fbpx

Covid-19 je izgovor da se „očisti“ najveća prijevara na Wall Streetu u povijesti

Propast tržišta u SAD

Mitchell B. Feierstein je britansko-američki investitor, bankar i pisac. Radio je kao kolumnist za Daily Mail, trenutno radi kao kolumnist za časopis The Independent, a redovito pojavljuje i kao financijski komentator  na kanalu RT u emisiji „Keiser Report“. Godine 2012. objavio je svoju prvu knjigu „Planet Ponzi“ u kojoj kao bivši insajder s Wall Streeta daje svoje viđenje globalne kreditne krize. Ova knjiga, točnije osobna ispovijest sudionika događaja, sugerira da vlade, koje su se zadužile za financiranje privatnih tvrtki, takozvanih „zombi korporacija“, sada izdaju zapravo bezvrijedne državne obveznice za financiranje svojih dugova.

Slijedi analiza Mitchela Feiersteina o tome kako smo ušli u ovaj kasino, što se događa sljedeće i kako se zaštititi, koju je objavio RT.

M.Feierstein: Covid-19 je samo posljednja karika u lancu prijevara na Wall Streetu

Turbulencije na tržištu, otkad je počela priča s Covidom-19, uzrokovala je „flash back“ u mojoj glavi, od jedne krize do druge u posljednjih 40 godina. Sve se one uklapaju u okvir prijevara i kriminalnih politika na Wall Streetu, a virus je posljednja kap koja je prelila čašu.

Prošli tjedan sam razgovarao s mladim trgovcem dionica koji trenutno radi na Wall Streetu. Sjećam se da sam rekao: “U mojoj karijeri na Wall Streetu, posljednji put se sjećam slične nestabilnosti na tržištima prije 40 godina. Sad mi je opet bljesnula pred očima. Osjećam se poput jelena koji se suočio s upaljenim farovima.“

Uslijedilo je trideset sekundi tišine, a onda sam dodao: “Zapravo, nestabilnost koju smo vidjeli od sredine veljače je bez presedana. U povijesti se ništa slično nije dogodilo. Nakon 12 godina što smo se penjali stubama, sada smo s visine gurnuti u otvor lifta, s još više zamaha “.

Kasnije te večeri, razmišljajući o svom razgovoru, sjetio sam se nevjerojatnih incidenata na Wall Streetu koje sam vidio tijekom svoje karijere. 1982. Se dogodila prijevara tvrtke Drysdale Government Securities INC. To je toliko izludilo jednog našeg trgovaca da je divlje mahao rukama, skakao gore dolje i bacio telefon na pod, kidajući ga na komade. Cijelo to vrijeme je vikao:  “Drysdale je sjeban. Srušit će cijeli svjetski bankarski sustav, uključujući Chase Manhattan Bank. Repo je gotov.”

Repo je skraćenica za „Repurchase Agreement, odnosno ugovor o reotkupu. Tržište Repa nalik je zalagaonici za prodavače državnih obveznica. Donesete svoje vrijednosne papire, a neki drugi igrači će vam dati kratkoročne kredite. Vrlo jednostavno.

Ubrzo nakon njegove tirade su ekrani Teleratea pokazali da “Drysdale ne plaća isplate kamata”. Drysdale je padao, a Chase Manhattan Bank, Hanover Trust i US Trust Co su bili u strahu.

Ali srećom po njih, za spas su tu bile Federalne rezerve. FED nije dio savezne vlade i zapravo nije banka. To je vlasništvo velikih banaka i djeluje u zaštiti njihovih interesa i čini se da dopuštaju prijevare i sve to prikrivaju.

FED je tada pozvao 30 brokera i organizirano je opasno spašavanje. Chase Manhattan Bank je čak zaradio oko 300 milijuna dolara, što je bilo uzeto od poreza, iako je njegov klijent Drysdale počinio očiglednu prijevaru. Dva bankara su završila u zatvoru, a to je ubilo količine novca za ugovore o reotkupu za sljedećih nekoliko godina.

“Uništeno Repo tržište” sugerira na nešto vrlo ozbiljno u vezi s financijskim tržištima i nekoliko godina kasnije smo imali još jednu krizu. Tko bi mogao zaboraviti 19. listopada 1987., „Crni ponedjeljak“, kada se burza srušila za 508 bodova ili 22,6 posto, što je bio najveći jednodnevni pad postotka u povijesti burze? Nakon što se trgovanje zatvorilo, svi smo pili piće na 107. katu naše zgrade u Svjetskom trgovačkom centru. Izgledalo je kao sprovod. Sa svojim osam godina iskustva mirno sam rekao: „Nemojte biti tako loše. Ovo je vjerojatno prilika za kupnju.”

Da se pogledima može ubiti, mislim da bi odavno bio mrtav. Drago mi je samo što su  prozori bili zatvoreni,  jer bi me možda gurnuli. Kasnije sam saznao da su mnogi od njih izgubili milijune dolara u samo jednom danu.

Sada mi se sjećanje vratilo u krizu štednje i zajmova. Sjećam se naslova o upravnim odborima Dow Jonesa: „Brojni bankari uhićeni zbog svog sudjelovanja u krizi sa S&L.“

Mnogi od tih bankara su bili zatvoreni zbog raznih prijevara i drugih ilegalnih aktivnosti. Kriza S&L je dovela do toga da je od 1986. do 1995. godine 1043 od 3234 asocijacija za štednju i zajam u Sjedinjenim Državama bankrotiralo. Bili su počinjeni stvarni zločini i bankari su pozatvarani. Rezolucija „Trust Company“ je stvorena da uredno izvrši likvidaciju 1034 S&L asocijacija. Ovaj se slom dugo razvijao i nazvan je najopasnijim kolapsom bankarskog sustava nakon Velike depresije.

A onda je uslijedila globalna financijska kriza 2008. Još se sjećam kako sam gledao video snimke bivšeg predsjednika Federalnih rezervi Alana Greenspana s tadašnjim predsjednikom FED-a Bernankeom. Greenspan je, komentirajući propast Lehman Brothersa, prigovorio da “ako imate odgovarajući kapital, a nemate nepodmirene dugove prema višim, niste u opasnosti.”

Greenspan, zvani “Gospodar”, nastavio je govoriti dok se Bernanke suzdržavao i izgledalo je da mu je neugodno.

„Mislim da je bilo velikih prijevara u većini onoga što se događalo na tim tržištima. Moramo postići puno veće razine primjene postojećih zakona o prijevarama. Radile su se stvari koje su u nekim slučajevima sigurno bile nezakonite i očito kriminalne. Mislim na prijevare. Očigledne prijevare koje stvaraju značajnu nestabilnost na konkurentnim tržištima. Ako ne možete vjerovati vašim kolegama, to neće funkcionirati. I zapravo smo vidjeli da ne funkcionira“, govorio je Greenspan.

Bernanke je izgledao šokiran s lakoćom kojom je Greenspan priznao ogromnu prijevaru na Wall Streetu. Ilegalne i kriminalne aktivnosti odigrale su važnu ulogu u Velikoj krizi 2008. zbog koje nijedan bankar nije zatvoren i nijedna banka nije zatvorena. Platili su oporezive novčane kazne, ali su one bile neznatne u usporedbi s ostvarenom dobiti.

Isti igrači koji su spašeni vratili su se onome što znaju raditi najbolje. „Preveliki da bi propali“ su sada još veći, ali s jednom suštinskom razlikom: koncentracija toksičnog rizika je u manje ruku i stvorena je močvara u kojoj se igra zajedno s Washingtonom.

Kako je korporativni dug dosezao rekordne vrhunce, financijski izvještaji su bili prikriveni s računovodstvenim prijevarama, ali i sa sve nižim kontrastima. Uskoro ćemo vidjeti da je car gol, a to nikako neće biti ugodan trenutak.

Prošle jeseni sam upozorio investitore da njemačka ekonomija pada s litice i da je u recesiji ili će se uskoro tamo naći. Upozorio sam da je talijanski dug veliki problem i da ostale države članice i ostatak svijeta nisu daleko iza Njemačke.

Sada u ožujku možete očekivati i morat ćete se pripremiti za pravu ekonomsku depresiju.Banke, političari i vlade će krivicu prebaciti na Covid-19 i tako će „očistiti“ preko 30 godina fiskalnog deficita, labave monetarne politike, prijevara i nedostatka odgovarajuće regulatorne provedbe, za sebe i bilo čega ili bilo koga drugog.

Na kraju će se oštro povećati porezi, čime će se platiti ove opake prijevare, kao i nesmotrene politike potrošnje i niske kamate u posljednja tri desetljeća.

Covid-19 je jednostavan način za „okriviti okolnosti“, i to u vrijeme dok se nameću “izvanredne zakonske mjere“ koje omogućuju vladi da provodi drakonsku društvenu kontrole u stilu „1984“. Te mjere će dokinuti osobne slobode i demokratska načela sve dok se ne isprazne porezni obveznici. Opet. Ako vjerujete da su recesija i spašavanje iz 2008. bili nešto grozno, pričekajte da vidite kako će se odvijati najveća ekonomska depresija u povijesti.

Taj se mjehur tek počeo raspadati i past će mnoge glave prije nego što cijene stignu do dna. Druga strana medalje će biti puno gora od dizanja. Sve dok se financijske poluge, procjene i korporativni dug ne vrate na razumne razine, bit će tako. Ali s druge strane, kada se dogodi nešto takvo, to su neponovljive mogućnosti da se stvari razjasne.

Dvije najvažnije lekcije koje sam naučio svojih 40 godina na međunarodnim financijskim tržištima, lekcije koje se također mogu primijeniti na politiku i život općenito, jesu da nikada ne donosim odluke na temelju emocija ili ideologija i da nikada, ali nikada ne vjerujem vijestima. Današnji su mediji puno lošiji nego ’80-ih i 90-ih.

Više ne nude vijesti. Ono što nude su priče koje u 80 posto predstavljaju ideologije i mišljenja, 10 posto laži i spinova i tek 10 posto činjenica.

Morate se odvojiti od emocija i ideologije. Donošenje odluka mora se temeljiti na statističkoj vjerojatnosti i korištenjem sirovih ekonomskih podataka, racionalnosti, logici i činjenicama. Čvrsto stegnite sigurnosne pojaseve, jer dolazi jaka turbulencija i utrka će biti puna incidenata, za kraj poručuje Mitchell B. Feierstein.

Ranije smo u više navrata objašnjavali kako kriza na Wall Streetu nema nikakve veze s Covidom-19 i da je 27. veljače zapravo počela „korekcija“. Feierstein pojašnjava da to nije slučaj samo s ovim balonom, već da Wall Street i FED tako funkcioniraju od osnutka i sve su prethodne krize sanirali porezni obveznici. Međutim, od 2008. FED i Bijela kuća igraju u tandemu, a mogućnosti zaduživanja su sve manje. Što će na kraju tek biti, to treba vidjeti. Prema bivšem investitoru i bankaru će se još jednom pokušati spasiti oni koji su „preveliki da bi propali“, a Covid-19 će im biti pokriće za „ono što znaju raditi najbolje“, varati građane i druge države kako bi sanirali deficit težak tisuće milijardi dolara.

RT 

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
104 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
1 godina prije

Kad spominjete Wall Street i FED,to je paklena kombinacija najvećeg lopovluka.

Nije "wall street" od bankara
Gost
Nije "wall street" od bankara
1 godina prije
Reply to  Jole Prvi

Nego ” mad med. street ” … financijski distrikt su bolnice, naime ” medicinjska mafija ” koja vlada svijetu

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
1 godina prije

Vidim koliko znaš.Sve mafije u SAD počinju od Wall Streeta.Sjedni,minus 1.

Wordly wiseman
Gost
Wordly wiseman
1 godina prije
Reply to  Jole Prvi

Koja upravo spašava majčicu Rusiju ! I Pucko se prodao reptilima izgleda 😂

čoban
Gost
čoban
1 godina prije
Reply to  Wordly wiseman

Nije dovoljno pljunuti,treba to i polizati,zato obrazloži svoj stav,imaš pravo reći šta te volja i ispasti smiješan ali me ipak zanima dali je to konstatacija ili samo rusofobija.

guzičetinica
Gost
guzičetinica
1 godina prije
Reply to  Jole Prvi

..veliki događaji se ne događaju hotimično..kriza je, kao i ona 2008, vođena. to svi vidimo. ovaj put imaju reakcijski plan i usput će ubrzati stvaranje svjetske države. USURA USURA…. i dalje USURA kroz carbon tax…. dakle svi u pametne gradove tatici na sisu. GAME OVER cats and kittens!!!

Savonarola
Gost
Savonarola
1 godina prije

Odlicna analiza a mislim da ce se covid 19 od regulatora prometnuti u strasni sud americke ekonomije.

opet ja iz Kine
Gost
opet ja iz Kine
1 godina prije

bravo g. Babic !

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Mozda bi im i prošao fazon da se nije srušila cijena nafte …

basso
Gost
basso
1 godina prije

Dobar tekst,ocigledno zna covjek o cemu se radi.Samo mi se cini da stvari nije nazvao pravim imenom.Dao nam je primjer kako je bilo prije 40 godina,a sada smo tih 40 dalje i ovdje se ne radi o Wall Streetu,a jos manje o nekoj kompaniji Drysdale koja zeli da napravi nekakvu finansijsku prevaru.Ovaj put se radi o nacionalnim valutama,i svim svjetskim berzama.Ovaj put su ulogu Drysdale-a preuzele neke zemlje koje zele da uniste ne samo Wall Street nego prvenstveno dolar kao valutu.Americka privreda koja je bazirana na uslugama a ne na samoj proizvodnji i koju su u zivotu odrzavale stamparije dolara vise nece izdrzati.Vec imaju 11 miliona nezaposlenih u 15 dana, a sve ce stati osim stamparije dolara,sto ce izazvati ogromnu inflaciju.Bice im kao u Juznom Sudanu i Zimbabveu koji su za jednu litru mlijeka nosili vrece novca u prodavnicu.Dolar nece vise biti naftna rezervna valuta,i niko ga vise nece htjeti uzeti,i takodje niko nece zlato prodavati za dolar.Kina ceka povoljan trenutak da proda americke drzavne obveznice u vrijednosti od 1200 milijardi USD.Zatim dolazi situacija kao u 1929, velika depresija.Neki misli da ce Amerika poceti neki (veliki) rat,ali se to nece desiti,amerika je previse slaba za bilo kakav rat,a za samounistenje… Pročitaj više »

Ivan
Gost
Ivan
1 godina prije
Reply to  basso

Zvjer je najopasnija kad je ranjena, ma kako god lijepa i drazesna bila prije toga. Buducnost ce pokazati, nadam se dobro. No, nadati se je uvijek na ivici slijepog vjerovanja. Zivjeli

santa007
Gost
santa007
1 godina prije
Reply to  basso

Balon na burzi će se ispuhati. Nitko neće plakati za bankama okultne oligarhije i zombi korporacijama. Dolari se mogu emitirati i dati stanovništvu i privredi jer je novac krvotok ekonomije. Ako tramp prevagne nad dubokom državom taj novac iz primarne emisije neće biti dug države tj poreznih obveznika kako je to do sada bilo. Zbog toga što je dolar svjetska valuta vjerojatno neće doći do inflacije jer će se preliti na sve druge države ali će se proces dedolarizacije ubrzati. Dok je god dolar svjetska valuta oni će ga moći ovako emitirati bez posljedica. Inflacije itd

tedi
Gost
tedi
1 godina prije
Reply to  santa007

Ako su te drzave i njihove vlade lude,neka preuzmu dug,a njbolje bi bilo da drzave proglase dolar bezvrijednim papirom i da se sa njim ne petljaju,pa tko voli neka izvoli izvrsiti samo ubistvo ,koa ministar financija Essena.

santa007
Gost
santa007
1 godina prije
Reply to  tedi

Ne preuzimaju države dug nego u medjusobnoj trgovini koja se odvija u dolaru moraju dati za dolar kojim će uvesti potrebno svoje – energiju robu ili usluge, dok onaj koji tiska dolar to ne mora.

Euro
Gost
Euro
1 godina prije
Reply to  basso

nadamo se da izbije rat u SAD između republikanaca i demokata

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije

Tek kad budu uhapsili i osudili na smrt vešanjem i to javno emanaciju zla na zemlji – Rotšilde onda možemo makar malo poverovati u promenu. Ovako, sve se dešava da Rotšild iz svake stvorene krize izlazi još moćniji.

Patriot
Gost
Patriot
1 godina prije
Reply to  Dejan

Neee vješanje. To je trenutna smrt. To treba zatočiti u Guantanamu, pa pomalo sjeckati…

Abe 04
Gost
Abe 04
1 godina prije
Reply to  Patriot

Ne žele oni umrijeti ali definitivno žele i tebe na strani zla.

Avatar
Gost
Avatar
1 godina prije

Casino,ponzi shema ili nešto puno gore,samo pohlepni (mislim na obične građane) mogu svoj novac ulagati u tu klopku.

Avatar
Gost
Avatar
1 godina prije

Naravno već je stoljećima poznato da besplatnog sira ima SAMO u mišolovci.

asdfgh
Gost
asdfgh
1 godina prije

Samo ovaj put im građani neće sanirati dugove, jer su dugovi preveliki da bi ih itko mogao sanirati. Banksteri su se malo previše zaigrali i sad je vrijeme za otriježnjenje. A ono će biti surovo. Krah burze, gomile bankrota, prestanak svjetske hegemonije dolara i hiperinflacija, pad životnog standarda i puno ljudskih tragedija, i sve to u zemlji čiji građani imaju najviše oružja po glavi stanovnika. Mislim da im ni Corona neće pomoći zadržati ljude u kućama. Nažalost i ostatak svijeta će osjetiti posljedice i svijet kakvog poznajemo više nikad neće biti isti.

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije
Reply to  asdfgh

asdfgh Upravo će građani gubitkom vrijednosti svoje imovine sanirat dugove koji su bankari napravili.

Bosanac
Gost
Bosanac
1 godina prije
Reply to  asdfgh

Moc gradjana se svela na ‘svako u svojih 40-200 kvadrata’, kad ih puste malo vani…bit ce sretni da setaju i dishu 🙂

crna guja
Gost
crna guja
1 godina prije

bravo bravo bravo pogledom se poubijali a to je ovaj bankar prezivio i sada mi slusamo i citamo to nije postao zombi bravo

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije

Ovo se ludilo nastavja , dobiva akceleraciju , jedno je sigurno da idemo u reset ,Sto drugo mislit , sto se ceka , Dogovor koji je u toku izmedu sila u vezi nafte? Niko nezna kada i koliko ce ovo trajat , a bitno je pitanje koliko ce ovo ljudi jos moci izdrzat ,. Jos smo svi pod sokom , mislim da jos ne razumimo sto to znaci, jer kad se preko noci zaustavi cili svit (osim Bijelorusije i Svedske) , zaustavi se proizvodnja , ama bas sve , dali smo mi uoce svijesni sto to znaci . Zalihe hrane jos uvik dolaze , kako , znaci da se znalo za sve ovo i da se je sve pripremilo za ovu avanturu, samo dokle ce zalihe jos dolazit i sto ce bit kad stane. A ovo ludilo ne izgleda da ce stati brzo. Stalno se nesto produziva , izjave ka da se nasa ljijek , pa nije dobar, pa je dobar , pa se testira dobivanje u vremenu da narod ne popizdi ili sto? Bilo bi dobro znat sto se dogada sa Kinom , Kako se drzi Bijelorusija , A Svedska? Ne cuje se ni o ni o juznoj Americi… Pročitaj više »

Hogar
Gost
Hogar
1 godina prije

U današnjim novinama 4 strane umrlica i 5 strana vesti iz privrede. Sve zajedno 9 strana tuge i žalosti.

cool
Gost
cool
1 godina prije

U Svijetu treba poništiti 312 000 milijardi Eura ( današnje stanje) , prije 3 dana je bilo 180 000 milijardi Eura , ovo Vam je samo pokazatelj realnog stanja , Korona se nije pustio bez veze , u principu je “magla” pravog stanja i istine jer nisu znali kako će se pravdati ; sve ostalo oko stvaranja ” Super države ” itd – je sekundarni status.

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije

Kad se već spominje Max Keiser sitija san se dobroga dokumentarca Four Horsemen kojega san gleda prij 7 godin kad je snimljen, šteta šta se od onda do danas nije više pričalo o tome u svoj svojoj srži, nego se raspravljalo o kapitalizmu, socijalizmu, neoliberalizmu, komunizmu i svim ostalim -izmovima . . . kad se samo sitin koliko san na ovome portalu u komentarima pisa o proizvodnji novca, prirodnim resursima, kartelima, monopolima, duopolima, Ponzi shemama, kako je svaki dug nečija imovina i nekima omiljenoj ”invertiranoj stvarnosti”. . . i sad opet svi pričamo samo o koroni i slomu svega oko nas.
https://www.youtube.com/watch?v=5fbvquHSPJU

Kile
Gost
Kile
1 godina prije
Reply to  Moreno

Dobar dokumetarac

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije

Dali se nesto posipa iz zraka pa nam ne dadu bit vani u maslinicima , na obali sporski riobolov je sad zabranjen ,,?
Kakve veze ima grupiranje ljudi i biti sam na morskoj obali ili u maslinicima ?

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije
Reply to  Armagedon

Posto mi je komentar jos na valdaciji a i pitanje koje san postavi Logicnom , a nije vredanje nikoga provat cu na drugi nacin ako upali vec je cisto logicko Ovo se ludilo nastavja , dobiva akceleraciju , jedno je sigurno da idemo u reset ,Sto drugo mislit , sto se ceka , Dogovor koji je u toku izmedu sila u vezi nafte? Niko nezna kada i koliko ce ovo trajat , a bitno je pitanje koliko ce ovo ljudi jos moci izdrzat ,. Jos smo svi pod sokom , mislim da jos ne razumimo sto to znaci, jer kad se preko noci zaustavi cili svit (osim Bijelorusije i Svedske) , zaustavi se proizvodnja , ama bas sve , dali smo mi uoce svijesni sto to znaci . Zalihe hrane jos uvik dolaze , kako , znaci da se znalo za sve ovo i da se je sve pripremilo za ovu avanturu, samo dokle ce zalihe jos dolazit i sto ce bit kad stane. A ovo ludilo ne izgleda da ce stati brzo. Stalno se nesto produziva , izjave ka da se nasa ljijek , pa nije dobar, pa je dobar , pa se testira dobivanje u vremenu da narod… Pročitaj više »

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije
Reply to  Armagedon

Cudo , proslo je

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije
Reply to  Armagedon

Armagedon A to nan rade jer smo in pustili . . . sve se svodi na onu ”zašto pas liže svoja jaja” . . .

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije
Reply to  Moreno

Moreno je da “nasi” naprave uvik duplo vise nego se od njih trazi a stim i stetu, ali Zar u Hrvatskoj vise nema ni jedan itelektualac da postavi javno ovako pitanje . To mi nije jasno. Ako je nevoja i doslo je do situacije kakva je , pa zar nije bolje organizirati nastavak zivota kako tako sa ljudima koji su manje kriticni , jer ne umire se od ove bolesti tek tako, i planirati nekakav nastavak opstanka zivota , a to je proizvodnja hrane , vode ljekova, nego svih izolirat ka da imamo gubu , Pa prije cemo umriti od gladi i od stresa se gore razbolit nego od Korone, a to je vec u procesu iako se to jos ne vidi dovoljno. Talijanski doktor je reka da su umrli mnogi sa virusom ali samo 2 % od virusa., Ovako zustavit sve bez organizacije daljnog zivota vec cekat …sto? Za mene nije normalno i nema logike . Ajde jos neko vrime ali unaprid govorit od 3-4 miseca , stvara se jos vece panika / Ne govorim za gradove, koji su mnogo vise kompleksni i opasniji za sirenje virusa ali za sela i mnje gradove di je organizacija proizvodnje hrane mogca… Pročitaj više »

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije
Reply to  Armagedon

Armagedon Sve to šta pišeš već smo dobro pritresli, to je tako jer tako funkcionira kontrolni sistem koji plaća sve intelektualce koje ti spominješ, jasno je kako ni za tebe ni za mene logike nema, ali ti ljudi dobro rade za svoje gazde i za njih ima logike . . . je#iga, konj je uzjašija jahača koji ne kuži da nosi konja . . .

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije
Reply to  Moreno

Moreno je istina sve sto si reka , ali jednostavno mora izac iz mene jer mi je lakse

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Armagedon

Armagedon
A djecu ne brini. Ona su puno više fizički i psihički otpornija nego se misli.
Što će ti – intelektualci? Svakodnevno vidimo – i ovdje- da prevladava mišljenje da ni znanstvenici ni stručnjaci ništa neznaju i da je svačije mišljenje jednako vrijedno.

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije
Reply to  Lucija

Luce , mislim da si u pravu , a i samo malo nisi Imamo dva tipa dice iz gradova i iz sela , nije isto znas , Dica iz grada u cetiri zida ce teze ovo proc , cekaj jos malo tek je pocelo kako govore. (Jos ne znaju sto ce s nama, idemo li u paketu ili refuzo… 🙂 A ova situacija jos vise gura dicu na komjuter telefoni ,(i dosad je znam ) itd, sto ni sigurno dobro . Umisto da s dolaskom proljeca uzivaju u parkovima i na kraju da budu vani s vrsnjacima , tega nema. Za znanstvenike i stručnjke to znam odavno , ali mora sam ih spomenut (a volu se sepurit kako su oni pametni , ko im ravan dva ttri fakulteta cast izuzecima ) jer je to na neki nacin nepisano pravilo posto su tako pametni da i primijete i iznesu nesto pametno u javnost. A sad su placeni da sute . Ili im se priti..i to s traversama ko da su kucne pomocnice 🙂 .. je je ima i toga, ima i recu ti da i jesu kucne pomocnice jer stalno niki ujac kuhaju okolo …. , Mozda jos koji i progovori… Pročitaj više »

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
Gost
sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
1 godina prije
Reply to  Armagedon

Mudro zboriš A…..a

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Armagedon

Armagedon

Svi su se sjetili starih narodnih lijekova: Englezi piju viski s medom. 😊

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije
Reply to  Lucija

Luce stuka sam 4 boce bim gin i 3 tegle meda 20 kila limuna i steku cigareta … 🙂

Euro
Gost
Euro
1 godina prije
Reply to  Moreno

tako je. vec 25 godina nasi POLITICARI, brisel, tuđi bankari , nas vodaju okolo ko malu djecu. kradu nam pare, nasu slobodu i prava a ljudi NISTA.
Muska populacija bulji u fudbal, a žens. popul bi da postanu muski.
jexi ga sta smo mogli očekivati drugo.
i ako još uvjek nista ne ucinimo bice još gore!!
sta nas ceka znamo svi koji pratimo altern.njuz.
za sve ce biti slabo pa i za one koji sada navijaju za nsp.

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
Gost
sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
1 godina prije
Reply to  CAN

Ima i pukovnik Kvačkov govori isto a što mi svi ovdje znamo.

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije
Reply to  CAN

CAN Da ja sam slicno i prije pisa jedino imam neke kotacice kojimi se jos ne uklapaju , i cekam odgovor,
provat cu nesto napisat u slijedecim komentarima . Izgleda toliko jednostavno a nije.

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije

Evo još jedan izveštaj o ovim dogadjajima od strane pukovnika ruske tajne službe:

https://webtribune.rs/pukovnik-ruske-tajne-sluzbe-ova-pandemija-je-specijalna-operacija-sok-video/

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
Gost
sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
1 godina prije
Reply to  Dejan

E da, sad se sa njim i nama neće složiti zombiji.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije

Ono što se čini kao domino efekt pri čemu padom prvog domina redom padaju ostali – može se protumačiti kao odluka/reakcija/namjera neke tajne klike koja upravlja svijetom (ima i drugih naziva ovdje, od Stvora do masona, iluminata, Gospodara Svemira do ‘globalističke elite).
Može biti i riječi o tomu da je svatko u nizu iskoristio virusomaniju da bi stvari presložio na svom terenu.
Putin šalje pomoć SAD-u!? Putin zatvara Moskvu u karantenu. hehe. svi to rade. o nalogu nalogodavaca iz sjene ili za svoj gušt?
Nekako sam sve bliži mišljenju kako je ova koronapandemonija zbroj solo dionica. Svatko za se po svojima. Netko će resetirai dugove (na račun naroda), netko će pojačati nadzor nad narodom, netko će uvesti 5G, netko će zanavijek zakopati oporbu,itd.
Svatko se sa svoje stanice ukrcava u cirkus korona vlak.
Mi ne možemo biti dobitnici da ga j.
Osim ako nismo svoji na svome, s komadićem zemlje.

Armagadon
Gost
Armagadon
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

Son of Alerik “Osim ako nismo svoji na svome, s komadićem zemlje.”
Bojim se da vise nismo , a zemlj ako je i nasa kako do nje doci ?
Kad je Korona izmedu

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

SoA Protiv nas se vodi rat na fizičkoj i metafizičkoj razini i potpuno je irelevantno jeli rat protiv nas vode cionisti, masoni, gušterice, templari, iluminati, kazari, jezuiti . . . napadi dolaze i iz hyperdimenzionalnih i okultnih područja . . . pa ljudi doživljavaju napade panike, naročito ženske, ljudima doslovno srce staje radit od overdose-a nocebom odnosno voodoo efektom . . . svi se trude ka nešto bit normalni, ali zomboidnost nemogu sakrit . . . upali smo u vršu čije ulaze sami i čuvamo . . . umisto da ulaze u vršu okrenemo naopako i napravimo izlaze . . .

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije
Reply to  Moreno

Moreno
Ja ozbiljno, a ti o dimenzijama:)
Postoje samo tri bitna pitanja:
1. Je li svijet zatočila u kućni pritvor ljudska strana ili neka druga?
2. Jesu li Trump i Putin konačno postigli dogovor i koriste li ovo vrijeme za obračun s princCharlesima i ostalim reptilima
3. Tko će za nekoliko mjeseci pritisnuti prekidač on/off?

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

SoA Ja san mrtav ozbiljan 🙂
Prva dva pitanja su povezana, nemoj me tirat da ponavljan pa mi posli prigovaraš kako cilo vrime ponavljan isto 🙂
Pojašnjenje ti se nalazi na mojemu odgovoru komentatoru Fricko ispod teksta ”virus-je-razdjelnica-svjetova” kojega si ti pisa.
Trump i Putin se igraju na kukalo sa guštericama, pričaju na telefon, pa ga Putin pita jeli mu triba pomoć, a Trump mu je reka more, šalji avion u Ameriku, ali odma ajde u samoizolaciju da nebi neko nešto krivo shvatija 🙂
A za ovo treće triba pitat Milana, vidovitoga Milana 🙂

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije
Reply to  Moreno

Moreno ..ova ti vaja i bog…
Samo me malo strah znas da nam barba Putin dode u jameriku nebi …kako se to strucno rece cekaj a … migrira ne nee evolira
ma ove moderne rici, uh hti san rec da nebi diga revoluciju. je tako . znas prominu mu dnk i zbogom. 🙂 i ne samo to nego jos kako je poce mogli bi njega demokrati izabrat za presijednika.

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  Moreno

moreno
pomenuo si da gušterice vode rat protiv nas? Znaš nešto što ja ne znam? Gušterice su ženski rod od guštera. Ajd za guštere i znam ali gušterice se do sad nisu pominjale. A opet ko će ga znati. Ako ima guštera ima i gušterica a te gušterice su možda glavni igrači jer je kod njih reptila matrijarhat možda dominantan. Hmmm… 🙂

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije
Reply to  Dejan

Dejan U nas se reče gušterica, isto ka šta se reče lignja, ženski rod, a recimo u Gradu se reče oliganj, muški rod.
Pa reptilska simbolika se koristi još od starih Sumerana čiju mi civilizaciju baštinimo, zmija je bila i u rajskome vrtu i spi#dila je Adama i Evu, ta simbolika označava pojavu karakteristika reptilskoga mozga među pripadnicima ljudskoga roda koju imaju psihopati, a takvi vladaju današnjim sviton. A sa reptilima je David Icke spi#dija znanje ovcama, a poludija ih totalno je sa shapeshiftingom . . . 🙂

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  Moreno

Moreno
A zato gušterica… Obično su do sad svi pričali – reptil, gušter. Nisam čuo za navode u ženskom rodu da neko koristi.
Sa reptilima sam upoznat. Dejvid Ajk je nekako najpoznatiji autor koji ih spominje, anorganska bića sa 4. denziteta. Ali ima prilično izveštaja od raznih ljudi o tim darkomonoidima.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Moreno

Moreno

SVI ljudi imaju reptilski mozak…+ one novije. 😊

A ako ćemo o rodovima…. Zmaj je zapravo – mužjak tj muški rod od zmije.

lekcija
Gost
lekcija
1 godina prije
Reply to  Moreno

moreno dje je david icke tu je i kredo mutwa da *e*e oca u vr….

pozdrav za tebe brate kapiram da si s primorja nedje veliki pozdrav 🙂

Bosanac
Gost
Bosanac
1 godina prije

‘Dvije najvažnije lekcije koje sam naučio svojih 40 godina na međunarodnim financijskim tržištima, lekcije koje se također mogu primijeniti na politiku i život općenito, jesu da nikada ne donosim odluke na temelju emocija ili ideologija i da nikada, ali nikada ne vjerujem vijestima.’ …. Ovaj dio ovdje u skolama osnovnim treba da uce

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Bla bla bla, ti frajeri uzimaju prave stvari za bezvrijednu jedinicu i nule iza njih na zaslonima kompjutora! Njima netreba nikakv novac! Oni imaju sve! Samo ih brine sto nas se previse razmnozilo pa zele moc tako sto ce napravit depopoulaciju i na tome rade vrlo kvalitetno! Ovce su u toru, sad slijedi zigosanje, sisanje i klanje!

Joža
Gost
Joža
1 godina prije

Novac i moć imaju i za to im nije potrebna Koronvirus…Ovo je samo malo dresiranja za svaki slučaj naroda koji se poćeo pomalo buditi…

Samo mi nije jasno ovo sa gušterima…Zar stvarno sumljate u ljudsku zlobu, da su nam potrebni gušteri?

Nama nisu potrebñi gušteri, vanzemaljci ni itko drugi…mi smo sami sebi najveci neprijatelji!

Prije što to shvatimo, bolje za ljudski rod!

mislim
Gost
mislim
1 godina prije

lekcije koje se također mogu primijeniti na politiku i život općenito, jesu da nikada ne donosim odluke na temelju emocija ili ideologija i da nikada, ali nikada ne vjerujem vijestima.
e ova rečenica je dostojna največih gurua.

CAN
Gost
CAN
1 godina prije

NWO-test Piše: Goran Šijaković Blog: https://www.facebook.com/Goran-Sijakovic-110320036978604/ Nikad u povijesti do sada se nije toliko očitim pokazala moć duboke države (Deep State). Ova „pandemija“ ima i nešto pozitivno u sebi! Onaj tko zna čitati, gledati i razmišljati svojom glavom, mogao je u ovoj ekstrenoj situaciji razlučiti žito od kukolja. Stoljećima se filtrira politička oligarhija u okvirima jedne iluzije demokracije i njenim kvazi-izborima, a što je mehanizam pomoću kojeg vladari ili samozvana “elita” dovodi i odvodi sa vlasti svoje marionete u svim zemljama svjeta. Ova “pandemija” bila je upravo test za tu političku oligarhiju svjeta. Test se sastojao u uvježbavanju njihove istovremene sinhroniziranosti; gotovo u istom trenutku običnu, malo jaču prehladu, koja se pojavljuje u svakoj sezoni gripe, proglasili su “opasnom” i zu pomoć svojih medija, paralizirali cijelu Zemaljsku kuglu. Svjet je povukao ručnu i sve je (koordinirano i sinhronizirano) stalo u svim zeljama svjeta! Fascinantno! Pozitivno u svemu tome, je da iz samo te činjenjenice, danas u svim zemljama svjeta javnost može da razluči one političare, koji su podržali stvaranje panike (sistemske političare) i one, koji su se suprotstavili ovoj neviđenoj prevari javnosti. Dakle, moguće je iz ove situacije razlučiti sistemske marionete od stvarnih patriota našeg društva. Moji tekstovi su vrlo… Pročitaj više »

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
Gost
sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
1 godina prije
Reply to  CAN

Satelita iznad nas će biti uskoro stotine tisuća, ne za našu korist.

CAN
Gost
CAN
1 godina prije

Za ljubitelje statistike
https://www.worldometers.info

Makedonac
Gost
Makedonac
1 godina prije

Ko je izmislio taj balon zna da ce da puće na okolo desetak godina.
Može da vidimo kako sa novcem od tog balona mijenjaju svet, nešto grade, kupuju istinske aktive, recimo Telekoma, elektrodistribucija, luke, ceste, vodovod, menjaju i kulturu, obitelj, moral, preseljenje naroda…. Sled svake krize prave korak napred, kupuju deo drzave, recimo kod krize 2008 ili defolta Grčke.
Nije im cilj da se igraju piramide, a kada kupe to što im treba, dače drugu alternativu, ne če biti ni balona ni inflacije, s time što če ceo svet večno biti njihov. Po brutalnosti uvođenja globalizacije je jasno da buduće za nas neće biti uopšte lijepo, pod uslov da pobede.
Po svim podacima, drevnim proročanstvama, KOB, DOTU, bibliju, koran, kada ih deli samo korak od uspeha, neče uspeti, nemogu protiv boga.
Po koranu: može da hitrujete ali veči hitrac od boga nema, ili biblija: antihrist pod lepih obećanja če zavladati svet, ali na kraju ipak gubi, ili Vangelija koja govori o nekom vladimiru koji ce spasiti svet.

Bosanac
Gost
Bosanac
1 godina prije

Kad gledam fotke ovog Covid-19 (a ne mogu se izbjec), vise mi lici na neki asteroid nego na virus 🙂

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
Gost
sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
1 godina prije
Reply to  Bosanac

Nešto zadnjih godinu dana previše dreče o tome kako će nas obraniti od asteroida, rekoh da ne leti neki ovamo pa će uskoro gruhnuti pa nas pozatvarali da bude manje štete, ne ljudske, hebe se njima za nas već tehničke pa su zato sve prizemljili.

Bosanac
Gost
Bosanac
1 godina prije

Svi ce se sklonit (ovi elitni) u neka sklonista….jedino ce U.S. predsjednik ostat s narodom 🙂 …ne znam kako se film zvao

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
Gost
sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
1 godina prije
Reply to  Bosanac

Sve što će nam raditi prikazano je u filmovima, to su morali uraditi jer tim prediktivnim programiranjem dobijaju pristanak naše podsvjesti jer se onda krećemo po inerciji podsvjesti ko bioroboti.

hihot
Gost
hihot
1 godina prije

sjdfngiusengnae, da, a upravo o jednom takvom se “dreči” – 29.4 2020.

noExcuse
Gost
noExcuse
1 godina prije

Da bi mogli dobit bolji uvid u elite i njihove planove onda se moramo vratit u prošlost i shvatit da se elite pod xy nazivima lagano grupiraju s pocetka 18st, tamo oko 1723 god. Znaci napravili su agende, planove, sta sve ne!! Pa su se poceli sirit, spletkama , zavjerama , lopovlucima dizali su svoj utjecaj i moc,da bi vrlo uskoro mogli kreira dogadjaje na globalnoj razini kako zele. Vrhunac moci dozivljavaju u 20st, gdje pokrecu 2 svjetska rata, rade financijske krize,uvode nove politike,projekte ove one, codexe alimentariuse i sl.itd…. Međutim nitko od vas ne postavlja pitanje zasto elite nisu sprovele svoj plan recimo 1970ih 1980ih kad su imali svu mogucu logistiku i moc da to naprave, SSSR je vojno bio iza USA godinama, ako ne i desetke godina, Kine nije bilo i opet nisu uspijeli, ZAŠTO??? Pa ocigledno nisu mogli, jer nisu imali opet svu kontrolu, uvik je bia neki razlog , uvik ih je nesto kocilo. Sad se vratimo malo u 2020, di Putin & Trump & CO. gaze dogovorno NWO, di je cijena barela pala toliķo da nema tih para koje FED moze nastampa da vrati povjerenje, mislim da je NWO kakvog znamo na aparatina s morfijen,… Pročitaj više »

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
Gost
sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
1 godina prije
Reply to  noExcuse

CCCP nije bio vojno godinama iz đu junajted stejtsa. Kinu je bilo potrebito stvorit kao vojni cilj. A trebalo je i 3 dekade da nas umreže binarnim kodom putem računala, mobitela itd da putem binarnog koda mogu danas bez problema kontrolirati sedam milijardi ljudi a bit će sve gore, svakim danom, svakim mjesecom, svakom godinom jer granice binarnog koda ne postoje. Bez binarnog koda nebi bili u mogučnosti raditi ovo što rade danas, zato su si uzeli vremena koliko im treba.

Kiki
Gost
Kiki
1 godina prije

Ka d pogledate malo tko su ti ljudi vidite: Greenspan, Bernanke, Rotschild, Rockefeller, itd. Sve odreda cio-židovi.
Dakle riješite židove riješili ste problem, i tada će na zemlji vladati 1000 godira mira.
Sve jasno. Alles klar?

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Kiki

Kiki
To je probao jedan sa brčićima ali nije išlo.
Zato što postoje bogati i siromašni Židovi. Zato što postoji Soroš poznat po tome što je prodavao odjećubŽidova koje su vodili u logore; poznat je i po zaradama na trgovini valutama – to radi za sebe. Situacija u “demokracijama” mu i pogoduje pa može sa ngo ostvarivati razne utjecaje. Naravno na dobrobit svog core business a, ali teško je procjeniti i koliko i kada djeluje za one koji imaju stotine puta više od njega – onih 6-8 familija koje posjeduju Fed.

Btw otkud ti taj nick?

Patriot
Gost
Patriot
1 godina prije
Reply to  Kiki

Tako je, Kabala je karcinom ovog planeta. Kako ih pohapsiti kad ih čuva M16, Mosad, CIA i ostali?

sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
Gost
sjdfngiusengnaeurgaigrawgfrawrgf
1 godina prije
Reply to  Kiki

Stvorovu djecu ne smije nitko ni ružno pogledati a kamoli im oduzeti moč koju imaju dok rade za tatu.

Ana
Gost
Ana
1 godina prije

Ako ne razumijemo sve u detalje, jasno nam je sto nam oni iz sjene rade. Hvala komu? Je li i nama? Zna li itko nacin da im se krvi napijemo- polagano, litar politar, da nam ne crknu previse brzo, nego za koju deceniju…

Bosanac
Gost
Bosanac
1 godina prije
Reply to  Ana

Uzmes pusku i eliminises neke od ovih sto ih navode ….. pa ako uspijes zakolutat grudvu i svijet se preokrene…..onda se vise nece citat knjige o Ani Karenjini nego o Tebi 🙂

Mali Mujo
Gost
Mali Mujo
1 godina prije

Investiranje u dionice je oduvijek bio oblik prevare, a oni koji novac skupe drze se pravila; lako je tudjim ku*cem trnje mlatiti. No drzati kapital u bankama jos je veca prevara pogotovo sada sa negativnim kamatnim stopama.

slo
Gost
slo
1 godina prije

neovisno o svemu …. nema nikakvih vijesti sto se dogadja sa imigrantia pogotovo u azilima….da li oni oboljevaju?…malo cudno….da li se koristi ova situacija da se bez neke pompe tajno transportiraju po evropi?….da li ce se vracati onamo odakle su dosli?

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Santa 007
Formalno pravno je uvijek definrano. Druga mogućnost koju navodiš – ne postoji.

santa007
Gost
santa007
1 godina prije
Reply to  Lucija

Uvijek je jedna formalno pravna mogućnost. Sada emisija dolara je dug sad-a kao države prema fed- u jer je fed priatna štampara dolara. Stvaranje novca je privatizirano. Putem kamata dug se povećava.Ako tramp vrati stvaranje novca u državne ruke, tada će opet postojati samo jedna formalno pravna mogućnost a ta je da emisija dolara nije dug.

santa007
Gost
santa007
1 godina prije
Reply to  Lucija

Lucija
Prije 4 godine a pitanje jednog novinara o velikom dugu sad-a, tramp je odgovorio: pa mi dugujemo dolare. Time je najavio ovu mogućnost da preuzme fed

čoban
Gost
čoban
1 godina prije

Sve Logično i toćno.Kada usporedimo dug i BND.i napišemo da je Hrvatska dužna 60-65% BNDto bi značilo da je moj mali trktor zadužen za toliki postotak njegove vrijednosti i proizvodi toliko koliko je njegova mala snaga.One zemlje koje su zadužene za veliki traktor i dug po istoj prići je 200% naspram vrednosti tog traktora ali on proizvodi toliko više i može servisirati svoj dug istina je dok ne dođe do situacije kada se roba proizvedemna na taj način može prodati po cijeni koja ga servisira ali kada cijena proizvoda padne zbog neke krize tada je taj veliki traktor u lošijoj poziciji i vlasnik bankrotira brže od onoga malog traktora koji stezanjem remena i ne mora nužno bankrotirati.AMEN.

American_dream
Gost
American_dream
1 godina prije

Kome izgovor i zasto?Portalu logicno,pernaru,gradjanima balkana, putinu,iranu….daj ljudi nemojte bit smjesni.
Pa da nema kredita svi ovi gore navedeni leba bi bili gladni,pa samo Ex juga je duzna 200. milijardi eura,probajte si zamisliti kako bi te drzave izgedale da nema kredita,kakve bi imali penzije,kako bi vam tek tada izgledalo zdravstvo,skolstvo,infrastruktura itd,kada ste
i sa ovim zaduzenjimana zacelju europe.
Gospodo vi jako malo radite,niste bas ni jako pametni,skolstvo vam je slabo,enormno ste koruptni,itd….gospodo vi u stvari bolje zivite nego li zasluzujete,zahvaljujuci upravo kreditima.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  American_dream

Am. dream

Da su ti novci z a i s t a u š l i izgledali bi ko’ Dubai.
Nas svih ima malo. A koliko ima onih sa mjesečnim prihodima od 100€ ili i – niže?
“afrički sistem”. Netko je potpisao dugovanje. To je sve.

Euro
Gost
Euro
1 godina prije
Reply to  American_dream

nemoj da si toliko pametan. sve te pare uopšte ne dođu do maog covjeka.
pametan si ko…. idi uci svoju mamu o silnim kreditima.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Bojim se da je većini promaklo:

“…ogromnu prijevaru na Wall Streetu. Ilegalne i kriminalne aktivnosti odigrale su važnu ulogu u Velikoj krizi 2008. zbog koje nijedan bankar nije zatvoren i nijedna banka nije zatvorena. ”

Ja sam ovdje nekoliko puta pisala o nečuvenoj stvari da je Obama 2008. Pokrivao gubitke banaka novcem poreznih obveznika.

Na ovo se treba koncentrirati jer je u osnovi svih problema koji se događaju: LEGALIZACIJA PLJAČKE.
Osnovni uzrok propasti Zapada.

Zato je Obama i doveden na vlast. A ne zato što je – crn. Takve priče su za budale.

mali jere
Gost
mali jere
1 godina prije

Prevare se ne odvijaju samo na Wall Streetu nego u cijelom bankarskom i financijskom sustavu.Cijeli sustav je pod jednom komandom i bez obzira kakvi problemi jesu u igri sigurno je da ce porezni obveznici platiti igrace koji su postavljeni da odigraju utakmicu na kojoj ce sustav zaraditi.Uz to se trenira strogoca da se vidi da li su(a jesu)policija i sluge rezima spremni udarati svoj narod da bi sacuvali radno mjesto. Ova kriza je samo uvertira nekoj vecoj koja je vec zamisljena pa se zato ne treba brinuti nego pripremiti za novu krizu koja sigurno dolazi mozda za sedam godina ili ako nam se posreci mozda i koju godinu kasnije.Uglavnom sad se treba pripremiti na poskupljenja i veci PDV.Naravno da ce uz sve to doci i do prodaje muda za bubrege odnosno do medicinskih prodaja magle (naravno prisilnih) u smislu obavezne vakcinacije.Nije nista cudno jer ovce su za sisanje a nasa stoka sitnog zuba slabo ima vune pa ju treba j…ti na sve druge moguce nacine.Zamislite samo grad( prozapadno orijentirani kulturni centar hrvata) koji dvadeset godina bira bandita kokainskog za gradonasilnika i sve ostalo je slijed logicnih dogadjanja.Ko ne moze razumijeti osudjen je da pase travu i da bleji samo kad… Pročitaj više »

Becko
Gost
Becko
1 godina prije

Nema tu prijevare bar ne ovako opisane u clanku. Prijevaru drzite na racunu, primate svaki mjesec, trosite u trovini… Sva vrijednost novca,roba,vrijednosnica,obveznica,kredita tj svega izrazenog u bilo kojoj valuti pa bilo to i neka od kriptovaluta je skladistena na serverima i obradjena kroz raznorazne softwarske alate. E sad tko poznaje imalo matematiku,fuzzy logiku,programiranje,ssistemsku arhitekturu (serveri,oblak,protokoli itd) a narocito ozbiljni matematicari koji rade za banke ili su u software inzinjeringu ce se na ovakav clanak samo nasmijati. Novca ne moze nestati, burze ne ce propasti sve ce se vrtiti i dalje jer sve je na kliku misu ali doslovno. Inflacije ne ce biti ili ce biti strogo kontrolirana bar u ovim zapadnim trulim sustavima. Dok kod s jedne strane imate dolar,funtu,euro ,jen ,franak ne moguce je promjeniti paradigmu niti za tim ima potrebe. Zapad ide prema jedinstvenom dohotku svakom gradjaninu, komunizam na n tu :-))). Ali to je cista matematika. Dok god ima mjesta na zaslonu za nule novac ne ce biti problem. Od 2008 je proslo 12 godina , opet ponavljam tko poznaje IT zna kakva je razlika u alatima i hardweru nastala u ovih 12 godina. Oni djeco novac prave iz zraka i cak i kad to svi na… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

Nešto je u analizi ipak zaboravljeno. Do sada ni jedna kriza nije izazvala ovakvu nezaposlenost. SAD tek ulazi u pun udar epidemije što znači da će nezaposlenost i dalje da raste i što je još gore ona neće promeniti trend u narednih par nedelja koliko nezaposleni eventualno imaju rezerve.

Već svedočimo efektu lavine. Ljudi koji su izgubili posao neće imati pare za kupovinu zbog čega će propadati i kompanije koje su do sada “plivale” – dodatni nezaposleni, dodatno smanjenje kupovine. Ali to nije sve, ti ljudi postaju socijalni slučajevi i država će biti prisiljena da pomaže – odakle?

A to će da izazove globalne posledice. Sve ovo je sigurno, vreme magije je prošlo. Isto tako je (iz navedenih rezloga) sigurno da ovo nije tek “korekcija” a šta je – videćemo. Več sam pisao da vidim više scenarija ali da za svaki od njih imam kontra argumente. Velika je igra i mislim da se igra na sigurno.

radijacija2000
Gost
radijacija2000
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Ako im sve ide po planu, nakon ove korona krize, pustit će anarhiste (naravno sve što će raditi biće kontrolirano). Nakon nekog vremena ljudi će biti očajni i tražit će jakog vodstva , reda i zakona. I eto, jednog dana probudit ćemo se u Vrli Novi Svet.

SamoPitam
Gost
SamoPitam
1 godina prije

Evo krenulo se po Zagrebu ubrzano sa postavljanjem baznih stanica za 5G, pa eto uskoro ćemo imati pravo testiranje na terenu.
Sretno svima.

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije
Reply to  SamoPitam

Meni je fascinantnije kojom je brzinom instalirana hrpa kamera po gradu i magistrali.

SamoPitam
Gost
SamoPitam
1 godina prije
Reply to  Mucke

@guest_398120 – veliki brat te prati. I u BiH pr*iji svako malo preko noći svane par novih kamera. Niti tko govori da su postavili niti znaš za šta su, a kad pitaš vlast, odgovora nema tjednima.

@guest_398122 – znat ćemo uskoro. Ja sam ove svoje prijatelje po ZG upoznao šta im je činiti, pa će javljati detalje.
I dalje sam pri tvrdnji da više stanica tj. što bliže repetitore jedan drugome = nema problema po zdravlje. Kako i gdje će monteri postavljati stanice i na kojim razdaljinama je upitno i stoga ovisi hoće li za zdravlje biti pogubna mreža ili ne.

CAN
Gost
CAN
1 godina prije
Reply to  SamoPitam

@samo pitam
A ha! Sad laganini,faza 3c/%…ima brate da Internet radi ko lud.

Evo malo Predteorije;iliti
Prijedlog za novu himnu.

Pazi sad za statističare!!!
Nek usporede nuspojave kao,glavobolja,mučnina,metastaze raznorazne,loš san(insomnia),koncentraciju kod dijece…………. .
1.1.2000 do 1.1..2020
Brojevi itd
I
Od 1.4.2020 do 1.1.2040
Mislim da će zdravstvo imat posla preko glave,a,ko pokus ne preživi do kraja godine -žrtva je virusa.(ljudi koji su “osijetljiviji”.
Problem je kad bez Wifi niti možeš ustati iz krevet,upalit štednjak,Auto,uć u stan klimu,printer,ženu,dite,sebe…a nisi se naspavo …
P.S.
“Kod nas u Americi,morali smo ih poskidati(5G emitere),sa vatrogasnig postaja,jer du se vatrogasci žalili na…gore navedene nesanice,mučnine ,slabost…a kad gori,svako si želi vatrogasca za komšiju..”

Becki
Gost
Becki
1 godina prije
Reply to  CAN

Za pad koncentracije i porast opceg idiotizma je glupo optuzivati tehnologiju prijenosa podataka

Stjepan Cuković
Gost
Stjepan Cuković
1 godina prije

Uskoro će sav posao pobjeći sa Wall Streeta i općenito iz Amerike jer će Amerike biti u plamenu.

Ive
Gost
Ive
1 godina prije

Trgovina na burzi se odvija po onoj: ALAJ CEZNEM DA TE ZEZNEM. Ili SAMO TI DAJ PARE I NEMA PROBLEMA, a kada das pare od probljema bolji gljava.

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije

Da vjerovatno zato ih nema na max-tv vec nekoliko dana.

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije

Citam komentare i vise manje svi smo u pravu jako puno ulica na samom raskscu Medutim ova sva situacija kako je nastala i nije sve negativno , jer koliko san razumi Trampu triba jos malo vrimena , da pruzme kontrolu u svoje ruke , Veceras je jednostavno pokaza osobu koja zna sto govori i sto cini , (a i ostale veceri svaka mu je vecer sve jaca i jaca )prosto je zraci odlucnoscu i snagom vode i pozitivo dijelova na slusaoca. Svim onim novinarcicima koje je satra , ostavi ih je bez argumenata , boje receno ucini ih je mizernima. Prica je normalno o razgovoru sa Rusima in onim teroristima sto imaju naftu, pomoci medicinskim sluzbama itd itd . Ako uzmememo da je FED dosa pod njegovu kontrolu i da je spasi dva broda zarazenih , da je potpisa napokon za pomoc ljudima , da je natijerao banke da dadu lonove za male obrtnike a i velike ,skupio je tim doktora koji najavjuje kraj bolesti i ljek ,da je pokrenu proizvodnju raspiratora , i maski da je stvorio nekakvu atmosveru micanja sa mrtve tocke , postiga je jako puno uspijesnih poteza i stvorio nekakvu atmosveru pobijednika koji uljeva sigurnost ,… Pročitaj više »

Alex
Gost
Alex
1 godina prije

Ovaj put će krenuti u pljačku “saveznika” i svih vojno slabijih, već kako im se prohtje. USA će komačno isplatit silna ulaganja u vojsku.

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije
Reply to  Alex

Alex , ovo je borba za opstanak onih koji vladaju , jaki ostaju, slabi gube bitku ,(izgubili su je davno)
i druga ce strana neke svoje “saveznike “pustid niz vodu …
Zapamti da u borbi protiv zla stvara se zlo koje opet zavlada jos jace i gore. Samo pod drugim imenom .
Novi dogovor ce ti ovo potvrdit ,…..uskoro

POVEZANE VIJESTI

Izbornik