Više zemalja zainteresovano za kupovinu MiG-35

MiG-35 MAKS 2019
50 komentara

Nekoliko neimenovanih zemalja je već obavestilo Rusiju da je zainteresovano za kupovinu najnovijeg borbenog aviona kompanije MiG, MiG-35, izjavio je medijima direktor savezne službe za vojno-tehničku saradnju, Dmitrij Šugajev, na 14. međunarodnom vazduhoplovnom sajmu MAKS 2019 u blizini Moskve.

“Već je bilo nekoliko zahteva. Rosoboronexport i Ujedinjena vazduhoplovna korporacija (UAC) rade na tome”, rekao je Šugajev.

Šugajev je podsetio da je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u utorak “zastao pred modelom aviona MiG-35 u stvarnoj veličini i postavio nekoliko, prilično profesionalnih pitanja, koja se tiču naoružanja aviona i određenih letnih karakteristika.”

Šugajev je rekao da je izvoz MiG-35 takođe presudan za učešće Rusije na tenderu za nabavku 110 srednjih lovaca za indijske vazduhoplovne snage.

MiG-35 je najnoviji višenamenski avion, generacije 4 ++, naslednik aviona MiG-29K/KUB i MiG-29M/M2. Letni testovi i međunarodna prezentacija MiG-35 su održani u januaru 2017. a fabrička ispitivanja su završena u decembru iste godine.

MiG-35 je dizajniran za dejstvo u područjima oružanih sukoba visokog intenziteta gdje neprijatelj ima jaku višeslojnu PVO. Sposoban je da se nosi sa složenim višenamenskim zadacima u stalno promenljivim operativnim i taktičkim situacijama na bojnom polju, namenjen je za dejstvo po vazdušnim, zemaljskim i morskim ciljevima.

MiG-35 na delu letnog programa MAKS 2019.

MAKS 2019MiG-35
Pretplatiti se
Obavijesti o
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
4 godine prije

Skupo! Nama bi odgovarao i SU27 i SU30, ali treći tajnik veleposlanstva iz Buzina se ne slaže……

Mishko
4 godine prije

Kolka je cijena ako netko zna onak narodno receno na cestu sa opremom I obukom da usporedim sa barakom I gripenom?

CPGS
4 godine prije

E ovo vec na nesto lici.

Tomaz
4 godine prije

Najfascinatnije kod mig35/29 mi je sto je izuzetno lak naspram drugim avionima a uz to ima 2 motora dab imo para kupio bi sebi neku civilnu verziju

Venom
4 godine prije

Gdje je sad @Jack da komentariše okretni radijus Mig-35 i da nam tehnički objasni, zašto je radijus na F-35 bolji i manji pa i ljepši ?

Tomaz
4 godine prije

Mada stavili ste video iz Maks 2017 😉 vidim da nije izveo kobre , cito sam da su malo stedeli pa mu nisu ugrađivali OVT-ja , mozda dolazi kao dodatna oprema

Max
4 godine prije

ovaj mig 35 ozbiljna stvarčica.

Drago
4 godine prije

Piše iznad videa : MiG-35 na delu letnog programa MAKS 2019
a video Maks 2017. Totalno ste u banani sa ovim vašim člancima krcatim grešaka, užasnih prevoda. Totalni neprofesionalizam.

Majk Majers
4 godine prije

Zainteresiran i Krstičević? Povest će sa sobom na pregovore i plavu tuku, da navija.

Ad astra
4 godine prije

“Nekoliko neimenovanih država”, legendarna izjava.

neven
4 godine prije

Imal itko tko ne bi rađe kupio ruski avion?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI