Britanska raketa Storm Shadow završila u ruskom obrambenom poduzeću

37 komentara

Zarobljena britanska krstareća raketa Storm Shadow otišla je u jedno od ruskih odbrambenih preduzeća na proučavanje.

Neuspela britanska raketa pala je u sivu zonu na delu Orehovskog u pravcu Zaporožja, a naši borci su u dva dana izveli operaciju dopremanja na naše položaje. I sve je to pod kontinuiranim granatiranjem ukrajinskih oružanih snaga. Morali su se upustiti i u borbu s ukrajinskim DRG-om, koji je pokušavao spriječiti evakuaciju britanske municije.

Prema Rogozinu, borci dobrovoljačkog odreda BARS-11 su odlično obavili posao, upravo su oni izvukli projektil iz sive zone. Trenutno je već otišla u jedno od ruskih odbrambenih preduzeća, gdje će stručnjaci raditi na njoj i izvući sve što je moguće i potrebno.

Zahvaljujem se borcima dobrovoljačkog odreda BARS-11 i komandi jedinice “Carski vukovi” u Zaporoškoj oblasti, lično pukovniku Arturu Bacevu (pozivni znak “Pyton”) na iskazanoj hrabrosti. Naši momci su morali da izvuku materijal Storm Shadow iz “sive zone” pod granatiranjem. Neprijatelj je pokušao spriječiti pokušaj tako što je poslao svoj DRG u presretanje, ali su se momci izborili sa zadatkom.

Rekao je Rogozin i dodao da je glavna vrijednost sistem upravljanja britanskom raketom. Prema njegovim riječima, proučavanje projektila pomoći će ruskom vojno-industrijskom kompleksu da pronađe efikasne protumjere protiv njega.

rogozinrusijaStormshadowukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
emmi
10 mjeseci prije

Ajte molimo vas, Ruskoj vojnoj industriji ne treba baš previše “proučavati” bedna i jadna zapadna oruđa, u stvari sasvim je obrnuto, zapadnjaci bi puuuuno toga platili, da mogu u svoj posjed dobiti neku ozbiljnu rusku raketu itd. Britanska je vojna industrija prava smijurdija, isto to važi praktički za celu vojnu industriju CIJELOGA zapada, izuzeci su veoma retki i nečemu ih nabrajati. Sažetak. Cijela zapadna vojna industrija može staviti na sto SVE što ima, ništa sa time ne može postiči u sukobu sa ruskom vojskom, njezinim taktikama, prije svega izrasloj na izuzetnoj vojno tradiciji, školama Rusije..itd. Osim, naravno američkih oruđa za masovno uništenje no u tom če se slučaju i New York i ostali zapadni gradovi pretvorit u..znate več šta. To su bruti fakti, svidjelo se to kome ili ne. Pozdrav.

10 mjeseci prije

Kad počne “sukob velikih” počeće da koriste “prave stvari” (sve strane)… a i njih će da uvode postepeno. Zato ova raketa nema neki preveliki značaj, više da potvrde ono što su već znali.

Max
10 mjeseci prije

Težak poraz za Britance.

Dokurčilomi
10 mjeseci prije

E jbg. Nakon nestašice perilica rublja čije čipove su Rusi koristili za dronove, avione i tenkove sada nam slijedi nestašica hladnjaka čije čipove će koristiti za krstareće projektile.

Mrčikola
10 mjeseci prije

Da je nekako zarobit Storm Large…pa je “proučavat”.😁

hiber
10 mjeseci prije

To ce im puno pomoći, možeš misliti. Imaju rusi daleko veći problem. Do sada su ispucali otprilike 10 miliona granata. 6 miliona sovjetskih iz skladišta, 1,5 miliona su ih proizveli u ovih godinu i pol, 1 milion iranskih, 0,5 miliona s.korejskih i 1 miliona od Lukasenka i ostalih. Sada ostaju na 1 milionu godišnje koji sami mogu proizvesti. Ako skucaju jos jedan milion godišnje puna saka brade. S druge strane Ukraini 1 milion godišnje mora isporučiti EU sto je rijeseno japanskim eksplozivom, Ameri su dosli sa proizvodnje od 12.000 na 96.000 granata mjesečno i sada su na 1,2 miliona godišnje uz otprilike 1 novi ugovor svaka 2-3 mjeseca. Istočna Europa+Ukraina mogu skucati jos 0,5 milona granata 152 mm, sto znači da Ukraina dobiva topnički rat, pogotovo ako Ameri natjeraju J.Koreju na isporuke svojih granata. A rusi se nadaju pregovorima, zamrznutom bojištu i zamoru europe. Koja glupost. Nisu čuli da rat… Čitaj više »

Lego
10 mjeseci prije

Ruska tehnika je bolja od zapadne. Zapadna reklama je bolja od ruske

Crni Golf 4 vrata
10 mjeseci prije

Slava Putinu ‼️ Z ❤️ 👏… Svaka Vam čast ekipa.. Najiskrenije čestitke i želje.

toncibalonci
10 mjeseci prije

Miso, ako tebe nitko nece uzet ce te OBRAMBENO PODUZECE.

nessy
10 mjeseci prije

Raketa je ispalila kad je shvatila, (ipak je to ‘smart weapon’), gdje leti. Odlucila je prijeci u pacifiste, i iz protesta se spustila rusima na “izvol’te”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI