fbpx

Turska “čuva mir” u Idlibu dok vladine snage cijeli tjedan uništavaju utvrde terorista

haubica D30

Sirijske snage su 5. ožujka počele intenzivirati granatiranja položaja Al-Nusra Fronta i saveznika sirijske Al-Qaede u sjevernom dijelu Hame i jugoistočnom Idlibu.

Vojni izvor je za agenciju Muraselon izjavio kako su borbene trupe duž granica Hame i Idliba u punoj spremnosti da pokrenu vojnu kampanju širokog opsega.

Sirijska vojska je rasporedila pojačanja unatoč prisutnosti turskog promatračkog mjesta u sjevernom dijelu Hame, kao i na 11 drugih točaka na u zapadnom Aleppu i Idlibu, čime je pokrajina praktično okružena vladinim snagama.

Osim toga, skupine terorista su nekoliko puta napale sirijske jedinice u sjevernoj Hami, a tijekom posljednjeg napada u prošlu nedjelju su ubili nekoliko vladinih vojnika.

Nakon toga su vladine snage pokrenule svakodnevna granatiranja i raketne napade na teroristička uporišta u Khan Shaykunu u Idlibu, gradu koji je pod kontrolom sirijske Al-Qaede. Jučer je na društvenim mrežama objavljeno više snimaka zračnih udara u utvrde i zapovjedna središta terorista u tom području.

Izvori terorista navode da je samo na Khan Shaykun pao 51 projektil većeg kalibra.

U južnom dijelu pokrajine udare na terorističke položaje provodi sirijsko zrakoplovstvo, dok su ruski zrakoplovi gađali ciljeve terorista Islamske stranke Turkestana u području Jisr Al-Sughura.

U srijedu je ruska vojna policija zajedno sa sirijskim vojnicima bombardirala glavno sjedište frakcije Jaish Al-Izza u južnom Idlibu.

“Ruska vojna policija stacionirana u logoru Al-Tarabi’eh, južno od Halfaie, ciljala je na stožer vojne frakcije Jaish Al-Izza u blizini Khan Shaykuna. Ubijena su četiri terenska zapovjednika, a mnogi ranjeni su još pod ruševinama. Uz napade se povećao broj letova ruskih izviđačkih zrakoplova”, izvijestila je “pobunjenička” agencija Stepnews.

Napadi sirijskih snaga dolaze nakon teških napada terorista s višecijevnim raketnim bacačima koji su bombardirali područja pod kontrolom vlade u Misyafu i Muhardi u zapadnom području Hame, gdje je ranjeno na desetine civila.

Ove vijesti same po sebi nisu novost, jer pravo primirje između terorista i vladinih snaga u ovom području nikada nije zavladalo.

Ono što čudi su izjave turskog ministra obrane koji tvrdi da su Turske oružane snage počele patrolirati Idlibom.

Patrole se u kontekstu pomirenja provode na području deeskalacije, a obuhvaćaju šest točaka u području sjeverno od grada Idliba, zatim Atariba zapadno od Aleppa, te Qammari i Al-Eis.

“Turska i Rusija počinju patrole u sirijskom Idlibu”, izjavio je prošlog tjedna turski ministar obrane Hulusi Akar, dok su pobunjenički izvori naveli da turska patrola prolazi samo kroz manji dio pokrajine Idlib kojeg nadziru skupina Faylaq Al-Rahman i sjever islamističke enklave kojeg nadziru ostaci ostataka bivših frakcija takozvane Slobodne sirijske vojske.

VIDEO – Artiljerijski i raketni napadi vladinih snaga na teroriste u južnom Idlibu

 

 

 

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
19 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
varjag
Gost
varjag
1 godina prije

saa naprijed!!!!!!!!!!!!!!

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

Razvaliti slučajno i po turčinima, da shvate ozbiljnost situacije i ne dobijaju kojekakve ideje. Rusi su im ionako dužni za ono obaranje aviona, slučajni volej VBR-om po nekom turskom nadzornom punktu bi bio sasvim u redu. Ionako su u dosluhu sa teroristima.

28.juni
Gost
28.juni
1 godina prije

Kako god ,samo da rata na tim prostorima više ne bude. Žao mi je tog jadnog naroda koji vapi za mirom i slobodom.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije

Kako god ,nema tamo niti mira niti slobode dok se vijori sam jedna zastava alnusra fronta.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

Zbog dobre vijesti,
našim ženama na portalu:
SRETAN 8-mi MART
I 21-vi MIG !

Mr.No
Gost
Mr.No
1 godina prije

IVO demokrato,eh da ti je.

Snicla
Gost
Snicla
1 godina prije

Ovo sa Idlibom se već debelo oteglo. Sve više se pitam imaju li u zaustavljanju SAA prste umješane i europske države. Gledam kako one IS mlade hoće kući a vlade se migolje kako god znaju da ih ostave dole. I Idlib je pun “umjerenih boraca protiv Asada” porijeklom iz EU i ostatka svijeta. Europi je draže da ostanu dole i nek se Asad bakće sa samoubicama, auto bombama i ostalim umjerenim “revolucionarima”. I umjesto da se nose sa svojim ološem EU će naricati nad žalosnoj sudbini civila ,bombardovanju stotina bolnica i pekara kao što je bilo u borbi za Aleppo.

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije

A, vrtice i azile za pse i macke si zavoravio!

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Konacno!!! ovo se odlaze od septembra jos od oslobadjanja Daare, izgleda da ce u narednih par dana da se krene…

burt
Gost
burt
1 godina prije

ne mogu im ništa, svi podržavaju idlib, Turska, SAD, EU, u Idlibu su odbili reintegraciju, predaje oružja i povlačenja iz demilitarizirane zone, po tome se vidi da se Turkmeni, Ujguri, Čečeni, Uzbeci, Dagestanci, Inguši i ostali nisu baš preplašili Rusije, Irana, Hezbollaha, zadnjih 15 dana SAA su izgubili 100 vojnika a prave bitke nije ni bilo

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Ti opet po starom.
Uostalom videces…
Smes li da napises koliko su “branitelji Idliba” izgubili vojnika u proteklih 15 dana?

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije

Vraća se burt u nusrin emirat u Idlibu,izgleda da u Karakasu malo zapelo pa da burt ne bude nezaposlen vraća se ,Al ovim –Šam onim,ujgurima ,čečenima,turkmenima,ingušima,afganima,marsovcima,venerijancima,anunakijima i ostalim imaginarnim revolucionarima.

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Kad ti Kab-500 padne na glavu postanes niko i nista, on misli da je ovo sednji vek pa ce da se bore macevima i strelama pa ce HTS mozda da ih nadmudri nekako.
Nemaju sanse, SAA ce osloboditi Idlib i ostatak Sirije po svaku cenu pre ili kasnije.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

Važno je uništiti i utvrde i umeke ?
Guidata Bin Burtada Al Usa Musa

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Burt voli da izmislja ali ne tako lepo kao ti, vec neke gluposti.

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije

Pa di si Burt?! Vec sam se uplasio da si otisao u Idlib! Sad kad znam da ove u Idlibu podrzava EU, nema sanse da ih netko porazi, ipak sila stoji iza njih( EU)!

Hezbollah
Gost
Hezbollah
1 godina prije

Razočaran sam tvojim umanjivanjem žrtava SAA, ovi tvoji štakori iz Al Qaede se vjerojatno hvale kako su ubili više od 200 nusajrija i kjafira, 10-ak ruskih vojnika, a sigurno i nekoliko iranskih generala. Ako si pravi “borac za slobodu” onda moraš znat koji su nusajrije a koji kjafiri.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

Sad mi je lakše kad burt kaže da nema ništa od oslobađanja Idliba. Znamo kako će to završiti..:)

Kile
Gost
Kile
1 godina prije

Čim nam se troll javi, znaš da će biti kontra, živio ti nama burte još 100 godina najmanje

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
19
0
()
x