Bivši predsjednik Maldiva se oporavlja nakon što je teško ozlijeđen u eksploziji bombe

Mohamed Nasheed
6 komentara

Bivši predsjednik Maldiva Mohamed Nasheed oporavlja se od operacije nakon što je teško ranjen u eksploziji bombe. Dvije osobe uhićene su zbog incidenta koji se tretira kao teroristički napad.

Nasheed, šef maldivske Demokratske stranke i trenutni predsjednik parlamenta zemlje, ozlijeđen je nakon što je eksplozivna naprava pričvršćena na motocikl aktivirana, dok je u četvrtak napuštao svoj dom u glavnom gradu Male.

“Dobro sam”, rekao je nakon što je skinut s aparata za održavanje na životu.

U odvojenoj poruci, političarov brat rekao je da su liječnici zadovoljni Nasheedovim oporavkom i da diše samostalno.

Nasheed je navodno rekao bratu i sestri da će se “vratiti jači” nakon što ozdravi od ozljeda.

Prema bolnici u kojoj se liječio, bivši predsjednik podvrgnut je nizu “spasilačkih” postupaka, uključujući operacije zbog ozljeda glave, prsa, trbuha i udova.

Aktualni predsjednik zemlje, Ibrahim Mohamed Solih, tweetao je da je “zahvalan uzvišenom Allahu” na tome što su Nasheedove operacije bile uspješne i poželio mu brz oporavak.

U međuvremenu, policija je u subotu objavila da je izvršila dva uhićenja u sklopu svoje istrage o incidentu, koji se tretira kao teroristički akt. Vlasti nisu dale više detalja o pritvorenim osobama.

Još se nitko nije javio niti je preuzeo odgovornost za napad. 53-godišnjak je odlučni kritičar islamističkog ekstremizma, a također je igrao aktivnu ulogu u antikorupcijskim naporima usmjerenim na čelnike oporbe.

Sunitska muslimanska zemlja borila se s političkim nemirima u prošlosti. Nasheed, prvi demokratski izabrani čelnik zemlje, smijenjen je i prognan 2012. godine.

Posljednjih godina zemlja je doživjela i nekoliko terorističkih napada. Prošle godine Islamska država (IS, bivši ISIS) preuzela je odgovornost za napad na nekoliko plovila usidrenih na Maldivima.

MaldiviMohamed Nasheed
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvrk
2 godine prije

Kako to, pa zar nisu Maldivi svojevrsni raj na zemlji gdje nema nikakvog mjesta nemirima?

Sardelino
2 godine prije

Prema istraživačima ” Al Đazire” – (dokumentarac), predsjednik Maldiva i članovi njegove vlade spadaju među najkorumpiranije osobe na planeti.
Maldivi su raj na zemlji zahvaljujući svojim bisernim otocima koje ovaj predsjednik rasprodaje a novac od prodaje bankarskim malverzacijama završava na njegovom tajnim računima i računima njegovih saučesnika.
Zna se dogoditi da njegovi protivnici budu proglašeni teroristima ili budu ubijeni u “terorističkim” napadima.

2 godine prije

Za šta je bilo dobro pročitati ovaj članak?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI