Bloomberg uhvaćen da bezlično laže o ruskom zdravstvenom sustavu

Bloombert studio
79 komentara

Ako ćete pričati o lažnoj slici o Rusiji, bolje se pobrinite da vas ne uhvate. Američka novinska stranica Bloomberg u utorak je uhvaćena u iznošenju lažnih statističkih podataka kako bi Rusija izgledala loše. Rusi nisu bili sretni zbog toga.

Napisano mišljenje redovite kolumnistice, Clare Ferreire Maques, pod naslovom ”Kako je Putinova Rusija zabrljala pandemiju” opisuje kako je Rusija, do 2013. imala 3.8 kreveta na 1.000 ljudi, što je daleko ispod prosjeka od 8.2 na 1.000 ljudi. Istina je bila u potpunosti suprotna; Bloomberg je zamijenio brojeve.

Na njihovoj službenoj Facebook stranici, rusko veleposlanstvo žestoko je uzvratilo udarac SAD-u:

„Još jedna velika američka medijska kuća uhvaćena je kako laže o mjerama, koje su ruske vlasti poduzele u borbi protiv širenja infekcije koronavirusa“, stoji u objaviveleposlanstva.

Facebook objava sadrži poveznice na službene podatke Svjetske banke, pokazujući da je Rusija imala dvostruko više kreveta po glavi stanovnika, u odnosu na OECD. Veleposlanstvo je ovu zamjenu znamenki nazvala “čistom krivotvorinom”.

„Laži o našoj zemlji ne mogu #ZaustavitiCovid19. Takvi trikovi pseudo-stručnjaka specijaliziranih za #Rusiju, koji oblikuju javno mišljenje Zapada o našoj zemlji, odavno su postali tužna stvarnost. Uvjereni smo da čitatelji i gledatelji vodećih američkih medija zaslužuju provjerene, ali ne namjerno iskrivljene informacije”, nastavlja objava.

Bloomberg je od tada ispravio pogreške, promijenivši grafikon tako da on pokaže prave brojke i za Rusiju i za OECD.

Очередное крупное американское издание поймано на откровенной лжи о мерах, предпринимаемых российскими властями по…

Gepostet von Embassy of Russia in the USA / Посольство России в США am Dienstag, 19. Mai 2020

COVID-19OECD
Pretplatiti se
Obavijesti o
79 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dopizdilomi
3 godine prije

Možda lažu a možda ne ali se ne hvale kako stavljaju zaražene beskućnike na parkirališta označena 2×2 metra. I oni koji su slani u Sibir imali su bar straćaru nad glavom a ne iznad sebe nebo a ispod beton.

BLuka
3 godine prije

Ne spomonju da Rusija po njihovim validnim parametrima ima manje od 1 % smrtnosti vezane za Koronu.
Ove godine Rusija takođe dobija 3 puka Su57, nekih 80 komada.

Ursus
3 godine prije

Rusija ima više oboljelih od corone nego Kina. U Rusiji je katastrofa. Čak su neki liječnici koji su se “drznuli” kritizirati očajno stanje izvršili kao “suicud”. Očaj. Nego dal će Rusija uskoro ući u 20.st., priča li se što

neznanje
3 godine prije

Kad se zaklinješ na Bibliju, koja “točno” izvještava o događajima koji su se dogodili 300 godina prije no što je napisana, nije ni čudo da lažeš čim zineš. Tko uopće vjeruje bilo kojoj amerilkoj instituciji osim blesavih amera.

ooiyt
3 godine prije

Americki predsjednik Donald Trump vam govori svaki dan da americke novine lazu, zar vam jos nije dovoljno?

Hamer
3 godine prije

Ništa čudno mnogi hrvatski mediji cenzuriraju kritike na račun korone i to sustavno zašto.pa zbog globalne zavjere što je laž veća to če ljudi bolje vjerovat

Davor
3 godine prije

Svi oni lažu!!! I istok i zapad imaju istog boga, oca laži Đavla. Vi mislite da su oni zavađeni? Vidjet ćete uskoro kad istok i zapad budu sjedali zajedno za okruglim stolom UNa i formirali Svjetsku Vladu,te proglasili Novi Svjetski Poredak. Kad vam njihovi mediji budu prenosili njihove izjave o globalnom Miru i Sigurnosti(1. Solunjanima 5:3)… Te nakon toga združenim snagama razore cijeli svjetski sustav religija, kao što su Kina i Rusija(SSSR) već ranije u 20 stoljeću radile ,te isto tako sve zemlje svijeta su kroz ovu “pandemiju” zatvorile sve crkve ,džamije,sinagoge … Ali ono što uskoro slijedi tim opakim religijama koje su izdale Boga , biti će nagli,šokantni udar udruženog političkog sustava svijeta pod UNom( Svjetskom Vladom) Religije će biti uništene,opljačkane,razotkrivene. Moguće je da dolazeća ekonomska kriza ubrza taj postupak jer narodima treba bogatstvo religija. Bog će svjetske vođe nadahnuti na taj postupak,zbog svega zla koje su religije napravile… Čitaj više »

Faust
3 godine prije

Pokušajte uhvatiti Bloomberg da govori istinu.

Patriot
3 godine prije

Novost je da je Russia Today postala MS smece

ionako necete objaviti
3 godine prije
karma
3 godine prije

Ona sablasna misa Pape na ogromnom praznom trgu Vaticana je ogromna greska. Bilo je strasno gledati prazninu koja urla dok stari Papa nesto prica …kome? Da je bar “porazbacao” nekoliko vjernika okolo na razmak kao da je kuga u pitanju a ne gripa, ne on sam mrmlja. Tu je vrag vec poljuljao nesto sto se nije smijelo poljuljati. Isus je rekao ne bojte se!
Crkve prazne a politicari i dalje divane i presice bez maskica, sa maskicama i ono preko usta a na nos disu……

istrazuj
3 godine prije

“… Laži o našoj zemlji ne mogu #ZaustavitiCovid19…” . Glavna laž – i jeste tzv Covid19! Pitanje je ZASTO se – tzv “ruska diplomatija/politika/”elita”” – pravi budalama? KOGA lazu? Inace igrokaz: – da je “Bloomberg lagao” …. – pa ga sada kao ovi iz “diplomatije” prozivaju … – a on ce se sutra “izvinuti i objaviti kratak “demant” … … sad vec postaje – ODVRATAN! Cisto skretanje paznje – sa osnovne stvari – a to je CJELOKUPNA LAZ o tzv “pandemiji covid19”! U toj lazi je duboko upletena tzv ruska “elita” koju predvodi (ono za TV) glavom i bradom – Moshiah ben David. Naravno da im ne pada na pamet – postaviti dokumente o “uzasnoj smrtonosnoj pandemiji” koja je eto “desetkovala- nepripremljene nacije”!… KOJE nacije? Susjednu Belorusiju? ZASTO? Pa zato sto – naprosto – NEMA brda umrlih! Kad saberu sve lazi od onih koji su pali sa balkona, koje je… Čitaj više »

miro
3 godine prije

nikad kraja sa lazima protiv nase brace rusa, srecom nisu se dotakli i kine ,gdje po suvremenoj opremi svatko moze objektivno zkljuciti
prema snimcima da se radi o vrhunskoj medicini, a strogo sam misljenja da je u Rusijijos i bolje, nazalost nemamo mnogo snimaka jer su rusi kao i u svemu pa tako i u tome poslovicno protiv reklame, jer su svesni svoje snaga

Emiliano Zapata
3 godine prije

Zahvaljujuci ovoj Plandemiji oko bezopasnog viruscica, dobili smo dokaz da Trump i Putin imaju iste sefove, te da imaju zadatak pred camerama glumiti netrpeljivost izmedu sebe…

idsghsyeigrbebfiuaqfbaqewufbdQEFWD
3 godine prije

Babilonci minhauzeni milenijski pa lažu, nemoguće, to mora da je teorija urote……………………

Bosanac
3 godine prije

…jebes nase zivote ako cemo pricat o bolnickim krevetima a ne o gdje cemo na more ili na planinu 🙂

Max
3 godine prije

Pa Bloomberg često laže nije senzacija.

puki
3 godine prije

Tv Bloomberg je u vlasništvu khazarskog milijardera Michaela Bloomberga, visokog člana Demokratske stranke, člana CFR-a, (Vijeće za vanjske poslove), bivšeg gradonačelnika New Yorka, i jednog od propalih kandidata Demokrata za kandidata na sljedećim predsjedničkim izborima u studenom. Time je sve rečeno. Inače, na JL- su prije 3 dana, opet objavili članak, (nakon što su takav članak bili objavili već prije tjedana dana),u kojem se optužuje Rusija, da navodno manipulira sa brojem mrtvih od korone. I u tom članku, kaže se, da je u Rusiji zato mali broj mrtvih, što oni naprimjer, nekoga tko je imao rak, a zarazio se virusom korone, ne broje u žrtve korone, već kažu da je umro od raka… JL se poziva na izvješće agencije Reuters. Kabaline agencije, kao i sve ostale najpoznatije novinske agencije: AP, France Press, dpa, itd… Reuters je krajem 19. stoljeća osnovao Paul Julius Reuter, čije je pravo ime i prezime bilo… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI