Bijela kuća izjavila da njezina podrška za Ukrajinu ”neće trajati vječno”

Ukrajina - FInancijska pomoc sa Zapada
26 komentara

Kad je riječ o financiranju Kijeva, Sjedinjene Američke Države izjavile da se tome ”bliži kraj”

SAD-u ponestaje novca za Ukrajinu osim ako Kongres ne odobri dodatna sredstva, rekao je novinarima u srijedu glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost John Kirby. “U bliskoj budućnosti, imamo odobrena sredstva i ovlasti i za Ukrajinu i za Izrael”, rekao je Kirby tijekom dnevnog brifinga za novinare. “Ali ne želite pokušavati dobiti dugoročnu podršku ako nemate više sredstava. Što se Ukrajine tiče, odnosno financiranja Ukrajine, polako se približavamo kraju”, dodao je. “Danas smo najavili 200 milijuna dolara i nastavit ćemo s tom pomoći koliko god budemo mogli, ali pomoć neće trajati vječno”.

Nakon što mu je bilo postavljeno pitanje u tome koliko će SAD otprilike još financijski podržavati Ukrajinu, Kirby je rekao da ne može ukazati na konkretan datum, jer to ovisi o tome koliko brzo Ukrajina i Izrael troše svoju opremu i streljivo te ”kakve su potrebe i što je ono što mi možemo po tom pitanju učiniti”.

U utorak je glasnogovornik Pentagona uvjeravao novinare da SAD ima sposobnost “nastaviti s našom potporom Ukrajini, Izraelu i održati vlastitu globalnu spremnost”.

Kirby je, međutim, priznao da novac koji je Kongres prethodno izdvojio za Ukrajinu “neće trajati vječno” i da zastupnici moraju odobriti više i to uskoro. “Što prije bude predsjednik Zastupničkog doma, očito, to ćemo svi više znati o tome koliko i kako ćemo moći podržati Izrael i Ukrajinu”, rekao je.

Zastupnički dom nije imao predsjedavajućeg od prošlog utorka, kada je Kevin McCarthy postao prvi predsjedavajući u povijesti koji je smijenjen glasovanjem u Zastupničkom domu, zbog navodnog tajnog dogovora s Bijelom kućom o odobrenju većeg financiranja Ukrajine. Nekoliko republikanaca predvodilo je optužbe protiv svog kalifornijskog kolege, a poduprli su ih svi manjinski demokrati. Steve Scalise iz Louisiane, republikanski kandidat za nasljednika McCarthyja, podržavao je financiranje Ukrajine u prošlosti.

Od veljače 2022., kada je sukob s Rusijom eskalirao, SAD su Ukrajini poslale vojnu pomoć u vrijednosti od gotovo 44 milijarde dolara, kao i više milijardi u gotovini, humanitarnoj i ekonomskoj pomoći.

IZRAELJohn KirbySADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nastran
6 mjeseci prije

ma dajte im nek se ispucaju do kraja!!!

Tupko Glupko
6 mjeseci prije

Uvidjeli da topovsko meso nije i neće odraditi posao za njih što se tiče Rusije, zadužili dovoljno topovsko meso kreditima koje neće moći vraćati tako da im uzmu sve što vrijedi, sve vojne krame i zastarjelog vojnog oružja su se riješili, poginulo stotine tisuća mladića za projekt nemoguće misije koju su spremali desetak godina.
Sada slijedi njihovo uobičajeno povlačenje i traženje nove žrtve koja će voditi njihove krvave proxy ratove kontra Rusije. Jedini je problem što nema više potencijalnih kanidata.
Naravno da će Ukrajinu nastojati iscijediti još više u međuvremenu, dajući im uobičajena lažna nadanja i obećanja, i trajat će sve dok politička vrhuška ne počne panično bježati iz zemlje. Možda izdrže do proljeća.

Otok Mali
6 mjeseci prije

Pustilo ih niz vodu. Rezultat je nakon skoro dvije godine rata, pola miliona mrtvih, ranjenih 2x, 20 miliona raseljenih, Zemlja infrastrukturno uništena, 4 regije umjesto autonomije Donbasa pod kontrolom Rusa. Velika vjerovatnost da Rusi uzmu Ukrajine koliko žele u budućnosti. Tako to biva kad te Ameri prijateljski pomažu.

Lucija, prva
6 mjeseci prije

Hoče, hoče večno če trajat.

Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

JUST IN ⚠️⚠️⚠️ Israeli diplomat stabbed in broad daylight in Beijing, China.
Global Day of Jihad is underway 🤷 —->>> youtube.com/watch?v=0ge7hPfSSXY 😳

tuf
6 mjeseci prije

Zanimljivost iz svijeta: tajvanskoj predsjednici Tsai Ing-wen (studirala u UK i USA, btw.) je prije dva dana došlo iz dup*eta u glavu da baš i nije pravo vrijeme za separatističke tenzije jer joj je financijsko-vojni mecena oslabio uslijed obasipanja oružjem prvo Ukrajine pa sada i Izraela.
I eto, baš prekjučer, kaže ona da “traži mirni suživot s Kinom”. Baš “neobično” nakon prošlogodišnjeg slikanja po SAD-u, ovogodišnjeg nabildavanja oružja i prijetećih izjava u medijima poput “Xi has to weigh the costs. He has to think twice.”

Max
6 mjeseci prije

To smo znali.

Čuko
6 mjeseci prije

A šta je s mantrom “Koliko bude trebalo”? 😀

Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

Prnuli ste vi u fenjer – svukuda – tak da je sasma sve jedno …..

Alex
6 mjeseci prije

Drugim riječima,Ukrajina ide u otpis, poput Afganistana,ili nekad davno Vijetnama.
Nema nafte u Ukrajini,plina je malo,pa nije više interesantna. Bliski Istok je zakuhao,a moglo bi biti još i gore,ako se umiješa Iran.

Perun
6 mjeseci prije

samo za glasnogovornika Vijeća za nacionalnu sigurnost Johna Kirbya….i senat u ćošku parlamenta Bijele kuce ( citaj kolibe)…..pjesma od Svetog Đorđa Balaševića …Život je more….

Život je more, pučina pusta i crna
Po kojoj tonu mnogi sto brode
Nije mi srce plašljiva srna
Ja se ne bojim velike vode
Lome me vali, nose me struje
Oseka sreće, a tuge plima
Šiba me nebo bičem oluje
Al’ još se ne dam i još me ima
U jutra rana plaše me senke
Minulih dana
Sećanja mutna kao u laži
Kao u snu
Ipak se borim, ipak se nadam
Sve manje letim, sve više padam
I sve su jače ruke sto me vuku dnu
Možda če žena svilenog bedra
Koja me zove i pruža ruke
Uliti vetar u moja jedra
Do nove žene do nove luke

hiberu i dušane
6 mjeseci prije

Recite vi amerima da se ti stavovi ne poklapaju s idiotarijama koje pišete godinu i pol dana i neka više ne seru haaahahahahahaha

Kao
6 mjeseci prije

Neće trebati vječnu podršku, jer će Rusija biti poražena u roku jedne Godine.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI