Boeing & Airbus alarmiraju zbog uvođenja 5G

5G mreza
12 komentara

5G smetnje mogu da ometaju bezbjednost, upozoravaju proizvođači aviona.

Proizvođači aviona Boeing i Airbus obnovili su svoja upozorenja da signali 5G mobilnih telefona – koji bi trebalo da budu široko uvedeni početkom januara – mogu ugroziti sposobnost aviona da bezbjedno rade u područjima sa slabom vidljivošću.

Izvršni direktori oba proizvođača aviona upozorili su američkog sekretara za saobraćaj Pete Buttigiega da bi pokušaj upotrebe radio visinomjera njihovih aviona – uređaja koji omogućavaju pilotima da slete u uslovima smanjene vidljivosti i zavise isključivo od radio signala za mjerenje visine – postao opasan ako ne i nemoguć ako bi se planirana aktivacija 5G na više od 40 najprometnijih aerodroma u zemlji nastavila po planu u januaru.

Izvršni direktor Boeinga, Dave Calhoun, i izvršni direktor Airbus Americasa Jeffrey Knittel, zamolili su Bidenovu administraciju ove nedjelje da odloži uvođenje 5G preko C-Band spektra, navodeći potencijalni „ogroman negativan uticaj na avio-industriju“.

Federalna uprava za vazduhoplovstvo je ranije rekla avio-kompanijama da će zbog moguće smetnje u radio visinomjerima zbog predajnika na ćelijskoj lokaciji C-Banda zahtijevati od agencije da zabrani pilotima da se oslanjaju na instrumente za praćenje visine u blizini određenih aerodroma. Procjenjuje se da bi ograničenja mogla da dovedu do kašnjenja, otkazivanja ili preusmjeravanja čak 4 % letova u SAD.

Prisiljavanje avio-kompanija da stvarno preusmjere avione na drugo mjesto moglo bi ne samo da dovede do neugodnosti putnicima, pilotima i osoblju, već bi moglo potencijalno da izazove pravne probleme ako se alternativna lokacija nalazi u drugoj zemlji ili državi sa drugačijim zakonima.

Federalna komisija za komunikacije tvrdi da ne postoji pravi problem sa radio visinomjerima, a AT&T i Verizon, glavni dobavljači 5G signala, obećali su da će smanjiti ili ograničiti snagu svojih mreža. Obje kompanije su u srijedu najavile u pismu predsjednici FCC Jessici Rosenworcel da će uvesti „ograničenja” na svoje mreže u prvoj polovini godine „dok se procjenjuju dodatni dokazi proizvođača radio visinomjera”. Čini se da su provajderi odbacili zabrinutost da bi to pitanje moglo uticati na putovanje avionom, tvrdeći da ne postoji  i da „nema kredibilnih dokaza da postoji legitimni problem smetnji“.

Kompanije su dodale da njihove akcije neće primjetno uticati na 5G usluge koje se pružaju korisnicima, i žalile su se da su već uložile 80 milijardi dolara u kupovinu propusnog opsega za 5G, koji je prvobitno trebalo da bude raspoređen u novembru. Dalja odlaganja su samo „izazivanje straha“, žalili su se.

Zabrinutost zbog predstojećeg uvođenja 5G vrši veći pritisak na opsjednutu avio-industriju, koja je već otkazala hiljade letova tokom uobičajeno užurbane božićne sezone zbog straha od nedavnog širenja Omicron varijante. Nova varijanta, iako se čini da izaziva mnogo blaže simptome od svojih prethodnika, proširila se mnogo brže nego, na primjer, Delta.

5GAirbusAviokompanijeBoeing
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
preseren3
2 godine prije

Interesantno,…
5G nije štetan za čovijeka zbog male snage, hahahahaha… A avionu može na oklopljene jedinice uzrokovati smetnje na desetke metara.
A čovijek stišče mobi na uvo i drži ga tamo satima, dok provrije mozak..
Nekim več je, zbog konstantnog laganja.

LA QUINTA COLUMNA
2 godine prije

https://www.bitchute.com/video/VMrtsFYfPsBr/

Dokazi zašto im treba 5G, i zašto se mora cijepit svakih barem pola godina, u ovom videu objašnjeno.

abc
2 godine prije

Kakve če smetnje imati tek ljudi, koji su se cjepili sa grafenom i ostalim kemijskim prevodnim elementima.

Max
2 godine prije

Da _

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI