Bivši njemački kancelar Schroeder stiže u Rusiju na razgovore o isporuci gasa

Gerhard Schroeder
29 komentara

Bivši njemački kancelar Gerhard Schroeder doputovao je u Moskvu na pregovore o energetici, izvijestio je u utorak Der Spiegel, pozivajući se na izvore.

Prema izvorima, u fokusu razgovora biće isporuka ruskog gasa preko gasovoda Severni tok. Mediji dodaju da je nejasno s kim će se sastati bivša njemačka kancelar.

Schroeder je posljednji put posjetio Moskvu u martu kako bi razgovarao o situaciji u Ukrajini s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima u utorak da je moguć sastanak ruskog lidera i bivše njemačke kancelar.

Schroeder je ranije u intervjuu za New York Times rekao da je nemoguće “na duge staze izolovati zemlju poput Rusije, ni politički ni ekonomski”.

njemačkarusijaSchroeder
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Joe
1 godina prije

Nu sad.. pa zar on nije Putinov prijatelj????

Stef
1 godina prije

Šta nije Schroeder na stupu srama jer je bio Putinov pajdo i član NO Gazproma?

Opel
1 godina prije

Engleske vlasti su zapljenili imovinu I novac u banci engleskom novinaru Graham Philips zato jer je pisao o ratu u Ukrajini povoljno za Rusiju. Za vrijeme bivse Jugoslavije, vlasti nisu nikad zapljenili imovinu tzv protivnicima rezima, ustvari da oni nisu ni znali promicali su NATO pakt, njemacki 4ti Reich I americki imperijalizam.

Ahmat sila
1 godina prije

Rusija će isporučivati ​​plin Europi minimalno dok se ne ukinu sankcije u EU.
O tome piše Bloomberg pozivajući se na izvore bliske ruskim vlastima.
Publikacija navodi da Kremlj pojačava pritisak na Europsku uniju kako bi prisilila čelnike zemalja bloka da preispitaju nametnute sankcije Rusiji, kao i svoju potporu Ukrajini.
Agencija napominje da će, ako zalihe plina ostanu na minimalnoj razini, u Europi doći do manjka energetskih resursa.
Plinski spor s EU, piše Bloomberg, pokazao je da je Rusija spremna odreći se desetaka milijardi dolara zarade od izvoza kako bi ostvarila svoje geopolitičke ciljeve.

Ahmat sila
1 godina prije

Dolazi na skrivuče moljakati, a da posle ispadne, kako su Rusi popustili.

Šljivovica
1 godina prije

Nosi li turbinu?

Max
1 godina prije

Razuman čovjek ali usamljen.

nepoželjni
1 godina prije

“…s kim će se sastati bivš(A) njemačk(A) kancelar.”
“…da je moguć sastanak ruskog lidera i bivš(E) njemačk(E) kancelar.”

U tri odlomka dvije zamjene muškarca za ženu !? …je li to u skladu sa negiranjem spolnosti sukladno novonormalnom ?
…Ili muškarac od 78 godina ima hormonalnu neravnotežu u korist estrogena pa je malo muško, pa malo žensko …? 😉
…ili je to jednostavno, neoprostiva aljkavost autora članka i (nedajbože) podcjenjivanje čitalaca na ovom portalu od strane autora članka ??

Kakogod 5,6 rečenica u 3 odlomka je moglo biti bolje složeno !!

tihobl
1 godina prije

Svabama dogorjelo pa su poslali Sredera da izmoljaka od Putina energenata. Do juce su Srederu uvodili sankcije, proglasavali ga ruskim spijunom, zabranjivali mu ulaz u institucije, a onda ga angazovali da ide kod Putina. Putin, Lavrov, pa cak i Peskov ne javljaju se svabama na telefon. Svabe su se dosjetile kako da zaobidju blokadu. prvo su objavili da je Sreder otisao u Moskvu na godisni odmor, jer mu je dosadilo more, pa kad je njegova zena demantovala da je otisao na odmor bez nje, vec da je na radnom zadatku priznali su da ce se sastati sa Putinom.

Miljenko
1 godina prije

Ovaj je jedini koji jos moze koliko toliko izvuci situaciju za Europu. Ako ovaj ne uspije pisite kuci propalo jr inace ove zime da se grijete skupljanjem drva po sumi.

tuf
1 godina prije

Doma su ga sabotirali, pljuvali i protjerivali poput vještice sve dok surova stvarnost nije pokucala na vrata – kad su shvatili da neće moći bez ruskog plina – e sad im je dobar, ajde Gerharde, za njemačku naciju, odi ponižavaj se kod Rusa, traži milost.
Ja bih ih odj…eao, sve. Preselio negdje u Grčku gdje ionako već ima podosta Nijemaca i uživao do kraja života, a ne si provocirao infarkt ili neku boleštinu. Koji k…. se uopće zaj..ava, nisu zaslužili da im on sad briše us*ano dupe. Zelenofašistička us*ana gamad.

Probuđeni
1 godina prije

Stiže??? On je vec tamo tjedan dana 😀

ogo
1 godina prije

Bolje bi bilo da su poslali nakazu Klausa na pregovore

ogo
1 godina prije

Ovi Njemci su komplicirani nas Sanader bi to vrlo kratko na salvetama nacrtao i Rusi bi u
roku odmah pustili sav plin koji imaju i nemaju u Njemacku i sve prijateljske dryave EU
koje su slinile uvodeci im sankcije.

antinato
1 godina prije

Friška vjest iz Hitlerlanda:

Čelnici sedam malih gradova na njemačkom otoku Rügenu napisali su apel regionalnoj i saveznoj vladi u kojem su predložili korištenje plinovoda Sjeverni tok 2 za osiguranje energetske sigurnosti, prenosi DPA pozivajući se na dokument.
Među potpisnicima su čelnici gradskih uprava Sassnitza, Bergena, Sellina, Binzera i drugih gradova, uglavnom nestranački političari. Poslali su pismo šefu vlade Mecklenburg-Zapadno Pomeranije i ministru gospodarstva savezne vlade Robertu Habeku.”Mišljenja smo da smjer koji je predložila federalna vlada za odustajanje od ruskih nositelja energije nije ispravan”, navodi se u pismu koje navodi agencija.
S tim u vezi, političari preporučuju da se uz Sjeverni tok 1, čiji je protok trenutno 19,5% kapaciteta, koristi i Sjeverni tok 2, koji nije certificiran u EU i, kako je navela njemačka vlada, zapravo je zamrznut.
Njemački kabinet ministara više je puta odbacio mogućnost pokretanja Sjevernog toka 2.

marmel
1 godina prije

Hol mir mal ‘ne Flasche BierJedini politicar koji je inteligentan u njemackoj, Schröder ist car.
Danasnja vlada u njemackoj ga ne voli, tako neka zebu,pocrkali dabogda

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI