Kako Klintonova vidi Wall Street, ili kako se novcem sve može kupiti

Wall Street, Hillary Clinton, USA, bankarstvo, izbori 2016
0
0

Klintonova borba za predsedničku fotelju otkriva detalje koji postaju neverovatni dokaz na šta su sve kandidati spremni. Jedan od tih detalja pokazuje da se novcem može kupiti i program stranke. Izgleda da je moguće platiti stručnjacima da tvrde kako si dobar kandidat.

Najnovija otkrića u Vikiliksovom spisku hakovanih mejlova pokazuju da je Hilari Klinton kupovala govore od stručnjaka sa Wall Streeta kako bi u javnosti pokazala da je njen program za rešavanje problema velikih banaka uspešan. Kako mediji saznaju, ne samo da su ti delovi govora kupljeni, već je njen program za koji se zalaže zapravo loš i nedovoljno efikasan.

Vikiliks je objavio u svom novom otkriću da je Hilari Klinton, za potrebe kampanje, platila preko 200 000 dolara za govore. Jedan od njenih saradnika u tom polju, Dan Šverin, tvrdi da je u njen govor ubacio pasuse u kojima se Klintonova spominje kao stručnjak za rešavanje problema velikih banaka (ili kako se drugačije naziva celokupno finansijsko tržište). Taj program uglavnom podrazumeva razbijanje velikih sistema banaka i vraćanje na tradicionalno bankarstvo, gde obični ljudi imaju daleko veći interes i svakako bolje uslove.

Izgleda da je taj govor bio samo jedna retorička igra, jer i sam pisac govora tvrdi (u jednom od tih lančanih mejlova) da je napisao govor u kome će se sakriti njeno nepoznavanje materije i svakako nepostojanje bilo kakve ideje i strategije za rešavanje problema banaka. I ne samo to. Ostala je zabeležena prepiska u kojoj se priprema strategija za deljenje ovih govora prijateljskim medijima, među kojima je Asošijeted pres.

Sama Hilari Klinton nije davala konkretne izjave o ovoj temi. Dok se u nekim intervjuima držala obećanja da će proveriti o čemu se radi, u drugim bi samo odmahnula rukom ili okrenula leđa. Predizborna kampanja, izgleda, tek se zahuktava.

finansijeHilari KlintonVikiliksWall street
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI