fbpx

Bivši zamjenik NSA tvrdi kako ne postoji dokaz da je za širenje Covid-19 odgovorna kineska vojska

Kina-Covid-19

Administracija Donalda Trumpa redovito je optuživala kineske dužnosnike u vezi s porijeklom izbijanja koronavirusa diljem svijeta. Bivši predsjednik SAD-a inzistirao je na tome da je Covid-19 nastao u Kini.

SAD ima “vrlo jak razlog za vjerovati” da je kineska vojska provodila neke klasificirane eksperimente na životinjama u virološkom laboratoriju Wuhan, gdje je u jesen 2019. sigurno došlo do izbijanja virusu sličnom gripi, rekao je Matthew Pottinger, zamjenik savjetnika za Nacionalnu sigurnost bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, za CBS News “Face theNation.”

Rekao je da ”postoji puno veća vjerojatnost da je virus nastao u laboratoriju nego prirodnim putem,”dodajući da su eksperimenti kineskih vlasti mogli ići čak do 2017.

Pottinger je pretpostavio da su kineske vlasti mogle imati opipljive razloge za prikrivanje širenje virusa, ali liječnici koji su tamo radili bili su dobro svjesni i otvoreno su govorili o vrlo zaraznom virusu, koji je “tiho” putovao s jedne osobe na drugu.

“Imali smo desetak centara za kontrolu i prevenciju bolesti u Kini”, rekao je Pottinger. “Imali smo puno službenika CDC-a u Sjedinjenim Državama koji se bave kineskim liječnicima. Rekli su da ova stvar neće biti poput SARS-a. Bit će poput pandemije gripe iz 1918., jer se tiho širi.“

Žalio se na činjenicu da su američki dužnosnici “bili malo previše lakovjerni”, s obzirom na činjenicu da su “čekali dobivanje informacije koje nikada neće dobiti” od kineske Komunističke vlade, koja se, kako je izjavio bivši službenik, nije obratila vlastitom CDC-u da bi se pozabavio tim pitanjem, nego “vojsci”.

“Naš CDC nije imao uspostavljene odnose s kineskom vojskom. Dakle, direktor kineskog CDC-a, temeljen na javnom izvještavanju, nije znao ni da je ta stvar kružila do posljednjeg dana prosinca“, rekao je Pottinger.

Trumpova administracija se nije izjašnjavala tijekom cijele 2020. godine, kada je komentirala navodno podrijetlo virusa, otvoreno optužujući da je Kina, gdje je prvo izbijanje bilo registrirano u prosincu 2019, odgovorna za nastanak i širenje Covida-19.

Trump je patogen COVID-19 često nazivao “kineskim virusom”, rekavši da 184 zemlje pate od njega, govoreći da se Covid-19 “mogao vrlo lako riješiti kada je tek nastao.” Kineski su dužnosnici, međutim, uzvratili udarac u to vrijeme, naglasivši da su se odlučili obavijestiti svijet o širenju virusa i požurili preporučiti načine za suzbijanje bolesti čim su ih razradili i nakon što su provjerili sve relevantne informacije.

Svjetska zdravstvena organizacija, koja je izbijanje COVIDA-19 proglasila pandemijom 11. ožujka 2020., još uvijek istražuje moguće podrijetlo širenja novog virusa, objavivši do sada da zoonotski (životinjski) izvor SARS-CoV-2 ostaje nepoznat. Ipak, njegovo izvješće objavljeno krajem ožujka 2020. navodi da je velik dio početnih slučajeva krajem prosinca 2019. i početkom siječnja 2020. imao izravnu vezu s Huanan veletržnicom morskih plodova u Wuhanu, gdje su se prodavali morski plodovi, divlje i uzgajane životinjske vrste.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
11 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
vetmaniac
Gost
vetmaniac
8 dana prije

brani šekelberger kissingerovo čudovište još iz sedamdesetih…očekivano

ledeno doba
Gost
ledeno doba
8 dana prije

NJEMAČKI PROFESOR FIZIKE PODIGAO VELIKU PRAŠINU, JER TVRDI DA VIRUS POTJEČE iz KINESKE LABORATORIJE U WUHANU Profesor fizike na Sveučilištu u Hamburgu, Roland Wiesendanger je vrlo renomirani znastvenik u Njemačkoj, bio je i kandidat za Nobelovu nagradu. Stručnjak je na polju nano tehnologije i ravnatelj komeptencijskog centra za nano tehnologiju, “HanseNanoTec” na tom sveučilištu. Međutim, sada je ovaj profesor podigao pravi veliku prašinu u javnosti i izazvao bijes političara, njihovih sluganskih pseudo znanstvenika i njihovih sluganskih mainstreama medija. Zato što je on objavio vlastitu studiju na 100 stranica u kojoj kaže, da virus nije došao od šišmiša na tržnici, već da je, tako reći, procurio vani iz laboratorije poznatog insitituta u Wuhanu. I to tako, što se jedna suradnica tog instituta inficirala u toj laboratoriji i onda je tako iznjela virus vani, koji se onda proširio. Ustvari, nešto slično otprilike je već tvrdio i francuski nobelovac Luc Montagnier o kojem je ovaj portal izvjestio. Wiesendanger kaže da je 99,9% siguran, da virus potječe iz wuhanske laboratorije, a ne od šišmiša. On kaže, tamo na trznicama uopće nije bilo nikakvih šišimiša. I kaže, da su kineski državni znastvenici u Wuhanu godinama radili na tome, da gentehnički manipuliraju koronaviruse, da ih učine zaraznijima, opasnijima i… Pročitaj više »

Zvrk
Gost
Zvrk
8 dana prije
Reply to  ledeno doba

ako ovo naš tiho pročita, javit će ti da si ovca zavedena propagandom i da je prava istina da je virus potekao iz britanske laboratorije i da je uvezen u kinu.

Picajzl
Gost
Picajzl
8 dana prije
Reply to  ledeno doba

OVO JE TEMELJ SVEGA:
Također je poznato, da su stvarni autori priloška za pravljenje prevarantskog PCR testa za koronu, ustvari kineski “stručnjaci”. Koji su još u siječnju 2020. Drostenu dostavili teoretske sekvence gena virusa, na osnovu kojih je Drosten zgotovio test, koji je WHO proglasio važećim za cijeli svijet.

Prokletnici, zašto nitko, baš nitko nije sekvencionirao cijeli genom, a ne virtualnu pretpostavku. Pa zato da bi proglasili PANDEMIJU, jebem ih, ali s guštom u blesava poltronska čela. Znanost zahtjeva dokaz, a dokaza nema. A Drosten je posebna ljigava priča, te koji dio sekvence je bio uzeo za “TEST”, sigurno VIRTUALNi koji i onako pod određenim uvjetima postoji kod svih nas, GAMAD. Kada bar neki laboratorij u svijetu (nadam se nezavisan) sekvencionira cijeli genom, do tada virus ne postoji, i to je BIT SVEGA.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
7 dana prije
Reply to  Picajzl

A da prvo provjerimo je li to točno?

Na osnovu kojih segmenata se rade testovi?
Ako se rade na osnovu tri segmenta ovog virusa, trebali bi biti puuuno precizniji. Jesu li??
Reagiraju na Coca-colu! I drugo.

Jedino što jest točno je to da je virus porijeklom iz Kine.
Tamo su mu rođaci, kao i Sarsu.
A sasvim sigurno nije “skočio” pred godinu, dvije.
Zato jer bi bilo daleko vise mrtvih.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
7 dana prije
Reply to  Picajzl

Asimptotski prijenos ne postoji.
Kinezi dokazali na par stotina tisuća.
Ostatak komentara na članku “Konačna spoznaja”.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
8 dana prije

dr. Slađana Velkov:

“Lekar, direktor klinike, koji je gostovao na televiziji zajedno sa mnom, u vezi vakcina, posle emisije prilazi meni i voditeljki, pruža mi ruku i kaže:

Svaka vam čast na ovome što radite, i ja bih sve to rekao, ali ne mogu, smenili bi me sa mesta direktora klinike, sa političke pozicije, unistili bi me.

A u emisiji je zdušno promovisao vakcine, znači zna sve, ali obmanjuje javnost da su vakcine bezbedne. I on je položio Hipokratovu zakletvu.”

Istražuj
Famed Member
Istražuj
7 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

“… znači zna sve, ali obmanjuje javnost da su vakcine bezbedne….”

Takvi su najgori!
To je gore ljudsko smece od profesionalnih ubojica… Profesionalni ubojica nema nikakvu potrebu da bilo koga obmanjuje… Samo odradi svoj posao.

Ovoj ZLOCINAC tzv “ljekar” – jeste 1000 puta gori!

On dakle – znajuci da ubija naivnog “pacijenta” – svjesno obmanjuje covjeka za sitan novac i “prestiz” o ovoj satanistickoj-cionistickoj Piramidi moci….

Uzgred tzv “Hipokratova zakletva” – jeste samo potvrda da (idiot/zlocinac) tzv “ljekar” postaje i sam dio satanistickog Kulta…

Starina
Gost
Starina
8 dana prije

Viruse jedino šire mediji, i Svjetska vlada koja nije još proglašena a čiji je istureni član Bill Gates.
Virusi su mrtvi dijelovi stanice, i ne mogu prenijeti nikakvu bolest niti su zarazni. Dokazano!!! Rosenau eksperiment, koji je zatrt preko 100 godina, i samo se širi panika i strah umjesto da se ljude uči i potiče da žive, jedu i piju zdravo.
Sve druge priče samo služe predstavi i daljnjem zatupljivanju masa. Dok se iza zavjese valja program uništavanja i porobljavanje, ukidanje slobodne volje od Boga dobivene. I prava na privatno vlasništvo koje je vlasnik planete Zemlje isto tako poklonio ljudima. Sotonisti žele i to pravo ukinuti, a već su ga i ukinuli u “naprednim” zapadnim zemljama nametanjem poreza na nekretnine.
Ali neće još dugo uživati u iživljavanju nad napaćenim čovječanstvom, stiže im smrtna presuda.

Max
Member
Famed Member
Max
7 dana prije

Ako su Kinezi pustili virus. Zašto su Amerikanci uvježbavali puštanje virusa i reakciju na isto? A sve provode Američki milijarderi koji su suvlasnici tobože Kineskog laboratorija? Zašto Američke organizacije Johns Hopkins vode glavnu riječ? Je li virus uopće izoliran? I ako se pojavio u Kini zašto se pojavio u Italiji prije nego u Indiji? Zašto nakon manje od godinu dana imamo cijepiva za koja trebaju godine rada? Mnogo je pitanja neodgovoreno.

pirat sa kariba
Gost
pirat sa kariba
7 dana prije

banda ponovo plasira deziformacije ,,vise niko ne nasjeda na to

POVEZANE VIJESTI

Izbornik