Dajte se dogovorite: Pentagon ne zna za Trumpovu verziju likvidacije Al-Bagdadija

Abu Bakr al Baghdadi
25 komentara

Pentagon je novinarima iznio neke detalje koji su u suprotnosti s izjavama američkog predsjednika Donalda Trumpa o navodnoj smrti Abu Bakra Al-Bagdadija.

Američko ministarstvo obrane je objavilo je u srijedu niz videozapisa u kojima su detalji operacije specijalnih snaga američke vojske u likvidaciji vođe terorističke skupine ISIL, Ibrahima Avada al-Samara, zvanog Abu Bakr Al-Bagdadi, koja je provedena u selu Bashira u provinciji Idlib, na sjeverozapadu Sirije.

Zapovjednik Središnjeg zapovjedništva oružanih snaga Sjedinjenih Država (CentCom), general Kenneth F. McKenzie, koji je pokazao video zapise, rekao je da ne može potvrditi je li Al-Bagdadi umro plačući ili cvileći, kako je Trump rekao u nedjelju.

VIDEO: Suprotne verzije Trumpa i generala Kennetha F. McKenziea o likvidaciji Al-Bagdadija

“Umro je kao pas, nakon što se našao u tunelu u slijepoj ulici, plačući i cvileći do kraja”, rekao je Trump novinarima.

Na ovaj način Trump je na društvenim mrežama i medijima potaknuo mnoge šale, uključujući i komičara The Daily Showa, Trevora Noaha.

“Govori o psu i kako je Al-Bagdadi umro kao pas. Ali pas je također i heroj. U ovoj priči postoje vrlo različite poruke o psima”, rekao je Trevor Noah.

Sada konačno se oglasio i ISIL koji je, a preko koga drugoga, potvrdio smrt svog vođe preko agencije SITE koju je utemeljila iračka Židovka s prebivalištem u Sjedinjenim Državama Rita Katz. Ako netko nije upoznat sa slučajem, a iz prve ruke želi saznati najnovije informacije o propalom „kalifatu“, dovoljno je da na internetu pogleda agenciju SITE i dobit će vijesti u realnom vremenu, često prije nego ih objavi i sam ISIL.

Ovaj je put agencija SITE Intelligence Group informaciju dobila od „glasnogovornika“ takozvane „Islamske države“ Abu Al-Hassana Al-Muhajira.

Agencija Site
FOTO: Agencija SITE je dobila potvrdu da je Al-Bagdadi mrtav
ISILSITE Intelligence Group
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kvisko
4 godine prije

Bitno u citavoj prici jest to, da jednog od vodecih fanatika glavosjeca vise nema,cija je verzija relevantna manje je bitno.Mozebitno bi za ovaj logicni portal mozda bilo i to da se upita,kako to da glavnog glavosjecu nije likvidirao svemoguci Car ,odnosno njegove svemoguce specijalne jedinice.Kako to,kako to?

Moreno
4 godine prije

Trump nema veze sa onim šta se događa na terenu niti zna točno šta radi Pentagon, niti zna šta radi CIA. Tako je bilo i u Iraku zadnjih nekoliko godin di je Pentagon podržava iračku vojsku, a CIA je podržavala ISIL kad su te dvi strane međusobno ratovale.
Nije čudo šta Pentagon “nema pojma” o Al Baghdadiju i ISIL-u kad su to CIA tvorevine i sve informacije koje su u javnost izlazile o ISIL-u su puštane kroz CIA filtere. Tako kad CIA kaže Al Baghdadi je živ onda je Al Baghdadi živ, kad CIA kaže da je mrtav onda je Al Baghdadi mrtav i pri tome nije bitno jeli Al Baghdadi uopće ikad postoja. Show must go on.

Kvisko
4 godine prije

Zanimljiva je ta jednosmjerna logika i propitkivanje samo kada je u pitanju ono americko ili zapadno.Medjutim kada su u pitanju recimo car ili sultan,sve je kristalno jasno i transparentno.Tako npr niko ne postavlja pitanje dali je mozda sultan sam rezirao toboznji puc,da jos vise cementira diktaturu i poskida glave svima koji se drznu propitkivati njegovu moc,jer upravo je to uradio kasnije.Dakle u ovom slucaju imamo jasne i empirijske dokaze ali to vise nikoga ne zanima,dapace mantra se i dalje,kako je toboze car spasio sultana u posljednji tren ,i tako su dugooo i sretnooo zivjeli.

ANTINWO.HR
4 godine prije

Več su ga ubili barem 5 puta.Smradovi cia

Milance iz Ceske
4 godine prije

Bitno je da je Trump nasposobniji dosadansji predsjednik u povjesti Amerike…a to sto neshvacate to,neznaci da nerazumijete procesima upravljanja.Posot netko kao Trump tri puta bankrotira,a opet se stane milijardarem,znaci da se njegov profil nesklada od gromade love,nego zna procese upravljanja i zato je od GP-globalcika bio izabran da izvrsi preformaciju amerike i od amerike napraviti obcnu drzavu a ne hegemona.Zato,sve te njegove izjave,potezi vode k jendom jedinom cilju gospodo komentatori,da zauvijek shvatite:odrezati :ODREZATI AMERIKU I AMERICKU ELITU OD SVIH SVJETKSIH IZVORA PRIHODA,AMERIKU SA SVIMA POSVADITI KAKO BI AMERIKU MOGAO NAPRAVITI KAO NORMALNU DRZAVU A NE HEGEMONA KAO STO JE DO SADA BILA.Za sada Trumpu sve to polazi dosta dobro za rukom.Ta izjava oko smrti Bagdadija ima isit karakter,podici rejtnig Trumpa a konacni otpis americke drzavne elite koja je stvorila isil i rezirala rat u siriji.

gost
4 godine prije

možda su ubili Al Teheranija a ne Al Bagdadija?

Ivo
4 godine prije

Bilo koja informacija koja dolazi od bilo kojeg dijela američke administracije je najčešče laž ili poluistina. Možda govore istinu kad daju vremensku prognozu, ali i to je upitno. Tako da ove nebuloze od njihovih ‘izjava’ ne treba uzimati za ozbiljno, bez obzira o čemu naklapaju. Normalno da je cijela bagdadi priča inscenirana od početka do kraja i da lik nije ni postojao. Isil vode operativci mossada i cia-e, a oni sigurno nisu likvidirani, osim što ponekad neki nastradaju u ruskim zračnim udarima. Suma sumarum, popušili su i grade si izlaznu strategiju, da se opravdaju vlastitom stanovništvu. Kad smo kod tog stanovništva, nedavno sam igrom slučaja imao priliku biti u društvu amera, političkog aktiviste iz jednog njihovog think-tanka. Nivo njihovog dogmatiziranog svjetonazora je nevjerovatan. Kinezi su zli komunisti koji će se raspasti jer njihovo društveno uređenje nije ‘samoodrživo’, za razliku od američkog koje jeste (ahahah), priče o američkom trilionskom dugu su… Čitaj više »

sand thief from desert
4 godine prije

što thump zna što ovaj arlauče na arapskom u očekivanju djevica ?obično mole šehadet u tim situacijama što im zamjeram jer zadnje trenutke života potroše na konstataciju da nema drugog boga ??….znači ide kod njega i još bi birao i još lažno svjedoči…neide to tako

Max
4 godine prije

Priča šuplja kao i kad je ubijen osama

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI