Bijela kuća potvrđuje da je Biden imao drugi set povjerljivih dokumenata

Joe Biden
9 komentara

Advokati predsjednika Joea Bidena pronašli su povjerljive vladine dokumente u garaži u njegovoj kući u Delawareu, rekao je u četvrtak specijalni savjetnik Bijele kuće Richard Sauber. Biden je nekoliko dana ranije priznao da je prva tranša dosijea čuvana u kancelariji istraživačkog centra u Pensilvaniji.

Advokati su pronašli “mali broj dodatnih zapisa Obama-Bidenove administracije sa povjerljivim oznakama” u skladišnom prostoru u Bidenovoj garaži, rekao je Sauber u saopćenju, dodajući da je Bidenov pravni tim predao fajlove Ministarstvu pravde.

Sauber nije objasnio koliko dugo su dokumenti bili u Bidenovoj garaži niti kada su otkriveni.

Njegova izjava potvrdila je medijske  izvještaje u srijedu o otkriću druge grupe dosijea. Ovi izvještaji su uslijedili tri dana nakon što je CBS News otkrio da je prva serija dokumenata otkrivena početkom novembra u Penn Biden centru za diplomatiju i globalni angažman, organizaciji povezanoj sa Univerzitetom u Pensilvaniji.

Navodno pohranjeni u kutiji pored neklasificiranih materijala, dokumenti Bidenovog centra uključuju osjetljive informacije o Ukrajini, Iranu i Velikoj Britaniji, izvijestio je CNN u utorak. Ova zaliha je otkrivena kada su se Bidenovi advokati spremali da napuste poslovni prostor u centru, rekao je Sauber.

Biden je u utorak rekao novinarima da je “iznenađen” kada je saznao za otkriće, dodajući da “ne zna šta je u dokumentima”.

Ministarstvo pravde trenutno vrši pregled dosijea. Međutim, još uvijek je nejasno planira li državni tužilac Merrick Garland imenovati posebnog savjetnika za istragu predsjednika, kao što je to učinio prošle godine zbog navodnog pogrešnog rukovanja povjerljivim dokumentima od strane bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Prema anonimnom  izvještaju Bloomberga u četvrtak, Garland je “razmislio” o takvom potezu.

Trumpovo imanje Mar-a-Lago na Floridi upali su naoružani agenti FBI-ja prošlog augusta, u operaciji prije zore u kojoj su pronađene stotine vladinih dokumenata. Trump tvrdi da je deklasificirao dosijee prije nego što ih je odnio u Mar-a-Lago i optužio Bidenovu administraciju i FBI da su organizirali “lov na vještice” protiv njega, u pokušaju da osujeti njegovu izbornu kampanju 2024.

Prije nego što je Bijela kuća priznala da Biden drži i vladinu dokumentaciju na svojoj imovini, predsjednik je osudio Trumpa da je učinio isto. Biden je u septembru za CBS News rekao da se pita “Kako je to moguće da se dogodi, kako neko može biti toliko neodgovoran”.

BidenPovjerljivi DokmentiSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
borjana
1 godina prije

Ne vezano za temu
Info za @Emiliano Zapata

Lisa Marie Presley rođ. 1968, kći poznatog pjevača Elvisa, iznenada umrla u 54-oj godini. Kako vele u priopćenju, zbog srčanog zastoja.

bruegel the elder
1 godina prije

“Bila je sinkopa,ali nisam nikoga pregazio”.Na dementiu je zaboravio,što je i
potpuno normalno.Dobro da je Hunter uvijek blizu,spreman za pomoć. A tu je i
Obomer,za ispravak za*eba. 🙂

borjana
1 godina prije

“Bijela kuća potvrđuje da je Biden imao drugi set povjerljivih dokumenata”

… i to je to?!?
Nema više ničega šta bi mu se još moglo staviti na teret, za njegova predsjedničkog mandata i prije??? Neodgovorno postupanje sa povjerljivim dokumentima, umjesto u biloj kući, đo ih držao u garaži doma svoga. I svi MSM o tome izvješćuju. Znači da ne bi te fele, mogli su ga anđelom proglasiti, ili najmanje bar svecom, još za njega živa.

alexosijek
1 godina prije

Merrick Garland i jest na tom mjestu kako bi zataškao sva sr*** koja napravi dementni Joe i njegova partija…čudi me kako je propaganda ipak objavila te vijesti, vjerojatno demokrati žele maknuti Joa….Snowden i više nego jasno objašnjava te “propuste” u Bidenovom slučaju, a “kriminal” u Trumpovu slučaju…lp

1 godina prije

tko je to uzeo? ne vjerujem da se biden bas razumije u to. i onu “atomsku torbu” sto nose, mora da postoji sistem da ga se sprijeci da prčka po tome.

Max
1 godina prije

To je temelj za opoziv.

BanOvan
1 godina prije

Hej Joe, chemerika to ‘e.
Jake li drzave kada povjerljivi dokumenti chuche, drme, chame u garazi, medju cincilatorima, karablejznama ,fertuknama, fercoknama…
Nasi politichari su drzavne tajne cuvali kod ljubavnica.
Ovi USrAnci stvarno nemaju stila.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI