Covid-19 je izgovor da se „očisti“ najveća prijevara na Wall Streetu u povijesti

Propast tržišta u SAD
108 komentara

Mitchell B. Feierstein je britansko-američki investitor, bankar i pisac. Radio je kao kolumnist za Daily Mail, trenutno radi kao kolumnist za časopis The Independent, a redovito pojavljuje i kao financijski komentator  na kanalu RT u emisiji „Keiser Report“. Godine 2012. objavio je svoju prvu knjigu „Planet Ponzi“ u kojoj kao bivši insajder s Wall Streeta daje svoje viđenje globalne kreditne krize. Ova knjiga, točnije osobna ispovijest sudionika događaja, sugerira da vlade, koje su se zadužile za financiranje privatnih tvrtki, takozvanih „zombi korporacija“, sada izdaju zapravo bezvrijedne državne obveznice za financiranje svojih dugova.

Slijedi analiza Mitchela Feiersteina o tome kako smo ušli u ovaj kasino, što se događa sljedeće i kako se zaštititi, koju je objavio RT.

M.Feierstein: Covid-19 je samo posljednja karika u lancu prijevara na Wall Streetu

Turbulencije na tržištu, otkad je počela priča s Covidom-19, uzrokovala je „flash back“ u mojoj glavi, od jedne krize do druge u posljednjih 40 godina. Sve se one uklapaju u okvir prijevara i kriminalnih politika na Wall Streetu, a virus je posljednja kap koja je prelila čašu.

Prošli tjedan sam razgovarao s mladim trgovcem dionica koji trenutno radi na Wall Streetu. Sjećam se da sam rekao: “U mojoj karijeri na Wall Streetu, posljednji put se sjećam slične nestabilnosti na tržištima prije 40 godina. Sad mi je opet bljesnula pred očima. Osjećam se poput jelena koji se suočio s upaljenim farovima.“

Uslijedilo je trideset sekundi tišine, a onda sam dodao: “Zapravo, nestabilnost koju smo vidjeli od sredine veljače je bez presedana. U povijesti se ništa slično nije dogodilo. Nakon 12 godina što smo se penjali stubama, sada smo s visine gurnuti u otvor lifta, s još više zamaha “.

Kasnije te večeri, razmišljajući o svom razgovoru, sjetio sam se nevjerojatnih incidenata na Wall Streetu koje sam vidio tijekom svoje karijere. 1982. Se dogodila prijevara tvrtke Drysdale Government Securities INC. To je toliko izludilo jednog našeg trgovaca da je divlje mahao rukama, skakao gore dolje i bacio telefon na pod, kidajući ga na komade. Cijelo to vrijeme je vikao:  “Drysdale je sjeban. Srušit će cijeli svjetski bankarski sustav, uključujući Chase Manhattan Bank. Repo je gotov.”

Repo je skraćenica za „Repurchase Agreement, odnosno ugovor o reotkupu. Tržište Repa nalik je zalagaonici za prodavače državnih obveznica. Donesete svoje vrijednosne papire, a neki drugi igrači će vam dati kratkoročne kredite. Vrlo jednostavno.

Ubrzo nakon njegove tirade su ekrani Teleratea pokazali da “Drysdale ne plaća isplate kamata”. Drysdale je padao, a Chase Manhattan Bank, Hanover Trust i US Trust Co su bili u strahu.

Ali srećom po njih, za spas su tu bile Federalne rezerve. FED nije dio savezne vlade i zapravo nije banka. To je vlasništvo velikih banaka i djeluje u zaštiti njihovih interesa i čini se da dopuštaju prijevare i sve to prikrivaju.

FED je tada pozvao 30 brokera i organizirano je opasno spašavanje. Chase Manhattan Bank je čak zaradio oko 300 milijuna dolara, što je bilo uzeto od poreza, iako je njegov klijent Drysdale počinio očiglednu prijevaru. Dva bankara su završila u zatvoru, a to je ubilo količine novca za ugovore o reotkupu za sljedećih nekoliko godina.

“Uništeno Repo tržište” sugerira na nešto vrlo ozbiljno u vezi s financijskim tržištima i nekoliko godina kasnije smo imali još jednu krizu. Tko bi mogao zaboraviti 19. listopada 1987., „Crni ponedjeljak“, kada se burza srušila za 508 bodova ili 22,6 posto, što je bio najveći jednodnevni pad postotka u povijesti burze? Nakon što se trgovanje zatvorilo, svi smo pili piće na 107. katu naše zgrade u Svjetskom trgovačkom centru. Izgledalo je kao sprovod. Sa svojim osam godina iskustva mirno sam rekao: „Nemojte biti tako loše. Ovo je vjerojatno prilika za kupnju.”

Da se pogledima može ubiti, mislim da bi odavno bio mrtav. Drago mi je samo što su  prozori bili zatvoreni,  jer bi me možda gurnuli. Kasnije sam saznao da su mnogi od njih izgubili milijune dolara u samo jednom danu.

Sada mi se sjećanje vratilo u krizu štednje i zajmova. Sjećam se naslova o upravnim odborima Dow Jonesa: „Brojni bankari uhićeni zbog svog sudjelovanja u krizi sa S&L.“

Mnogi od tih bankara su bili zatvoreni zbog raznih prijevara i drugih ilegalnih aktivnosti. Kriza S&L je dovela do toga da je od 1986. do 1995. godine 1043 od 3234 asocijacija za štednju i zajam u Sjedinjenim Državama bankrotiralo. Bili su počinjeni stvarni zločini i bankari su pozatvarani. Rezolucija „Trust Company“ je stvorena da uredno izvrši likvidaciju 1034 S&L asocijacija. Ovaj se slom dugo razvijao i nazvan je najopasnijim kolapsom bankarskog sustava nakon Velike depresije.

A onda je uslijedila globalna financijska kriza 2008. Još se sjećam kako sam gledao video snimke bivšeg predsjednika Federalnih rezervi Alana Greenspana s tadašnjim predsjednikom FED-a Bernankeom. Greenspan je, komentirajući propast Lehman Brothersa, prigovorio da “ako imate odgovarajući kapital, a nemate nepodmirene dugove prema višim, niste u opasnosti.”

Greenspan, zvani “Gospodar”, nastavio je govoriti dok se Bernanke suzdržavao i izgledalo je da mu je neugodno.

„Mislim da je bilo velikih prijevara u većini onoga što se događalo na tim tržištima. Moramo postići puno veće razine primjene postojećih zakona o prijevarama. Radile su se stvari koje su u nekim slučajevima sigurno bile nezakonite i očito kriminalne. Mislim na prijevare. Očigledne prijevare koje stvaraju značajnu nestabilnost na konkurentnim tržištima. Ako ne možete vjerovati vašim kolegama, to neće funkcionirati. I zapravo smo vidjeli da ne funkcionira“, govorio je Greenspan.

Bernanke je izgledao šokiran s lakoćom kojom je Greenspan priznao ogromnu prijevaru na Wall Streetu. Ilegalne i kriminalne aktivnosti odigrale su važnu ulogu u Velikoj krizi 2008. zbog koje nijedan bankar nije zatvoren i nijedna banka nije zatvorena. Platili su oporezive novčane kazne, ali su one bile neznatne u usporedbi s ostvarenom dobiti.

Isti igrači koji su spašeni vratili su se onome što znaju raditi najbolje. „Preveliki da bi propali“ su sada još veći, ali s jednom suštinskom razlikom: koncentracija toksičnog rizika je u manje ruku i stvorena je močvara u kojoj se igra zajedno s Washingtonom.

Kako je korporativni dug dosezao rekordne vrhunce, financijski izvještaji su bili prikriveni s računovodstvenim prijevarama, ali i sa sve nižim kontrastima. Uskoro ćemo vidjeti da je car gol, a to nikako neće biti ugodan trenutak.

Prošle jeseni sam upozorio investitore da njemačka ekonomija pada s litice i da je u recesiji ili će se uskoro tamo naći. Upozorio sam da je talijanski dug veliki problem i da ostale države članice i ostatak svijeta nisu daleko iza Njemačke.

Sada u ožujku možete očekivati i morat ćete se pripremiti za pravu ekonomsku depresiju.Banke, političari i vlade će krivicu prebaciti na Covid-19 i tako će „očistiti“ preko 30 godina fiskalnog deficita, labave monetarne politike, prijevara i nedostatka odgovarajuće regulatorne provedbe, za sebe i bilo čega ili bilo koga drugog.

Na kraju će se oštro povećati porezi, čime će se platiti ove opake prijevare, kao i nesmotrene politike potrošnje i niske kamate u posljednja tri desetljeća.

Covid-19 je jednostavan način za „okriviti okolnosti“, i to u vrijeme dok se nameću “izvanredne zakonske mjere“ koje omogućuju vladi da provodi drakonsku društvenu kontrole u stilu „1984“. Te mjere će dokinuti osobne slobode i demokratska načela sve dok se ne isprazne porezni obveznici. Opet. Ako vjerujete da su recesija i spašavanje iz 2008. bili nešto grozno, pričekajte da vidite kako će se odvijati najveća ekonomska depresija u povijesti.

Taj se mjehur tek počeo raspadati i past će mnoge glave prije nego što cijene stignu do dna. Druga strana medalje će biti puno gora od dizanja. Sve dok se financijske poluge, procjene i korporativni dug ne vrate na razumne razine, bit će tako. Ali s druge strane, kada se dogodi nešto takvo, to su neponovljive mogućnosti da se stvari razjasne.

Dvije najvažnije lekcije koje sam naučio svojih 40 godina na međunarodnim financijskim tržištima, lekcije koje se također mogu primijeniti na politiku i život općenito, jesu da nikada ne donosim odluke na temelju emocija ili ideologija i da nikada, ali nikada ne vjerujem vijestima. Današnji su mediji puno lošiji nego ’80-ih i 90-ih.

Više ne nude vijesti. Ono što nude su priče koje u 80 posto predstavljaju ideologije i mišljenja, 10 posto laži i spinova i tek 10 posto činjenica.

Morate se odvojiti od emocija i ideologije. Donošenje odluka mora se temeljiti na statističkoj vjerojatnosti i korištenjem sirovih ekonomskih podataka, racionalnosti, logici i činjenicama. Čvrsto stegnite sigurnosne pojaseve, jer dolazi jaka turbulencija i utrka će biti puna incidenata, za kraj poručuje Mitchell B. Feierstein.

Ranije smo u više navrata objašnjavali kako kriza na Wall Streetu nema nikakve veze s Covidom-19 i da je 27. veljače zapravo počela „korekcija“. Feierstein pojašnjava da to nije slučaj samo s ovim balonom, već da Wall Street i FED tako funkcioniraju od osnutka i sve su prethodne krize sanirali porezni obveznici. Međutim, od 2008. FED i Bijela kuća igraju u tandemu, a mogućnosti zaduživanja su sve manje. Što će na kraju tek biti, to treba vidjeti. Prema bivšem investitoru i bankaru će se još jednom pokušati spasiti oni koji su „preveliki da bi propali“, a Covid-19 će im biti pokriće za „ono što znaju raditi najbolje“, varati građane i druge države kako bi sanirali deficit težak tisuće milijardi dolara.

RT 

Bankaekonomska krizaFEDWall street
Pretplatiti se
Obavijesti o
108 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jole Prvi
3 godine prije

Kad spominjete Wall Street i FED,to je paklena kombinacija najvećeg lopovluka.

Savonarola
3 godine prije

Odlicna analiza a mislim da ce se covid 19 od regulatora prometnuti u strasni sud americke ekonomije.

opet ja iz Kine
3 godine prije

bravo g. Babic !

Alen
3 godine prije

Mozda bi im i prošao fazon da se nije srušila cijena nafte …

basso
3 godine prije

Dobar tekst,ocigledno zna covjek o cemu se radi.Samo mi se cini da stvari nije nazvao pravim imenom.Dao nam je primjer kako je bilo prije 40 godina,a sada smo tih 40 dalje i ovdje se ne radi o Wall Streetu,a jos manje o nekoj kompaniji Drysdale koja zeli da napravi nekakvu finansijsku prevaru.Ovaj put se radi o nacionalnim valutama,i svim svjetskim berzama.Ovaj put su ulogu Drysdale-a preuzele neke zemlje koje zele da uniste ne samo Wall Street nego prvenstveno dolar kao valutu.Americka privreda koja je bazirana na uslugama a ne na samoj proizvodnji i koju su u zivotu odrzavale stamparije dolara vise nece izdrzati.Vec imaju 11 miliona nezaposlenih u 15 dana, a sve ce stati osim stamparije dolara,sto ce izazvati ogromnu inflaciju.Bice im kao u Juznom Sudanu i Zimbabveu koji su za jednu litru mlijeka nosili vrece novca u prodavnicu.Dolar nece vise biti naftna rezervna valuta,i niko ga vise nece htjeti… Čitaj više »

Dejan
3 godine prije

Tek kad budu uhapsili i osudili na smrt vešanjem i to javno emanaciju zla na zemlji – Rotšilde onda možemo makar malo poverovati u promenu. Ovako, sve se dešava da Rotšild iz svake stvorene krize izlazi još moćniji.

Avatar
3 godine prije

Casino,ponzi shema ili nešto puno gore,samo pohlepni (mislim na obične građane) mogu svoj novac ulagati u tu klopku.

Avatar
3 godine prije

Naravno već je stoljećima poznato da besplatnog sira ima SAMO u mišolovci.

asdfgh
3 godine prije

Samo ovaj put im građani neće sanirati dugove, jer su dugovi preveliki da bi ih itko mogao sanirati. Banksteri su se malo previše zaigrali i sad je vrijeme za otriježnjenje. A ono će biti surovo. Krah burze, gomile bankrota, prestanak svjetske hegemonije dolara i hiperinflacija, pad životnog standarda i puno ljudskih tragedija, i sve to u zemlji čiji građani imaju najviše oružja po glavi stanovnika. Mislim da im ni Corona neće pomoći zadržati ljude u kućama. Nažalost i ostatak svijeta će osjetiti posljedice i svijet kakvog poznajemo više nikad neće biti isti.

crna guja
3 godine prije

bravo bravo bravo pogledom se poubijali a to je ovaj bankar prezivio i sada mi slusamo i citamo to nije postao zombi bravo

Armagedon
3 godine prije

Ovo se ludilo nastavja , dobiva akceleraciju , jedno je sigurno da idemo u reset ,Sto drugo mislit , sto se ceka , Dogovor koji je u toku izmedu sila u vezi nafte? Niko nezna kada i koliko ce ovo trajat , a bitno je pitanje koliko ce ovo ljudi jos moci izdrzat ,. Jos smo svi pod sokom , mislim da jos ne razumimo sto to znaci, jer kad se preko noci zaustavi cili svit (osim Bijelorusije i Svedske) , zaustavi se proizvodnja , ama bas sve , dali smo mi uoce svijesni sto to znaci . Zalihe hrane jos uvik dolaze , kako , znaci da se znalo za sve ovo i da se je sve pripremilo za ovu avanturu, samo dokle ce zalihe jos dolazit i sto ce bit kad stane. A ovo ludilo ne izgleda da ce stati brzo. Stalno se nesto produziva , izjave ka… Čitaj više »

Hogar
3 godine prije

U današnjim novinama 4 strane umrlica i 5 strana vesti iz privrede. Sve zajedno 9 strana tuge i žalosti.

cool
3 godine prije

U Svijetu treba poništiti 312 000 milijardi Eura ( današnje stanje) , prije 3 dana je bilo 180 000 milijardi Eura , ovo Vam je samo pokazatelj realnog stanja , Korona se nije pustio bez veze , u principu je “magla” pravog stanja i istine jer nisu znali kako će se pravdati ; sve ostalo oko stvaranja ” Super države ” itd – je sekundarni status.

Moreno
3 godine prije

Kad se već spominje Max Keiser sitija san se dobroga dokumentarca Four Horsemen kojega san gleda prij 7 godin kad je snimljen, šteta šta se od onda do danas nije više pričalo o tome u svoj svojoj srži, nego se raspravljalo o kapitalizmu, socijalizmu, neoliberalizmu, komunizmu i svim ostalim -izmovima . . . kad se samo sitin koliko san na ovome portalu u komentarima pisa o proizvodnji novca, prirodnim resursima, kartelima, monopolima, duopolima, Ponzi shemama, kako je svaki dug nečija imovina i nekima omiljenoj ”invertiranoj stvarnosti”. . . i sad opet svi pričamo samo o koroni i slomu svega oko nas.
https://www.youtube.com/watch?v=5fbvquHSPJU

Armagedon
3 godine prije

Dali se nesto posipa iz zraka pa nam ne dadu bit vani u maslinicima , na obali sporski riobolov je sad zabranjen ,,?
Kakve veze ima grupiranje ljudi i biti sam na morskoj obali ili u maslinicima ?

Dejan
3 godine prije

Evo još jedan izveštaj o ovim dogadjajima od strane pukovnika ruske tajne službe:

https://webtribune.rs/pukovnik-ruske-tajne-sluzbe-ova-pandemija-je-specijalna-operacija-sok-video/

Son of Alerik
3 godine prije

Ono što se čini kao domino efekt pri čemu padom prvog domina redom padaju ostali – može se protumačiti kao odluka/reakcija/namjera neke tajne klike koja upravlja svijetom (ima i drugih naziva ovdje, od Stvora do masona, iluminata, Gospodara Svemira do ‘globalističke elite).
Može biti i riječi o tomu da je svatko u nizu iskoristio virusomaniju da bi stvari presložio na svom terenu.
Putin šalje pomoć SAD-u!? Putin zatvara Moskvu u karantenu. hehe. svi to rade. o nalogu nalogodavaca iz sjene ili za svoj gušt?
Nekako sam sve bliži mišljenju kako je ova koronapandemonija zbroj solo dionica. Svatko za se po svojima. Netko će resetirai dugove (na račun naroda), netko će pojačati nadzor nad narodom, netko će uvesti 5G, netko će zanavijek zakopati oporbu,itd.
Svatko se sa svoje stanice ukrcava u cirkus korona vlak.
Mi ne možemo biti dobitnici da ga j.
Osim ako nismo svoji na svome, s komadićem zemlje.

Bosanac
3 godine prije

‘Dvije najvažnije lekcije koje sam naučio svojih 40 godina na međunarodnim financijskim tržištima, lekcije koje se također mogu primijeniti na politiku i život općenito, jesu da nikada ne donosim odluke na temelju emocija ili ideologija i da nikada, ali nikada ne vjerujem vijestima.’ …. Ovaj dio ovdje u skolama osnovnim treba da uce

Emiliano Zapata
3 godine prije

Bla bla bla, ti frajeri uzimaju prave stvari za bezvrijednu jedinicu i nule iza njih na zaslonima kompjutora! Njima netreba nikakv novac! Oni imaju sve! Samo ih brine sto nas se previse razmnozilo pa zele moc tako sto ce napravit depopoulaciju i na tome rade vrlo kvalitetno! Ovce su u toru, sad slijedi zigosanje, sisanje i klanje!

mislim
3 godine prije

lekcije koje se također mogu primijeniti na politiku i život općenito, jesu da nikada ne donosim odluke na temelju emocija ili ideologija i da nikada, ali nikada ne vjerujem vijestima.
e ova rečenica je dostojna največih gurua.

CAN
3 godine prije

NWO-test Piše: Goran Šijaković Blog: https://www.facebook.com/Goran-Sijakovic-110320036978604/ Nikad u povijesti do sada se nije toliko očitim pokazala moć duboke države (Deep State). Ova „pandemija“ ima i nešto pozitivno u sebi! Onaj tko zna čitati, gledati i razmišljati svojom glavom, mogao je u ovoj ekstrenoj situaciji razlučiti žito od kukolja. Stoljećima se filtrira politička oligarhija u okvirima jedne iluzije demokracije i njenim kvazi-izborima, a što je mehanizam pomoću kojeg vladari ili samozvana “elita” dovodi i odvodi sa vlasti svoje marionete u svim zemljama svjeta. Ova “pandemija” bila je upravo test za tu političku oligarhiju svjeta. Test se sastojao u uvježbavanju njihove istovremene sinhroniziranosti; gotovo u istom trenutku običnu, malo jaču prehladu, koja se pojavljuje u svakoj sezoni gripe, proglasili su “opasnom” i zu pomoć svojih medija, paralizirali cijelu Zemaljsku kuglu. Svjet je povukao ručnu i sve je (koordinirano i sinhronizirano) stalo u svim zeljama svjeta! Fascinantno! Pozitivno u svemu tome, je da… Čitaj više »

CAN
3 godine prije

Za ljubitelje statistike
https://www.worldometers.info

Makedonac
3 godine prije

Ko je izmislio taj balon zna da ce da puće na okolo desetak godina. Može da vidimo kako sa novcem od tog balona mijenjaju svet, nešto grade, kupuju istinske aktive, recimo Telekoma, elektrodistribucija, luke, ceste, vodovod, menjaju i kulturu, obitelj, moral, preseljenje naroda…. Sled svake krize prave korak napred, kupuju deo drzave, recimo kod krize 2008 ili defolta Grčke. Nije im cilj da se igraju piramide, a kada kupe to što im treba, dače drugu alternativu, ne če biti ni balona ni inflacije, s time što če ceo svet večno biti njihov. Po brutalnosti uvođenja globalizacije je jasno da buduće za nas neće biti uopšte lijepo, pod uslov da pobede. Po svim podacima, drevnim proročanstvama, KOB, DOTU, bibliju, koran, kada ih deli samo korak od uspeha, neče uspeti, nemogu protiv boga. Po koranu: može da hitrujete ali veči hitrac od boga nema, ili biblija: antihrist pod lepih obećanja če zavladati… Čitaj više »

Bosanac
3 godine prije

Kad gledam fotke ovog Covid-19 (a ne mogu se izbjec), vise mi lici na neki asteroid nego na virus 🙂

noExcuse
3 godine prije

Da bi mogli dobit bolji uvid u elite i njihove planove onda se moramo vratit u prošlost i shvatit da se elite pod xy nazivima lagano grupiraju s pocetka 18st, tamo oko 1723 god. Znaci napravili su agende, planove, sta sve ne!! Pa su se poceli sirit, spletkama , zavjerama , lopovlucima dizali su svoj utjecaj i moc,da bi vrlo uskoro mogli kreira dogadjaje na globalnoj razini kako zele. Vrhunac moci dozivljavaju u 20st, gdje pokrecu 2 svjetska rata, rade financijske krize,uvode nove politike,projekte ove one, codexe alimentariuse i sl.itd…. Međutim nitko od vas ne postavlja pitanje zasto elite nisu sprovele svoj plan recimo 1970ih 1980ih kad su imali svu mogucu logistiku i moc da to naprave, SSSR je vojno bio iza USA godinama, ako ne i desetke godina, Kine nije bilo i opet nisu uspijeli, ZAŠTO??? Pa ocigledno nisu mogli, jer nisu imali opet svu kontrolu, uvik je bia… Čitaj više »

Kiki
3 godine prije

Ka d pogledate malo tko su ti ljudi vidite: Greenspan, Bernanke, Rotschild, Rockefeller, itd. Sve odreda cio-židovi.
Dakle riješite židove riješili ste problem, i tada će na zemlji vladati 1000 godira mira.
Sve jasno. Alles klar?

Ana
3 godine prije

Ako ne razumijemo sve u detalje, jasno nam je sto nam oni iz sjene rade. Hvala komu? Je li i nama? Zna li itko nacin da im se krvi napijemo- polagano, litar politar, da nam ne crknu previse brzo, nego za koju deceniju…

Mali Mujo
3 godine prije

Investiranje u dionice je oduvijek bio oblik prevare, a oni koji novac skupe drze se pravila; lako je tudjim ku*cem trnje mlatiti. No drzati kapital u bankama jos je veca prevara pogotovo sada sa negativnim kamatnim stopama.

slo
3 godine prije

neovisno o svemu …. nema nikakvih vijesti sto se dogadja sa imigrantia pogotovo u azilima….da li oni oboljevaju?…malo cudno….da li se koristi ova situacija da se bez neke pompe tajno transportiraju po evropi?….da li ce se vracati onamo odakle su dosli?

Lucija
3 godine prije

Santa 007
Formalno pravno je uvijek definrano. Druga mogućnost koju navodiš – ne postoji.

čoban
3 godine prije

Sve Logično i toćno.Kada usporedimo dug i BND.i napišemo da je Hrvatska dužna 60-65% BNDto bi značilo da je moj mali trktor zadužen za toliki postotak njegove vrijednosti i proizvodi toliko koliko je njegova mala snaga.One zemlje koje su zadužene za veliki traktor i dug po istoj prići je 200% naspram vrednosti tog traktora ali on proizvodi toliko više i može servisirati svoj dug istina je dok ne dođe do situacije kada se roba proizvedemna na taj način može prodati po cijeni koja ga servisira ali kada cijena proizvoda padne zbog neke krize tada je taj veliki traktor u lošijoj poziciji i vlasnik bankrotira brže od onoga malog traktora koji stezanjem remena i ne mora nužno bankrotirati.AMEN.

American_dream
3 godine prije

Kome izgovor i zasto?Portalu logicno,pernaru,gradjanima balkana, putinu,iranu….daj ljudi nemojte bit smjesni.
Pa da nema kredita svi ovi gore navedeni leba bi bili gladni,pa samo Ex juga je duzna 200. milijardi eura,probajte si zamisliti kako bi te drzave izgedale da nema kredita,kakve bi imali penzije,kako bi vam tek tada izgledalo zdravstvo,skolstvo,infrastruktura itd,kada ste
i sa ovim zaduzenjimana zacelju europe.
Gospodo vi jako malo radite,niste bas ni jako pametni,skolstvo vam je slabo,enormno ste koruptni,itd….gospodo vi u stvari bolje zivite nego li zasluzujete,zahvaljujuci upravo kreditima.

Lucija
3 godine prije

Bojim se da je većini promaklo:

“…ogromnu prijevaru na Wall Streetu. Ilegalne i kriminalne aktivnosti odigrale su važnu ulogu u Velikoj krizi 2008. zbog koje nijedan bankar nije zatvoren i nijedna banka nije zatvorena. ”

Ja sam ovdje nekoliko puta pisala o nečuvenoj stvari da je Obama 2008. Pokrivao gubitke banaka novcem poreznih obveznika.

Na ovo se treba koncentrirati jer je u osnovi svih problema koji se događaju: LEGALIZACIJA PLJAČKE.
Osnovni uzrok propasti Zapada.

Zato je Obama i doveden na vlast. A ne zato što je – crn. Takve priče su za budale.

mali jere
3 godine prije

Prevare se ne odvijaju samo na Wall Streetu nego u cijelom bankarskom i financijskom sustavu.Cijeli sustav je pod jednom komandom i bez obzira kakvi problemi jesu u igri sigurno je da ce porezni obveznici platiti igrace koji su postavljeni da odigraju utakmicu na kojoj ce sustav zaraditi.Uz to se trenira strogoca da se vidi da li su(a jesu)policija i sluge rezima spremni udarati svoj narod da bi sacuvali radno mjesto. Ova kriza je samo uvertira nekoj vecoj koja je vec zamisljena pa se zato ne treba brinuti nego pripremiti za novu krizu koja sigurno dolazi mozda za sedam godina ili ako nam se posreci mozda i koju godinu kasnije.Uglavnom sad se treba pripremiti na poskupljenja i veci PDV.Naravno da ce uz sve to doci i do prodaje muda za bubrege odnosno do medicinskih prodaja magle (naravno prisilnih) u smislu obavezne vakcinacije.Nije nista cudno jer ovce su za sisanje a nasa… Čitaj više »

Becko
3 godine prije

Nema tu prijevare bar ne ovako opisane u clanku. Prijevaru drzite na racunu, primate svaki mjesec, trosite u trovini… Sva vrijednost novca,roba,vrijednosnica,obveznica,kredita tj svega izrazenog u bilo kojoj valuti pa bilo to i neka od kriptovaluta je skladistena na serverima i obradjena kroz raznorazne softwarske alate. E sad tko poznaje imalo matematiku,fuzzy logiku,programiranje,ssistemsku arhitekturu (serveri,oblak,protokoli itd) a narocito ozbiljni matematicari koji rade za banke ili su u software inzinjeringu ce se na ovakav clanak samo nasmijati. Novca ne moze nestati, burze ne ce propasti sve ce se vrtiti i dalje jer sve je na kliku misu ali doslovno. Inflacije ne ce biti ili ce biti strogo kontrolirana bar u ovim zapadnim trulim sustavima. Dok kod s jedne strane imate dolar,funtu,euro ,jen ,franak ne moguce je promjeniti paradigmu niti za tim ima potrebe. Zapad ide prema jedinstvenom dohotku svakom gradjaninu, komunizam na n tu :-))). Ali to je cista matematika. Dok… Čitaj više »

shumadinac
3 godine prije

Nešto je u analizi ipak zaboravljeno. Do sada ni jedna kriza nije izazvala ovakvu nezaposlenost. SAD tek ulazi u pun udar epidemije što znači da će nezaposlenost i dalje da raste i što je još gore ona neće promeniti trend u narednih par nedelja koliko nezaposleni eventualno imaju rezerve. Već svedočimo efektu lavine. Ljudi koji su izgubili posao neće imati pare za kupovinu zbog čega će propadati i kompanije koje su do sada “plivale” – dodatni nezaposleni, dodatno smanjenje kupovine. Ali to nije sve, ti ljudi postaju socijalni slučajevi i država će biti prisiljena da pomaže – odakle? A to će da izazove globalne posledice. Sve ovo je sigurno, vreme magije je prošlo. Isto tako je (iz navedenih rezloga) sigurno da ovo nije tek “korekcija” a šta je – videćemo. Več sam pisao da vidim više scenarija ali da za svaki od njih imam kontra argumente. Velika je igra i… Čitaj više »

SamoPitam
3 godine prije

Evo krenulo se po Zagrebu ubrzano sa postavljanjem baznih stanica za 5G, pa eto uskoro ćemo imati pravo testiranje na terenu.
Sretno svima.

Stjepan Cuković
3 godine prije

Uskoro će sav posao pobjeći sa Wall Streeta i općenito iz Amerike jer će Amerike biti u plamenu.

Ive
3 godine prije

Trgovina na burzi se odvija po onoj: ALAJ CEZNEM DA TE ZEZNEM. Ili SAMO TI DAJ PARE I NEMA PROBLEMA, a kada das pare od probljema bolji gljava.

Mucke
3 godine prije

Da vjerovatno zato ih nema na max-tv vec nekoliko dana.

Armagedon
3 godine prije

Citam komentare i vise manje svi smo u pravu jako puno ulica na samom raskscu Medutim ova sva situacija kako je nastala i nije sve negativno , jer koliko san razumi Trampu triba jos malo vrimena , da pruzme kontrolu u svoje ruke , Veceras je jednostavno pokaza osobu koja zna sto govori i sto cini , (a i ostale veceri svaka mu je vecer sve jaca i jaca )prosto je zraci odlucnoscu i snagom vode i pozitivo dijelova na slusaoca. Svim onim novinarcicima koje je satra , ostavi ih je bez argumenata , boje receno ucini ih je mizernima. Prica je normalno o razgovoru sa Rusima in onim teroristima sto imaju naftu, pomoci medicinskim sluzbama itd itd . Ako uzmememo da je FED dosa pod njegovu kontrolu i da je spasi dva broda zarazenih , da je potpisa napokon za pomoc ljudima , da je natijerao banke da dadu… Čitaj više »

Alex
3 godine prije

Ovaj put će krenuti u pljačku “saveznika” i svih vojno slabijih, već kako im se prohtje. USA će komačno isplatit silna ulaganja u vojsku.

Scorpiorex
2 godine prije

Prevara je bila na odlicnom putu da uspije,ali,uvijek to ali, pade cijena nafte, totalno propade( tako se putko morao povinovati svemu ovome). Plan B je najvjerojatnije neki veci rat,manji od 2ww ali veci od vijetnam I irak zajedno.moguce potez1 Iran, I po default Cina,ovisno od dtvarne snage u ovom momentu

marija jurišić
2 godine prije

cijela prića ukratko glasi da je amerika bankrotirala i tu činjenicu treba sakriti jer nikakve alternative osim socijalizma i kontrole tokova novca i proizvodnje ne postoji

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI