Black Lives Matter finansijski propada jer osnivačica i njena porodica navodno pljačkaju sredstva

Black Lives Matter
21 komentar

Lešinari rastavljaju lešinu propale terorističke organizacije Black Lives Matter (BLM), koja je, čini se, izašla iz mode u korist transrodnog sakaćenja djece kao najnovije ljevičarske psihološke operacije koja se izvodi na mase.

Nakon što je prošle godine upao u minus od 8,5 miliona dolara, a da ne spominjemo gubitak od 10 miliona dolara na svojim investicionim računima, BLM je, sada znamo, davao novac konsultantima i članovima izvršnog osoblja kao što su suosnivačica Patrisse Cullors i njen brat Paul, koji je očigledno osnovao dvije lažne kompanije koje su prošle godine plaćene 1,6 miliona dolara iz BLM-ove kase za “profesionalne sigurnosne usluge”.

Washington Free Beacon je navodno dobio BLM-ovu finansijsku informaciju, koja pokazuje propalu organizaciju koja je nastala iz incidenta s lažnom zastavom Georgea Floyda sredinom 2020. godine. Od tada, BLM je uglavnom napustio ciklus vijesti, a jedino što je preostalo je da njegovi korumpirani kontrolori opljačkaju ono što je ostalo.

Uprkos tome što je otpuštena jer je koristila BLM kao svoju ličnu kasicu prasicu, Patrisse Cullors i dalje “sve to drži u porodici”, kaže advokat
Paul Cullors je, prema izvještajima, bio zaposlen kao šef sigurnosnog tima u jednoj od vila BLM, ove vrijednoj 6 miliona dolara, u Los Angelesu. Vila je plaćena dobrotvornim donacijama organizaciji.

Jedan od jedina dva plaćena zaposlena u BLM-u tokom godine, Paul Cullors je 2022. godine prikupio sjajnu platu od 126.000 dolara – ovo je povrh ostalih honorara za savjetovanje naplatio organizaciji za dodatne usluge.

Paul Cullors je najpoznatiji kao “umjetnik” grafita bez ikakvog sigurnosnog iskustva, što zvuči sasvim ispravno za tip osobe koju bismo očekivali da vidimo na čelu BLM-a.

Budući da je BLM inherentno nepovjerljiv prema stvarnim policajcima, Patrisse Cullors je navodno branila da umjesto toga zaposli svog brata.

U 2021. porezne prijave pokazuju da je BLM platio kompaniji u vlasništvu Damona Turnera, tate bebe djeteta Patrisse Cullors, skoro milion dolara da pomogne grupi da “proizvede događaje uživo”, kao i da pruži druge “kreativne usluge”.

“Dok je Patrisse Cullors bila primorana da podnese ostavku zbog optužbi da je koristila sredstva BLM-a za svoju ličnu upotrebu , izgleda da ona još uvijek sve to drži u porodici”, rekao je Paul Kamenar, advokat nadzorne grupe National Legal and Policy Center.

Nakon odlaska Patrisse Cullors, neko po imenu Shalomyah Bowers preuzeo je BLM i nastavio ono što je radio njen prethodnik. Godine 2022, Bowersova konsultantska firma je uzela 1,7 miliona dolara od BLM-a za „usluge upravljanja i konsaltinga“.

Bivši član upravnog odbora BLM-a Raymond Howard je također dobio priličnu naknadu od BLM-a kao konsultant – Howardov brat Danielle Edwards također vodi konsultantsku firmu pod nazivom New Impact Partners koju je također angažovao BLM.

Godine 2022., New Impact Partners je dobio 1,1 milion dolara od BLM-a u konsultantske svrhe, dok je još jedna neidentifikovana konsultantska firma bivšeg člana odbora dobila dodatnih 600.000 dolara „u vezi sa sporom oko ugovora“.

Sav ovaj konsultantski rad i gomile novca koji su na njega bačeni potpuno su ispraznili blagajnu BLM-a, koji brzo tone u potpunu nelikvidnost, a da ne spominjemo činjenicu da više niko ne šalje novac BLM-u, sada kada se sve vrti okolo transrodnost.

“Donacije su pale za 88 posto između 2021. i 2022. godine, sa 77 miliona dolara na samo 9,3 miliona dolara za posljednju finansijsku godinu”, objavio je DailyMail Online (Ujedinjeno Kraljevstvo) o kolapsu BLM-a u zaborav.

BLMfinansijeTransrodna Agenda
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
vrlodrag
10 mjeseci prije

Obzirom da je George Floyd bio običan razbojnik i lopov bilo je za očekivati ovakav ishod.

Lucija, prva
10 mjeseci prije

Ovo je poprilično stara vijest?

Možda sa malo više detalja.

Eto. Dokazali su da vrijede – barem životi i pamet gore imenovanih.

Off: Danas opet suđenje u Zambiji. Prošlo odgođeno zbog nedolaska svjedoka iz Konga.
Ti su se isto pokušali dočepati love. Onaj Sobasic iz Hladne pive, btw, IMA DIJETE. 😏

Crni Golf 4 vrata
10 mjeseci prije

ha, ha, ha, ha.. Slava Putinu ‼️ Z ❤️

Crni Golf 4 vrata
10 mjeseci prije

ha, ha, ha, ha… Slava Putinu ‼️ Z ❤️

Herc
10 mjeseci prije

To je divlja rasa,čudim se fudbalskim klubovima što dovode tu stoku koja zbog njihove divlje nepredvidivosti prije kasnije prave štetu i nered među igračima često sa fizičkim sukobom. Publika zviždi ,huče ,baca banane sasvim opravdano ,što je ,ne smije mu se reći da je crnac jer je sve rasizam.

Max
10 mjeseci prije

Oni su istrošeni kondom.

Josip Broz Tito
10 mjeseci prije

Djeco moja Liberali vam nisu lijevicari !! sve bi ja to na Goli otok! pas mater

burt
10 mjeseci prije

u svijetu ne postoji bolji društveni poredak od onoga koji je u državama zapadne demokracije

Tim
10 mjeseci prije

Pa radi uhljebljenja i mužnje se i osnivaju građanske udruge. Da se financiraju iz vlastitog džepa i članarina, a ne iz proračuna i donacija raznih psihopatskih mecena, nestale bi prije nego bi bile osnovane.

Zagorski
10 mjeseci prije

BLM je osnovala grupa crnih lezbijki,sve odreda prekomjerne težine,mrze djecu,podržaju abortuse i transgenerizam,a smrt starog Geoge-a su još samo iskoristile za ubacivanje rasizma. Sve tu su Soroševi prsti i financije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI