Brze i naoružane bespilotne letjelice će dopuniti višenamjenske MiG-35 kao i ostale zrakoplove

MiG-35
30 komentara

Vodeći ruski proizvođač vojnih zrakoplova rekao je da razvija novi tip zrakoplovnog kompleksa temeljenog na brzim bespilotnim letjelicama, koji se može koristiti zajedno s naprednim MiG-35 lovcima i drugim ratnim zrakoplovima.

Ruska korporacija MiG Aircraft, koja danas obilježava 80 godina postojanja, izjavila je da radi na potpuno novom tipu bespilotnih borbenih zrakoplova (UCAV) koji se mogu uklopiti u najsuvremenije ruske borbene zrakoplove MiG-35 i druge vojne zrakoplove.

Dizajn novog zrakoplovnog kompleksa inspiriran je brzim naoružanim bespilotnim letjelicama. Očekuje se da će UCAV imati “visoki borbeni potencijal” i da će se “koristiti u okviru jedinstvenog sustava s MiG-35, kao i drugim zrakoplovnim kompleksima”, objavila je korporacija.

Ruska vojska je ovog ljeta počela primati zrakoplove MiG-35 za zamjenu zrakoplova starije generacije MiG-29. Prva serija višenamjenskog borbenog zrakoplova, koja je prošla prva ispitivanja 2017. godine, isporučena je ruskom zrakoplovstvu u lipnju.

Kompanija je potvrdila da je nekoliko ruskih zrakoplova MiG-35 bilo stacionirano s ruskom vojskom, napominjući da sada radi na nadogradnji svog borbenog zrakoplova MiG-31, najbržeg zrakoplova s brzinom od 3.000 km / h.

Vrhunski zrakoplov MiG-35 ima radijus udara od 1.000 km i može točno odrediti i pratiti do 30 zračnih ciljeva na udaljenosti do 160 km. Kada je na visokoj nadmorskoj visini, može dostići brzinu veću od 2100 km / h. Novi MiG može biti naoružan do zuba, sposoban je prenijeti preko šest tona svih vrsta vođenih raketa i bombi ruske proizvodnje.

MiG-35rusko zrakoplovstvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Red Dog
4 godine prije

Buducnost pripada dronovima.
Kako onesposobiti S-400/Patriot? Zasicenjem. Rojem dronova.
Ko vodi u tome? Kinezi. Pokazuju sta mogu rojevima civilnih dronova.

nessy
4 godine prije

Ima odlican SF film, snimljen po jos boljoj knjizi, zove se Enderova igra (Ender’s Game). Dio radnje je, napad rojeva vanzemaljskih letjelica na zracne snage zemlje. Jedan talentirani zapuvjednik, pilot, shvaca da su velika vecina letjelica dronovi, i unistenjem komandne letjelice, dronovi padaju. Sve vodi prema tome, da ce se ubrzo u modernim ratovima, dogadjati nesto slicno. Nekoliko aviona koji iz sigurne daljine upravljaju dronovima, koji posto nemaju posadu, a kostaju vrlo malo, postaju potrosna roba. Ti isti dronovi mogu biti naoruzani kao i klasicne letjelice, i jos mogu imati neusporedivo bolje mogucnosti manevriranja, posto nemaju pilota, koji bi trpio G-sile.

Jomla
4 godine prije

Enderova igra…

Alex
4 godine prije

Što će im dronovi.?!? Nemaju dovoljno ljudi?

Max
4 godine prije

Ako sam dobro razumio to bi bilo nešto kao Ohotnik B ako sam dobro razumio? Ili će MIG 35 biti bespilota. Inače MiIG 35 je stvarno vrhunski.

Mate
4 godine prije

I sad, ako ispred Miga 35 ide od jedne do nekoliko bespilotnih letjelica, one šalju radarske i ostale podatke Migu, prve ispaljuju salve raketa zrak-zrak, prve se otkrivaju neprijateljskim radarima… kako bi Migu “raskrčile” put i poslali podatke o neprijateljskim ciljevima puno ranije nego što to može Mig kada je u “prvim redovima”. Logičan razvoj bilo kojeg ratnog zrakoplovstva. Pitanje je kako će takav način ratovanju izgledati na kopnu a do toga će doći prije ili poslije?!?

tvingo
4 godine prije

Ratno vazduhoplovstvo Egipta je par dana nazad izgubilo več drugi primjerak ovog aviona što znači da odredženih problema još ima iako vizualno djeluje onako pravi lepotan i za razliku od 29 motori više ne puštaju onaj crni trag u izduvnom mlazu .

Ivo
4 godine prije

Rusi se uzalud trude.

Kad jednog dana američki nosač Gerald Ford bude u stanju ukrcati avione, i ukrcani F-35 budu uspjeli poletiti na gore a ne pod vodu, i kad uključe svoju novu mrežnu strukturu, džaba ikome truda.
A to se sve predviđa vrlo skoro, tamo 2035-2045. Rusi su nahebali.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI