Bijela kuća regrutira TikTok zvijezde da okrive Putina za porast cijena nafte

Biden - Nafta
14 komentara

Američki režim zbilja postaje sve očajniji. Inflacija i cijene nafte izravna su posljedica agresivnog štampanja novca, koje je započelo Bidenovim dolaskom na vlast (izbornom prevarom?). To je više nego jasno i lako se može provjeriti. Unatoč tome, Bijela kuća sada želi sve svaliti na Putina i rat u Ukrajini, a kako bi to postigli, odlučili su regrutirati najveće zvijezde TikToka sa najviše pratilaca, kako bi na taj način manipulirali mišljenjima mladih ljudi.

Bijela kuća je prošlog tjedna ugostila 30 TikTok zvijezda na Zoom sastanku. Bidenova administracija je prošlog tjedna regrutirala TikTok influencere kako bi koordinirali slanje poruka o ruskoj invaziji na Ukrajinu i okrivili Vladimira Putina za povećanje cijena nafte, prema snimci razgovora između dužnosnika Bijele kuće i zvijezda društvenih mreža.

Nekoliko dana kasnije, Ellie Zeiler, 18-godišnjakinja s više od 10 milijuna pratitelja na TikToku, objavila je video u kojem je željela odgovoriti na pitanje: “Zašto je benzin tako skup?”

“Zašto je benzin tako skup i zašto je stopa inflacije u Sjedinjenim Državama četiri puta viša?” ona počinje video. “Imao sam priliku pitati Bijelu kuću zašto je benzin 7 dolara i evo što su rekli.”

Ona je rekla da je prvi, “očigledni razlog” taj što potražnja raste kako se pandemija COVID-19 smanjuje i ljudi nastavljaju putovati.

“Ali poziv se uglavnom odnosio na Ukrajinu i Rusiju, pa kako je to povezano?” nastavila je. “Rusija je jedan od tri najveća proizvođača nafte i zapravo je njihov izvor prihoda broj 1. Sada, kada je Putin započeo ovu užasnu borbu između Ukrajine i Rusije, nitko ne želi raditi s njim i obavljati međunarodnu trgovinu.”

Zeiler je bila jedna od 30 TikTok zvijezda koje su 10. ožujka prisustvovale Zoom sastanku s dužnosnicima Bijele kuće i djelatnicima Vijeća za nacionalnu sigurnost, objavio je Washington Post prošli tjedan. Svoj video objavila je u nedjelju.

Gen-Z for Change, organizacija utjecajnih osoba uključenih u sastanak, objavila je u petak na Twitteru da se rasprava usredotočila na “strateške ciljeve vlade SAD-a u Ukrajini kako bismo bolje mogli razotkriti dezinformacije”.

“Kao koalicija koja doseže pola milijarde ljudi, zahvalni smo što je Bijela kuća odlučila surađivati ​​s nama kako bismo informirali ljude”, nastavila je skupina.

Post je objavio i 51-minutnu snimku poziva. Rob Flaherty, direktor digitalne strategije Bijele kuće, rekao je za TikTokere na snimci da će sastanak biti sličan “pozadinskom pozivu za novinare” i da njihov doseg vidi kao “kritično važan put” za američku javnost.

Nazočila je i tiskovna tajnica Bijele kuće Jen Psaki. Dužnosnici su raspravljali o detaljima stanja ruske invazije prije nego što su se upustili u dio pitanja i odgovora.

Zeiler je dužnosnike posebno pitao o inflaciji i što ona znači za budućnost zemlje i za mlade ljude. Psaki je postavila pitanje, pripisujući inflaciju nekoliko čimbenika – problemima u lancu opskrbe, pandemiji i rastućoj cijeni energije, za koje je u početku priznala da su počeli rasti prije Putinove invazije na Ukrajinu. No, kada je riječ o cijenama plina, posebno je izdvojila Putina.

“Njegovi su postupci, predsjednika Putine, ono što potiče porast cijena plina”, rekla je Psaki u dijelu svog dugotrajnog odgovora. “To je ono što se događa.”

Nakon sastanka, Zeiler je za Post objasnila razloge svog dolaska.”Ovdje sam da svojim sljedbenicima prenesem informacije na probavljiviji način”, rekla je za novine. – Smatrala bih se dopisnikom iz Bijele kuće za Gen-Z.

Veći dio ostalih sadržaja 18-godišnjakinje uključuje plesanje ili poziranje u trendi odjevnim kombinacijama, a u svom najnovijem videu ona u šali zove svog tatu govoreći mu da je primljena na Harvard.

Prošli tjedan, na primjer Le, američki dužnosnici rekli su da su ruska izvješća u kojima se tvrdi da su pronašli dokaze da je američko ministarstvo obrane vodila laboratorije koji istražuju biološko oružje u Ukrajini “apsurdna”, “besmislena” i predstavljala “gaslighting”.

No, ruski državni mediji ukazali su na kongresno svjedočenje podtajnice za politička pitanja Viktorije Nuland prošlog tjedna. Ona je Senatskom odboru za vanjske poslove rekla da su SAD svjesne “bioloških istraživačkih postrojenja” u Ukrajini i da su zabrinute da bi ih Rusi mogli kompromitirati.

Iako nije rekla ništa o biološkom oružju, njezin odgovor uslijedio je nakon što ju je senator Marco Rubio, R-Florida, upitao posjeduje li Ukrajina kemijsko ili biološko oružje.

U srpnju prošle godine, Politico je izvijestio da se Biden oslanja na svoje dvije unuke, obje u 20-im godinama, kako bi pomogao u izoštravanju svoje poruke prema mladim biračima.

“Sve što radi digitalno je samo zato što mu to kažu njegove unuke”, rekao je demokratski izvor tijekom ljeta, citirao je West Wing Playbook.

Bijela kuća nije odmah odgovorila na zahtjeve za komentar.

IZVOR: foxbusiness.com

BidenNaftarusijaSADTikTok
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ja to onako
2 godine prije

Matora sotona aktivirao vojsku tik tokera da ratuje protiv Putina hahahahahahaha pa kud ide ovaj svet mamu im jbm.

ogo
2 godine prije

Ako se radi o propagandi u svezi poskuplenja goriva pozivam vas na moju novu mrezu
KAP PO KAP da tamo ostavite svoje komentare

tihobl
2 godine prije

Nedavno na pitanje o inflaciji Bajden se obrusio na novinara: Kakva inflacija? Inflacije nema! Postoje samo putinova poskupljenja.

Za ocekivati je da upregnu internet ratnike, sve koje mogu. Novinari su istoseni, vise im niko ne vjeruje. Uostalom vidimo koliko su jedinica poslali na jedan mali sajt iz Brckog.
Rat ne mogu dobiti vojno. Ne mogu ni ekonomski da slome ruse. Ni hibridni oblici ne daju uspjeh. Dosli su do kraja, sad placaju djecu da ratuju protiv zlih rusa. Istrosice se i taj resurs kao sto je istrosen CNN kojeg vise ni ameri ne gledaju. Sjetite se kako je Hitler djecacima dijelio gvozdene krstove i slao ih da zaustavljaju ruske tenkove.

nekoime
2 godine prije

Prokleti Putin mu se čak i usrao u gaće ne bi li ga ponizio.

Badžo
2 godine prije

Sloopy Joe za poskupljenje nafte okrivljuje pogrešnu osobu. Glavni krivci su u njegovoj zemlji, Schwab, Gates, Soros, Kissinger…..
Starog pedofila je i pamet ostavila!!

Max
2 godine prije

Kao i u slučaju korone.

danjan
2 godine prije

stoka američka debilna….

Detektor
2 godine prije

Dakle sad imamo i “TikTok zvijezde”??? Pa kad će više taj asteroid da nam prikrati muke?

Oliver
2 godine prije

Kako jadno,moze li se nize pasti.Zar Bajden stvarno misli da su Amerikanci tako glupi da nece njega okriviti za rast cena benzina? I kako americki biraci mogu da kazne Putina? Ne mogu nikako,mogu jedino da kazne Bajdena i demokrate sto ce se u novembru i desiti. Za stanje u jednoj drzavi odgovoran je iskljucivo predsednik te drzave,a ne predsednik neke druge drzave.

Rimtutituki
2 godine prije

Ne podcijeniti nikad debilnu generaciju.milioni tupana je kao prirodna katastrofa, a ta gen je tako loše napravjena( vidim doma i diže mi se kosa) moja Ivana je prvo po cjeli dan na kompjuteru bila,sa kim si to? Sa Victoriom najboljom drugaricom,Skype, samo sto Victoria zivi 60metara od nas. Parkic,prošetati,bicikl,loptu,neeee.sad zadnjih godina tiktok.nwki dan njih 4 gledaju satima kako neki lik dinsta grašak i kreveti se.mislim da je ciljano njihov IQ sveden na broj cipela,a za samo koju godinu oni će voditi svijet,već formiraju javno mjenja,znaju ameri uvijek sta rade.majstori.

Štefek
2 godine prije

Ima više Putinovih govora, intervjua, u kojima on na široko obrazlaže da Rusija ili rat u Ukrajini nema veze sa podizanjem cijena na zapadu. Nego naši političari.
Uostalom, 75% vrijednosti u cijeni nafte odlazi državi.
Obzirom na pokvarenost zapadnih političara momentalno na vlasti, to bi mogla biti istina. Kaže, ja sam Europi nudio plin, onaj dodatni, pokraj ovog redovnog, ali oni nisu od mene htjeli kupiti. Hodali su okolo i tražili gdje će kupiti, ali od Rusije nisu htjeli. Onda je on potisao ugovor sa Kinom. Ali Europi i dalje šalje onu prije dogovorenu količinu i to po starim cijenama, i kaže još 10 – 13 % više plina, nego što je dogovoreno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI