoćnik odgovara na komentare vezane uz Putina

portparol Pentagona John Kirby
10 komentara

Predstavnik Bijele kuće John Kirby nije cijenio pohvale ruskog predsjednika

Rusija bi se trebala u potpunosti držati podalje od američkih izbora, rekao je glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost John Kirby novinarima u Bijeloj kući, nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin pohvalio svog američkog kolegu Joea Bidena. U intervjuu s ruskim novinarom u srijedu, Putin je rekao da bi više volio da Biden pobijedi na izborima u studenom, jer je iskusniji i predvidljiviji.

“Mislim da g. Biden ne, žao mi je, mislim da g. Putin jako dobro zna što ova administracija radi kako bi se suprotstavila zloćudnom utjecaju Rusije u svijetu i svakako što su radili unutar Ukrajine”, rekao je Kirby u Bijeloj kući u četvrtak, odgovarajući na pitanje o očitoj podršci ruskog čelnika.

“G. Putin bi se jednostavno trebao držati podalje od naših izbora”, dodao je Kirby.

Umirovljeni admiral američke mornarice već je govorio u ime State Departmenta i Pentagona, prije nego što je došao u Bijelu kuću kao glasnogovornik Bidenovog Vijeća za nacionalnu sigurnost. On često izvještava novinare o pitanjima vanjske politike, ostavljajući unutarnju politiku tajnici za tisak Bijele kuće Karine Jean-Pierre.

Činilo se da Putin podržava Bidena u razgovoru s ruskim novinarom Pavlom Zarubinom u Moskvi. Na pitanje o predstojećim izborima u SAD-u, rekao je da bi bilo neprikladno da se Rusija miješa u ono što je unutarnja američka stvar. Međutim, na Zarubinov upit bi li više volio vidjeti Bidena ili njegovog suparnika Donalda Trumpa u Bijeloj kući, Putin je odgovorio izravno.

“Biden. On je iskusnija i predvidljivija osoba, on je političar stare sorte. Ali mi ćemo raditi sa svakim vođom koji dobije povjerenje američkog naroda,” rekao je.

Putin se čak opravdavao za Bidenova navodna kognitivna oštećenja, rekavši da nije vidio nikakve znakove toga kada su se sreli u Ženevi sredinom 2021.

Biden (81) je odbio pristupiti kognitivnom testu u sklopu svog godišnjeg liječničkog pregleda. Ranije ovog tjedna, posebni tužitelj koji istražuje njegovo nezakonito zadržavanje povjerljivih dokumenata iz vremena kada je bio potpredsjednik Baracka Obame opisao je Bidena kao “starog čovjeka sa lošim pamćenjem”, za kojeg je malo vjerojatno da će ga porota u Washingtonu osuditi.

BidenJohn KirbyPutinSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 mjeseci prije

Amerika šalje svoju kontrolu na sve izbore širom planete – pa i u Rusiju. Da li će dozvoliti ruskoj delegaciji da prati njihove izbore 🙂

Tысяча = Tisuća
2 mjeseci prije

Ako Navalni imma podrsku u siroj Moskvi samo 1%, to znaci na njegov sprovod bi moglo doci 100 tisuca ljudi.

Zapad ce to WEAPONISE to znaci pretvoriti u ratne svrhe protiv Rusije.
Njegovo tijelo mogu napuniti kao pticu ili kao Lenjina i drzati u Moskvi ili negdje u Njemackoj, ona je najpovoljnija.

Ammerikanci su rijesili taj problem s Bin Ladenom bacivsi njegovo tijelo u more.

Pobjednici iz drugog svj. rata su naredili da se tijela nacista pokopaju u grobovima bez obiljezja da ne bi nacisti isli u hodocasce.

Mislim da ce ruska vlada nesto napraviti gledu ovoga s Navalnim.

hugo
2 mjeseci prije

Ivan Bgd – @leksa – Bor – jama – istrazuj na aparatima LOL
Nestao vamm je vas heroj.

alexosijek
2 mjeseci prije

Ponavljam pitanje: zašto novinari ne pitaju Blinkena zašto u minhenu nema predstavnika američke vojske? Wtf se događa sa američkom vojskom? Ovo su sve civili…nešto tu gadno smrdi! Čak je i naš veliki “ratnik” AP poveo Anušića (koji je izjavio kako je ono što je Trump rekao za NATO i lovu bilo dobronamjerno – hahaha, bravo Ivane, respect!!)….Gdje su predstavnici američke vojske na nekakvoj veličanstvenoj minhenskoj konferenciji gdje su kao svi sigurnjaci svijeta? Šta je ovo?

Nekoime
2 mjeseci prije

A u koje se to izbore Amerika ne miješa?

Bruno
2 mjeseci prije

Putin je gospodin, za razliku od američke narko mafije u Bijeloj kući.

Max
2 mjeseci prije

Kirby ponavlja tuđe riječi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI