Wall Street se suočio s još jednim krvavim udarcem kada je Dow pao za preko 2.000 bodova prilikom otvaranja

berza
5 komentara

Trgovanje američkim akcijama zaustavljeno je u četvrtak ujutro nakon što su tržišta u Njujorku pala čak 9% tačno pri otvaranju berze, izazivajući obaveznu pauzu. Teški gubici su se nastavili poslije ponovnog otvaranja.

Dow Jones Industrial Average izgubio je oko 2.000 bodova ili više od 9% u prvim minutama trgovanja. S&P 500 pao je za gotovo 200 bodova, dok je Nasdaq Composite izgubio 550 bodova, svi su pali preko 8%, pokrenuvši 15-minutno zaustavljanje trgovanja na Njujorškoj berzi.

To je druga 15-minutna suspenzija ove nedelje na Wall Street-u. Trgovanje je u ponedeljak nakratko zaustavljeno nakon što je Dow pao za gotovo 1.900 bodova.

Američke akcije trpe strme gubitke drugi dan zaredom. U srijedu je Dow ušao na teritoriju tržišta sa opadajćim cijenama, zaključno sa oko 6 procenata. S&P 500 ga je samo sramežljivo slijedio, ali se konačno priključio u četvrtak.
Pad globalnih akcija produbio se nakon reakcije američke politike na pogoršanje širenja koronavirusa.

U srijedu je američki predsjednik Donald Trump naredio obustavu svih letova iz Evrope u Sjedinjene Države na 30 dana. Ograničenja su uslijedila ubrzo nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija objavila da Covid-19 može da se okarakteriše kao pandemija.

Evropska tržišta, koja su već pala tokom dana, produžila su gubitke nakon što je započela trgovina u SAD. Otprilike dva sata prije zatvaranja, britanski FTSE 100 pao je za preko 9 procenata, dok su francuski CAC 40 i njemački DAKS pali za oko 10 procenata.

berzaDov Jones Industrial AverageNasdaq CompositeS&PWall street
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Spacevoodoo
3 godine prije

Sve je palo tako i Deutche Bank dionica pala ispod 6 eura i ako krene potop, netko više, netko manje, ali svi smo poplimali

Laki Topalović
3 godine prije

Volio ib da grešim, ali se ovo može “ispraviti” samo jednim ratom, on bi u pravilu trebao biti kratak i pobjednički, ali ne bu išlo… Druga solucija je bankrot kao 1929.

Snicla
3 godine prije

Davno sam ja u društvu tvrdio da ova frka sa Corona virusom i medijska pompa koja ju prati nisu povezani sa farmacijom- ovaj put- već je krupniji novac u pitanju. Neki će se vrlo mnogo dodatno obogatiti dok će mala raja debelo izgubiti na ulaganjima i penzionim fondovima.

Pi-zdro
3 godine prije

Nastimaljka Baja! To je ko i poslije Waterloo bitke. Sakcksmann ce pokupiti sto vrijedi dzaba -stara oprobana formula. Navuci naivne na led I onda led otopiti..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI