Biolaboratorije koje vode SAD nisu samo u Ukrajini: one su također raspoređene u afričkim i azijsko-pacifičkim regijama

Bioloska oruzja
41 komentar

Sve oči su trenutno uprte u Ukrajinu, za koju ruska vlada kaže da je prepuna laboratorija za biološko oružje koje vodi Pentagon i druge operacije duboke države u Sjedinjenim Državama. Ali jeste li znali da su biolaboratoriji koje vode SAD problem i drugdje širom svijeta?

Novi izvještaji objašnjavaju da su brojne zemlje u azijsko-pacifičkom regionu svijeta frustrirane što SAD sprovode eksperimente s biološkim oružjem na njihovoj zemlji – a ista stvar se navodno događa i u Africi.

Prošlog decembra, nekoliko članova Predstavničkog doma Filipina zatražilo je od kongresa njihove zemlje da istraži aktivnost američkog Ministarstva odbrane (DoD) o biološkom oružju u Regionalnoj laboratoriji za dijagnostiku životinjskih bolesti (RADDL) u gradu Tarlac.

“Prema zahtjevu, Agencija za smanjenje prijetnji odbrane američkog ministarstva odbrane (DTRA) imala je očigledne i prikrivene ciljeve na Filipinima, koji nisu mogli zadovoljiti nacionalne interese Manile”, izvještava Financial Express .

“Članovi Parlamenta Filipina zahtijevali su da Ministarstvo pravde, Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo nacionalne odbrane (DND) temeljno istraže aktivnosti američke vojske u zemlji.”

Na Filipinima se također poziva da ova vladina tijela izdaju potpun izvještaj o onome što pronađu, jer se mnogi lokalni građani pitaju zašto DTRA, a ne Ministarstvo poljoprivrede Sjedinjenih Država (USDA), vodi civilne i poljoprivredne sporazum o saradnji sa azijsko-pacifičkom zemljom.

Američka vlada je poput genocidnog manijaka sa bankovnim računom bez dna zahvaljujući Fed-ovom štampanju novca i prevari s lihvarstvom.

Slična situacija dogodila se u Indoneziji ne tako davno kada je tamošnja vlada proglasila Mornaričko-medicinska istraživačka jedinica 2 (NAMRU-2) koju je predvodila američka vojska “nesvrsishodnom” i “beskorisnom”. Ukratko, indonežanska vlada je zahtijevala da se operacije SAD-a odmah prekinu, što je rezultiralo time da je Ministarstvo obrane moralo sve svoje nedovršene poslove u Indoneziji premjestiti u obližnju Kambodžu.

Zatim, tu su i gnusni američki eksperimenti s biološkim oružjem koji se odvijaju širom Afrike, za koje Ministarstvo zdravlja određene centralnoafričke države kaže da je vjerovatno odgovorna za izbijanje virusa baziranog na eboli uzrokovano ljudima prošlog septembra.

Umjetno stvorena klica, koja je navodno stvorena u Sudanu, navodno je potpuno identična virusu koji je kružio širom Afrike tokom epidemijske krize 2012. godine.

Tu epidemiju, kao što se možda sjećate, „olakšala“ je američka kompanija Metabiota, koja je posljednjih godina dobila mnogo nezavisnih medija zbog svoje umiješanosti u „pandemiju“ korona virusa Wuhan (COVID-19).

“Prema izvještaju koji je objavio neprofitni Konzorcij za virusnu hemoragijsku groznicu (VHFC), zaposleni u kompaniji Metabiota nisu poštovali zahtjeve biološke sigurnosti tokom aktivnosti na suzbijanju virusa ebole u Sijera Leoneu 2015. godine; oni također nisu izvijestili o umiješanosti nekoliko stručnjaka Ministarstva obrane SAD u procedure protiv virusa,” izvještava Financial Express , dalje izvještavajući da su Metabiotine biološke sigurnosne procedure dobile teške kritike od Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

“Prijavljeno je da su stručnjaci Pentagona slali biološke uzorke virusa ebole u Sjedinjene Države.”

Mnoge postsovjetske države, uključujući ne samo Ukrajinu, već i Gruziju, također su osnova za aktivnosti biološkog oružja sa sjedištem u SAD-u. Konkretno, jedna ustanova, smještena u takozvanom Lugar centru u Tbilisiju, bavi se smrtonosnim patogenima kao što su antraks, tularemija i niz visoko zaraznih hemoragijskih groznica kao što je bolest Krim-Kongo.

azijaBiolabaratorijePacifikSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
9 mjeseci prije

Jeste li konacno svjesni da je Amerika fasisticko teroristicka drzava koju treba istjerati iz ostatka svijeta u njezine okvire? Na zalost to ce najgluplja EU zadnja shvatiti sve dok ne rastjeramo korumpiranu briselsku bandu veleizdajnika..

Mamu im *bem americku-satanisticku
9 mjeseci prije

Resenje za ovu US bolest je slijedeci lijek:
2 nuklearke i resiti problem zauvijek.

Valter Sapajev
9 mjeseci prije

Znaci Rusi su u jednom momentu zaposjeli dobar dio Ukraine i nisu pronašli niti jedan takav labaratorij

Tako treba
9 mjeseci prije

A oni labosi koje su rusi nasli proslo proljeće… sa gmo antislavenskim muhama I golubima…?

Jadranka S.
9 mjeseci prije

Promatrac kreira stvarnost. Ako kontrolirate percepciju promatraca, kontrolirate i njegovo dekodirano iskustvo. To je sam temelj kontrole nad ljudima, a istovremeno i ljudske slobode.

Гавран
9 mjeseci prije

Čehovljevo pravilo da puška koja je okačena o zid u prvom činu mora da opali u trećem.
U prvom činu stvaranja svoje religije Jevreji su primi objavu da su odabrani narod.
U poslednjem činu, kada su ovladali delom sveta, svi mi ostali smo postali suvišni narod.
Čeka se poslednja presuda.

Ivan Bgd
9 mjeseci prije

Oni moraju da proizvode to biolosko oruzje i da ugrozavaju zivote ljudi, i cine zlocin protiv covecanstva, jer ako oni prvi to ne urade mozda bi to uradio neko drugi. A oni moraju u svemu da budu prvi, posebno kad je rec o zlu.

tuf
9 mjeseci prije

Ne bi me čudilo da se njihov laboratorij nalazi i na teritoriju RH. Pogledajte samo koliko je vojno izolirano područje kod Slunja (vojni poligon Eugen Kvaternik, openstreetmap.org/#map=11/45.1096/15.3809). Ogromna površina kojoj ne smiješ prismrditi a koja se sigurno ne koristi samo tijekom vojnih vježbi.

Jadranka S.
9 mjeseci prije

Vec sam napisala….
Virusi” su LAZ.
Oni u labaratorijima rade stvari kao sto su nanozice koje se mogu ubrizgati pomocu nanotehnologije. Kada se to ustrca u ljudsko tijelo stvaraju se sicusne zice koje buse neurone, a potom se pokusavaju povezati s mozgom….

Max
9 mjeseci prije

To zlo svuda ima svoje pipke i to treba uništiti.

Tim
9 mjeseci prije

Nisu li kod nas premjestili jedan labos iz Ukrajine zajedno sa osobljem negdje u Slavoniju?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI