Bjelorusija će se u slučaju agresije pretvoriti u „Ujedinjenu vojnu bazu“ sa Rusijom, rekao je Lukašenko

Lukašenko
6 komentara

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je da će se njegova zemlja u slučaju spoljne agresije pretvoriti u “jedinstvenu vojnu bazu Bjelorusije i Rusije”.

Lukašenko je, međutim, u intervjuu za CNN sa novinarom Mathew Chanseom, primijetio da “ne postoji nijedna” strana vojna baza u Bjelorusiji, uključujući i Rusku, objašnjavajući da su dva ruska vojna objekta dizajnirana za civilne svrhe.

“Ako bude potrebno, Bjelorusija će se pretvoriti u ujedinjenu bazu Bjelorusije i Rusije, vojnu bazu da se odupre vašoj agresiji. Ako vi ili neke susjedne zemlje to odlučite, morate to jasno shvatiti”, rekao je Lukašenko za televiziju CNN, kako prenose bjeloruski državni mediji.

Što se tiče dvije vojne instalacije, Lukašenko je objasnio da je jedna tamo “još od sovjetskih vremena”, izgrađena za rano otkrivanje lansiranja nuklearnih projektila iz Sjedinjenih Država, dok drugu koriste Oružane snage Rusije za komunikaciju sa svojom flotom u Atlantiku.

Lukašenko je u četvrtak dao intervju emiteru u Palati nezavisnosti koja se nalazi u bjeloruskoj prestonici Minsk.

Aleksandar LukašenkoBjelorusijarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
2 godine prije

Pretvorit će se u ujedinjenu bazu sa ili bez agresije.

Greven
2 godine prije

Lukašenko je istinski komunist, u rangu sa Josipom Brozom, a istorija nas ući da sa takvima nema za’ebancije, i to zapadni kapitalisti/imperijalisti vrlo dobro znaju, pa niti ne pokušavaju nešto ozbiljno, već samo testiraju. Dok je Luka živ, Bjelorusi su sigurni.

Fran
2 godine prije

Bolje bi bilo zapadu da prestane siriti siromasno i bijedu s sankcijama i politickim uplitanjem po Bjelorusiji kao sto su napravili u Ukrajini i Siriji i jos na mnoga druga mijesta sirom svijta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI