Front u Hami se stabilizirao – Sirijska vojska u protunapadu uz pomoć ruskog zrakoplovstva

SU-30 - Rusko zrakoplovstvo
19 komentara

Sirijska vojska je uz pomoć ruskog zrakoplovstva odbila napad terorista na grad Hamu, na redovitoj konferenciji za novinare je priopćio Glavni stožer ruskih oružanih snaga.

Koristeći se brojčanom nadmoći, teroristi su od početka ofenzive zauzeli nekoliko sela u pokrajini Hama i gradić Suran. U jednom trenutku su se približili administrativnom sjedištu pokrajine, ali su u četiri dana sirijska vojska i rusko zrakoplovstvo uspjeli ubiti oko 2000 militanata, uništena su 22 vozila s bombašima samoubojicama i oko 100 kamioneta s teškim strojnicama, te 55 oklopnih vozila, priopćio je general Sergej Rudskoj, prikazujući snimke ruskih zračnih udara i napada sirijskih snaga.

U ovom trenutku sirijska vojska vodi protuofenzivu i povlačenje islamista u pokrajini se nastavlja. U pokrajini Hama, prema vojnim izvorima, djeluju terorističke skupine koje zajedno imaju oko 10 000 boraca.

Sirijska vojska oslobodila selo Maarzaf u pokrajini Hama

Sirijske snage su 27. ožujka u protunapadu protjerale teroriste iz sela Maarzaf, te sjeverno i južno od grada Mahardeha u pokrajini Hama.

Teroristička koalicija Hayat Tahrir Al-Sham i dalje prijeti okolici grada Mahardeha, ali su vladine snage fokusirane na uklanjanje ove prijetnje.

Uz podršku ruskog ratnog zrakoplovstva, topništva i višecijevnih raketnih bacača je, kao što smo rekli, oslobođen Maarzaf, a teroristi su potisnuti iz sjevernog predgrađa Mahardeha, Shajzara.

Teroristi su jučer morali napustiti sve položaje u blizini grada i povući se istočno, u selo Khirbat Judah.

Aktivne borbe traju ja periferiji grada Kardaha, ali zbog zračnih udara teroristi trpe gubitke i drže samo kontrolne punktove sjeverno od grada,

Na internetu su se pojavile snimke kako se militanti obilato koriste američkim protuoklopnim sustavima TOW, a viđen je turski BTR ACV-15, koji je vjerojatno prebačen s militantima Štita Eufrata iz pokrajine Aleppo.

Situacija - Hama - Sirija - 28. 03. 2017.
Situacija – Hama – Sirija – 28. 03. 2017.
Hamaprotunapadrusko zrakoplovstvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sarajevo
7 godine prije

mobilizacija u Tartusu danas

Zvrk
7 godine prije

Ping-pong bojište. Inače tko prati to sve, primijeti da se po potrebi upale tu i tamo neka ugasla bojišta.

temerlan
7 godine prije

Zastrašujuće saznanje za civile u Siriji je činjenica da ih samo Tigorvi ili Pustinjski sokolovi mogu efikasno obraniti od podivljaljih kozojeba. Izuzetak su još samo momci Isama Zahredinea u Deir ez Zoru, koji se već 3 godine nalaze u potupnom okruženju i junački se brane. Ostatak SAA bi bez podrške Hezbollaha, IRGC-a i ruske avijacije odavno izbugio valjda sav teritorih osim Damaska.

Baba Vanga
7 godine prije

Ja nerazumjen da oni njih nazivaju teroristima pa oni imaju vise i ljudstva i razne tehnike od sve jedne Balkanske zemlje,osim aviona i helikootera sve imaju i previse

Borac2
7 godine prije

Kozojebi bi bez podrske turske, KSA/USA i izraela zavrsili tamo gdje su 82 u Hami. Ispod zemlje za par dana zajedno sa svojim manifestom islamske drzave..

biciklist
7 godine prije

“uspjeli ubiti oko 2000 militanata, uništena su 22 vozila s bombašima samoubojicama i oko 100 kamioneta s teškim strojnicama, te 55 oklopnih vozila”

malo morgen, nažalost mislim da puno pretjeruju sa tim brojkama, da je to istina već bi bili u debeloj kontra ofenzivi a realno stanje je tako da nisu još niti pedlja osvojili nazad i kozojebi su došli 3km od Hame znač još se patka peče

leone
7 godine prije

Syrian Army and its allies liberate Bizam hill, Saman hill, and Shiya hill.HAMA.
Pojačanja tek stižu,rezultat će biti kao i kod proboja +umjerenih+ u Alepu.
Bez panike,molim.

čitatelj portala
7 godine prije

Koliko tehnike imaju teroristi?! Srećom i široj publici postaje jasno tko naoružava teroriste. U Europi i preko bare.

dalmata
7 godine prije

Ista prica,naravno isti akteri,S,arabija,Turci,NATO,EU;US(r)A)Ali nije ista.Al Masdar je napravija dobru analizu.Bande sv vise koristu starce i dicu.Manjak ludaka.Puno je lakse slat oruzje nego bolesnike.I jos jedna analiza(jako realna)istog glasila cuvenog Hezbilaha,na podrcjima okupacije u prvim danima su poklani svi oni koji nisu za kalifat.Ostali su ko i ostli smrad.Zasto ih uporno salju u Idlib?To je podrucje uz Tursku granicu,i naoko je nelogicno da ih grupiraju na podrucje koje odgovara Turcima da ih i dalje naoruzavaju.Velika greska(ili briljantna Ruska taktika)sta ne upotrebu zesce zacine(npr,neutronsku bombu)Zasto?Okladija bi se da se moraju izolirat pustinjska podrucja za zavrsni prasak.Jednim udarcem tri muhe.izbriat cir na gnojnoj guzici covjecanstva,dobit rat i sacuvat heroje i ono jednako vazno malo reklame,tek tliko da NATO krdo vidi sta ih ceka,ako…

adnan
7 godine prije

Biciklist..nije 2000 “terorista” garant je duplo veći broj..to ruski mediji žele samo da su skromni 😀 . Tako je i u Bosni 92-95 ginulo dnevno po 1000 Alijine vojske od strane serviranja beogradsko-banjalučkih medija 🙂 Poenta dakle : RUSI I SRBI..DVIJE GENOCIDNE NACIJE KOJE SU NASTALE IZ ISTOG KUKOLJA SU POZNATE NACIJE PO LAGANJU I UVELIČAVANJU. Ovo nije u pitanju moj prezir OVO SU ČINJENICE. Tako mi Allaha Uzvišenog nijedna nacija nije nadmašila ove dvije u laganju.Da su rekli da su pobili 200-300 “terorista”..hajd moglo bi nekako s vodom se zaliti…ali 2000 .. 🙂 JADNI RUSU MOJ..AVIONI I MEDIJI KOJI NE MOGU PROĆI NI U JASLICAMA SU TI SVE ŠTO IMAŠ PROTIV ALLAHOVE VOJSKE.Do sad bi po tim proračunima od kako je rusija ušla u svoj poraz u siriji,trebali izginuti barem milion “terorista” 🙂 . Teroristička i genocidna Rusija i SAD će zapamtiti svoj datum rođenja u zemlji Šama. A… Čitaj više »

adnan
7 godine prije

Sarajevo..hajde nemoj da se ljutiš na mene.Ja sam samo realističan i objektivan.Naravno da će mudžahidi spaliti Moskvu i Kremlj,šta si drugo očekivao …da Halep ostane nekažnjen od masakriranja ruskih kukavica koji se smiju suočiti sa mudžahidima samo 5000 metara visine,jel 🙂 Eee pal moj ne može to tako.A prijavit ćeš ti..mal ti ne rekoh 😀 Zašto ćeš me prijavit..to što kažem da će islam doći u Rusiju i da će Rusija postati islamska država???Pa to znaju i ptice na grani..to je najavio naš Poslanik sallallahu alejhi we sellem…o kakvim ti elementima pričaš 🙂 RUSIJA ĆE ITEKAKO BITI KAŽNJENA ne od mene debilu nego od Allahove armije koja je na Kavkazu.Želim Rusiji smrt i vatru i što prije..da njeni stanovnici što prije osjete ono što su osjetili muslimani Halepa i ne samo to JOŠ GORE OD TOGA.Ovo su moje želje koje će se ostvariti ne mojom pričom NEGO NAJAVOM NAŠEG POSLANIKA… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI