Britanija želi da ”baci Rusiju na koljena”

Lavrov
44 komentara

Ne postoji način da se poboljšaju rusko-britanski odnosi dok London želi da baci Moskvu “na koljena”, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

On je u četvrtak odgovarao na pitanje britanske državne televizije BBC o sumornom stanju odnosa.

„Mislim da više nema ni prostora za manevar“, odgovorio je Lavrov.

„Zato što i premijer Boris Džonson i sekretarka inostranih poslova Liz Trus javno kažu:
‘Moramo da pobijedimo Rusiju, moramo da bacimo Rusiju na koljena. Hajde, onda, uradi to.”

Upitan o tome kako Moskva trenutno vidi Britaniju, Lavrov je rekao: “Zemlju koja još jednom pokušava da žrtvuje interese svog naroda za ambicije političara, koji razmišljaju samo o sljedećim izborima i ni o čemu drugom.”

Velika Britanija je među mnogim zemljama koje su uvele sveobuhvatne sankcije Rusiji kao odgovor na njenu vojnu kampanju u Ukrajini. London je Kijevu isporučio oružje, uključujući rakete zemlja-vazduh i protivtenkovske rakete.

Truss je prošlog mjeseca tvrdio da se na ruske akcije u Ukrajini “mora suočiti silom”.

“Moramo biti nepokolebljivi u osiguravanju pobjede Ukrajine vojnom pomoći i sankcijama. Sada više ne možemo da skinemo nogu sa papučice gasa”, rekao je.

U februaru je Velika Britanija stavila na crnu listu Lavrova, kao i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Rusija je u aprilu sankcionisala Džonsona, Trusa i druge visoke članove britanske vlade zbog „neprijateljskih akcija bez presedana“. Njima je zabranjen ulazak u zemlju.

rusijaSergej LavrovUK
Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Jučer…
“Putin je sada u ‘totalnoj panici’ zbog moguće revolucije u Moskvi, pa pokušava brutalno ugasiti vatru slobode u Ukrajini” – britanski premijer Johnson.

Danas…
‘Dajte Putinu sve što želi, kažu Europljani”, piše londonski Times.

Sutra…
Kad ljeto prođe, Europljani će htjeti da Rusija zauzme Kijev.
Kad zima dođe, Europljani će htjeti da Rusija zauzme i Europu…

eks
1 godina prije

Englezi – najveći podlaci na svetu .

Iva Bg
1 godina prije

Neka se Englezi samo nadaju da će se ponoviti 1917.

Marija
1 godina prije

Englezi- kolonizatorske gnjide i šuga!

tihobl
1 godina prije

Dodik je na sastanku sa Lavrovim opleo po britancima. Lavrov je smireno slusao dok nije pomenuo Liz Tras.

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Pregovori između Zelenskog i Putina su besmisleni sve dok još ima ljudi u Ukrajini. – Johnson P.S. Macron, Scholz i Draghi došli su u Kijev, javno bla, bla, bla, a stvarno zbog nagovaranja Zelenskog & Co da pristanu na pregovore sa Rusijom. Žele da rat u Ukrajini što prije završi, makar i uz teritorijalne ustupke Rusiji, jer što duže traje, zemlje im sve većom brzinom jure u zid gospodarskog armagedona, a onda će i njih voda odnijeti, dok na američku podružnicu Liberal Bruxelles sve manje mogu računati. Odmah za njima, u Kijev je dojurio Johnson da Zelenskog & Co podsjeti zašto im je svima podijelio britansko državljanstvo, da im izbije iz glave svaku pomisao na pregovore i da nastave sa ratom, u čemu će im Britanija zdušno pomagati. Britanija mrzi Rusiju još od pepelom i lojem prvih slika na zidovima špilja, a iza kulisa vodi bitku protiv prvenstveno Njemačke, a… Čitaj više »

Max
1 godina prije

Velika Britanija ne može uništiti Rusiju nije to moja Hrvatska.

Petar Dzihadji Stole
1 godina prije

More je mokro, a sto jos ima nova? Nema vece gube, treba samo tamo otici pa vidjeti kako im zivi vlastiti narod sve ce vam biti jasno. Yugoslaveni neposredno nakon rata vec 1960ih su imali bolji zivotni standard i zivjeli daleko kvalitetnije nego se danas tamo zivi. Samo da je unistiti, strgati, razvaliti. To je takokad nemas nista svoje. OK, priznajem im parni stroj, ali i to su nekome popalili poznavajuci tu gubu.

goran
1 godina prije

kud sreće da hoče rusi poslati jedan posejdon na britaniju hahahahaha

1 godina prije

Znaju ovi iz londona da ne mogu rusiji ništa..Radi se o komadanju evrope i zauzimanju sto boljih pozicija u zapadnoj ligi takmičenja pred betoniranje novog poredka…

Krle
1 godina prije

Čudim se Rusiji da je uopšte i pokušavala s njima imati normalne odnose. Da je pameti, a zbog njihovih gadosti, cijeli svijet bi trebao s njima imati veoma suzdržane odnose.

Marko
1 godina prije

Prije su nam lagali da mrzu Rusiju radi navodnog komunizma a sad vidimo da je mrzu samo zato jer postoji

Kamoi za koga
1 godina prije

Temeljno pitanje opstanka Ukrajine, Ukrajinki i Ukrajinaca:

Dok su Ukrajinci u Ukrajini, ratuju i ginu, Ukrajinke emigriraju po Europi i svijetu.

Za koga, odnosno kome su namijenjene izbjegle Ukrajinke?

ZZ Top
1 godina prije

Sta mislite zbog cega je Engleska izisla iz EU a usla Hrvatska, zbog cega je sada zurba da navrat nanos u drustvo mrtvih pjesnika uguraju i Ukrajinu, BiH , Makedoniju, Montenegrinere i ostatak druzbe pere kvrzice.

Pa jednostavno zbog toga sto stara EU kurva treba jos topovskog mesa i dubinu fronte,tako da imaju vremena pobjeci u ameriku kad zagusti, isto kao i 1945.

Ako se u kratkom vremenu balkansko stanovnistvo radikalno ne pobuni protiv kvislinga koji su na vlasti i protiv sudbine koju su nam u Briselu, Londonu i Vasingtonu namjenili, a nece se pobuniti, jer su eutanazirani, najebat cemo gore nego li 1941- 1945.

Ico
1 godina prije

Britajneri su u Drugom svjetskom ratu Amerima “ popušili debelo k’o ruka”! Winston Churchill je imao mozak na nivou mozga umno retardiranog majmuna! I sad Vi zamislite, Britajneri slave lika koji je imao mozak na nivou mozga umno retardiranog majmuna

Otpornik
1 godina prije

Britanci najavljuju slanje trupa u borbu protiv Rusije. Brexit je bio američko-britanska priprema za rat u Europi. Corona je bila predigra, a sad počinje pravi rat. Britanci započinju veliki Europski rat jer najavljuju slanje trupa za borbu protiv Rusije daleko od svoje zemlje.

Pravednik
1 godina prije

Stoljeće rata, Stoljeće rata2., Posljednji hegemon, Moja borba, Orwelova 1984, Diplomacija prijevarom, Sjeme uništenja,….literatura za sve koji prate glavne medije i koji vjeruju političarima na vlasti

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI