U paklu za teroriste u sjevernoj Hami ruska vojska testira nova oružja

testiranje oružja
43 komentara

Pozivajući se na vojne izvore, libanonski list Ad-Diyar izvještava kako Rusija testira nove vrste oružja u Siriji. U članku se detaljno navodi točno koje su vrste oružja prvi put korištene u Siriji, a to su bombe KAB-500 i KAB-1500, helikopter Mi-28N “Noćni lovac”, sustavi Tornado-S, BMPT Terminator-2, a više od 70 000 vojnika je steklo borbeno iskustvo.

Pozivajući se na vojne izvore, takozvani sirijski “oporbeni” mediji su izvijestili da je Rusija modernizirala neke vrste oružja koje su prethodno imale tehničke nedostatke i sada ih testiraju tijekom bitaka u pokrajini Hama. To se vidjelo iz videa i fotografija koje je objavio ruski tisak, kao i iz fotografija koje pokazuju posljedice uporabe ruskog oružja u Siriji.
Jučer je sirijska provladina agencija Muraselon objavila snimke udara sirijskog zrakoplovstva  koje su uništile utvrdu terorista u planinskom području Al-Arbayeen u zapadnom području Idliba.
Izvor je rekao da su sirijski helikopteri s četiri ruske bombe KAB uništili dvije baze terorista Hayat Tahrir Al-Sham u planinskom području Al-Arbayeen. Ne spominje se o koji se model bombe koristio, KAB-500 ili KAB-1500.
Od siline udara su podzemne utvrde i zapovjedni centri potpuno uništeni, a ranjeni teroristi su prebačeni u poljsku bolnicu u gradu Sarjah. Video objavljen na internetu pokazuje trenutak kada je jedna od četiri bombe KAB pogodila jednu od baza u području Al-Arbaeena.
VIDEO – Udar sirijskog zrakoplovstva jučer u području Al-Arbaeena

Izvor je dodao da su sirijski zrakoplovi također uništili još jedan cilj terorista u gradu Harsh Masibeen u istoj regiji, gdje su dva sirijska vojna zrakoplova Su-24 gađala teroriste skupine grupe FSA Suqour Al-Sham i strane militante  iz Islamske stranke Turkestana. U ovom je napadu eliminirano više od 20 terorista.
U međuvremenu, sirijska avijacija, kao i raketne i topničke postrojbe i dalje provode teške udare po položajima  terorista  njihovim jedinicama u pokretu u širem području Kafr Nabude, Hobaita i okolnim područjima.

Naoružanje zrakoplova

Prema izvorima takozvane sirijske “oporbe”, rusko ministarstvo obrane nastavlja testirati moderno oružje u Siriji.
Bitke za Hamu i Idlib su se pretvorile su se u poligon za testiranje najnovijeg ruskog oružja. Najistaknutije eksperimentalno oružje bili su borbeni zrakoplovi opremljeni navođenim raketama sa satelitskim ili televizijskim žiroskopom.
Najzanimljivije vrste oružja uključuju bombe KAB-500 i KAB-1500, koje su lansirane iz bombardera Su-34. Međutim, prema jučer objavljenoj snimci su navodno bačene iz sirijskih helikoptera, osim ako oporbeni izvori nisu pogrešno naveli o kojoj se letjelici radilo.
Ad-Diyar napominje da ove bombe mogu udariti i podzemne ciljeve na dubini od nekoliko metara. Na nekim snimkama se mogu vidjeti krateri nakon bombardiranja većim od 15 metara i dubine od oko 6 metara.
Također na sjeveru Sirije je provjerena borbena spremnost helikoptera “Noćni lovac”, koji je korišten u bitkama u blizini linije razgraničenja u Al-Lathamanu, na jugu Idliba. Mi-28N “Noćni lovac” je moderni borbeni helikopter opremljen laserski navođenim, zbog visoke razine zaštite je sposoban za let na malim visinama.
Izvori su izvijestili o dolasku modernog ruskog izviđačkog zrakoplova tijekom posljednjih bitaka u pokrajini Hama. Kasnije su ruske novinske agencije objavile fotografije na kojima su jasno vidljivi strateški objekti i kretanje vojnih snaga neprijatelja. Dobiveni su zahvaljujući modernom ruskom izviđačkom zrakoplovu Orion, sposobnom da se podigne na visinu od 8000 metara i da bude na dužnosti najmanje 24 sata, a usput je opremljen zrakoplovnim bombama.

Novi sustavi za lansiranja raketa

Ono što je za sirijske vladine snage važnije je da su tijekom bitke u sjevernom dijelu pokrajine Hama, koja još uvijek traje, ruske trupe koristile modificirani raketni sustav s višestrukim lansiranjem.

Od 2016. godine je Rusija nadograđivala višecijevni raketni sustav “Smerč”, kojem je povećan domet a 90 na 120 km. Tijekom bitke u sjevernom dijelu Hame je Rusija je koristila najnoviji raketni sustav Tornado-S, novi automatizirani sustav za navođenje i gađanje koji omogućava istovremenu kontrolu paljbe i automatske izračunavanje podataka o meti.
Prema izvorima, ruske trupe su sirijskim snagama predale BMPT “Terminator-2”, kako bi ga testirali u bitkama na sjeveru Hame. Nakon što su utvrđeni svi tehnički nedostaci sustava tijekom bitaka u sirijskoj pustinji, “Terminator-2” je moderniziran.
Novi “Terminator-2” ima visoku razinu sigurnosti, vatrenu moć, mogućnost upravljanja, kao i modernizirani laserski navođeni mehanizam.
Nakon ovih podataka, koji se mogu provjeriti na snimkama i fotografijama dostupnim na internetu, te akcije sirijske vojske i povlačenja iz Kafr Nabude, prilično vjerodostojno zvuči priopćenje ruskog Centra za pomirenje u Siriji, koje je jučer navelo da su teroristi pretrpjeli teške gubitke u ljudstvu i tehnici.
Sirijska vojska je tijekom odbijanja niza napada militanata iz skupine Hayat Tahrir Al-Sham u jugozapadnom dijelu Idliba i sjeveru Hame u tri dana uništile do 350 terorista, šest tenkova i pješačkih borbenih vozila, te drugu opremu, rekao je jučer načelnik ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji general Viktor Kupčišin.
“Dok su odbijali napade militanata, posljednjih su dana vladine trupe odbijale napade ilegalnih naoružanih skupina na području Hame, odnosno gradova Kafr Nabuda i Al-Huwayz. Od 21. svibnja vladine snage su uništile su do 350 terorista, pet tenkova, jedno borbeno pješačko vozilo, 27 pickupova s mitraljezima velikog kalibra, dva blindirana vozila s bombašima samoubojicama i tri višecijevna raketna sustava”, rekao je general Viktor Kupčišin.
Prema generalu Kupčišinu, kako bi nadoknadile borbene gubitke, terorističke skupine prebacuju pojačanja, oružje i vojnu opremu na područje naselja Kafr Nabuda.
“Za dva dana je u to područje stiglo više od 800 militanata, najmanje sedam tenkova, tri pješadijske borbene jedinice, 15 kamioneta s teškim mitraljezima. Dobivene su informacije da su vođe terorista naredile da se linije sirijske vojske pokušavaju probiti s dva do četiri vozila s eksplozivom s bombašima samoubojicama”, kazao je ruski general, ali pomaka na bojištu nema, osim što zapovjednici sirijske Al-Qaede u pakao Kafr Nabude iz središnjeg Idliba neprestano šalu pojačanja u ljudstvu i vojnoj opremi.
VIDEO – Ostaci tehnike terorista u Al-Huwayzu / 24. 05. 2019.

HamaRuska vojskatestiranje oružja
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
preseren3
4 godine prije

Pa da, nešto mi kaže, da nekome nije jasno, da svijetski terorist broj jedan ne skuplja ovakva iskustva več desetletčima,,,,,
Nije ovaj članak malo naivan?

Ante
4 godine prije

Turska je dovela na svoje osmatračnice u Siriji sustave za detektiranje minobacačke paljbe. Osim toga Amerika je rekla da će reagirati na svaki kemijski napad u Idbilu. To bi mogao protumačiti da su gubici među teroristima veliki kada amer ovako reagira. Eto tko kaže da Rusko oružje ne valja.

Laki Topalović
4 godine prije

U prošlom je članku pisalo da je mogući cilj namamiti što više terorista u ovo područje, koje je predodređeno da se sravni sa zemljom, ali da se ne zauzima odmah. Nego da dolaze i da ih tamo “prže”, doslovno, a onda će se lakše “pregovarati” s ostatkom onih koji su prisilno mobilizirani.

Suze Roni
4 godine prije

Teroristi, za vas spasa vise nema, crna zemlja vam se sprema

Saddam
4 godine prije

SAA je jednostavno dobila po nosu. Rusi su su danima bombardirali HTS, onda je krenula ofenziva koja je nakon par dana stala, a onda je HTS vratio grad pod kontrolu. Koliko vidim opet kreće 1000 udara na dan po istim položajima. Svi su govorili da će Aplepo biti dječji vrtić prema Idlibistanu….

Dopizdilomi
4 godine prije

Samo rokaj. Što se više terorista poroka manje će ih Ameri poslati u Europu.

alfa33
4 godine prije

Izgleda baš gadno,da nije kupole sa strane pomislio bi da je buldožer a ne tenk…teško da mogu prebrojiti sve mrtve jer nije baš ostalo puno od njih,jedino na jutarnjoj prozivci tko se ne javi njega nema…a to su sve veliki kalibri, možda su protuoklopna oružja najmanji kalibar koji koriste u zadnje vrijeme. A na kraju je svejedno koji KAB ti padne na glavu….

Slovenac
4 godine prije

Ko nije sirijac letinprvim avionon u evropu ili izrael

burt
4 godine prije

SAA nisu uspjeli ostvarit ciljeve u Latakiji i Hami, Tigrovi su dobili batine i morali su panično bježati pred pobunjenicima i islamistima, nije to tako lako kako su neki mislili past će Idlib za sedam dana, sad pokušavaju otvorit novu frontu kod Aleppa ali ni tamo neće imati uspjeha jer kad su 2016 zauzeli Aleppo tada su frontu držali libanonski i irački Hezbollah, Fatemiyoun, IRGC, sad njih nema tamo i SAA nema snaga da zauzme toliki teritorij

MiLo
4 godine prije

Na nama su testirali svoje naoruzanje manje vise svi a sto ne bi malo i kod drugih. Mi mali (posebno danasnje generacije bez muda) smo zamorcici velikih i tako vam je to.

Ara
4 godine prije

Idlib / Hama Ofanziva je bila odlično krenula i kozojebne linije s počele pucati. Kordinacija različith rodova je dobro funkcionirala. I onda jednostrano primirje od 72 sata??? Gorka pilula . Kao da u partiji šaha vodim i onda ti dam da povučeš 3 poteza za redom. Svrha avijacije u ovakvim situacijama je i da izolira bojište. Ako je već dopušteno dovlačenje masovnih pješačkih pojačanja , neoprostivo se je dopustilo bradonjama dovlačenje i koncentracija artiljerije i MLRS-a, te da time rapsale po Tigrovima. Kabani je priča za sebe . Niti Salma nije mogla biti zauzeta na taj način , već su prvo zauzeti okolni dominantni visovi. Iako su bradonje platile veliku cijenu, utiska sam da je SAA mogla jeftinije proći. Dragi moji forumaši , ako sam malo nesuvisao večeras, ne zamjerite , upravo sam se vratio sa pomalo “naporne” proslave Dana mladosti. Pa ako Vam nitko nije čestitao do sada, Sretan… Čitaj više »

Jurišić maja
4 godine prije

Turska direktno pomaze militante i nadoknadjuje im izgubljeno oruzje rusi su s njima ratovali dvista godin na crnom moru valjda znaju sta cine kada se s njima dogovaraju i “vjeruju” im

Saddam
4 godine prije

SAA je ušla u Kafr Naboudah… kužim se u ratovanje kao Marica u krivi ku&$#c, ali mislim da sad treba udarati po sjeveru Hame i prepoloviti duljinu linije bojišta za pola, odnosno treba forsirati prema Khan Sheikhounu. Linije prema Muraku i Ltamenahu su “zamrznute” već mjesecima i sigurno ih nije lako probiti. Nadam se da ovaj put neće biti napada od strane SAA u Latakiji ili Alepu jer će opet sve završiti protunapadom HTS-a. Sve me ovo podsjeća na Mallah Farm kod Alepa.

Max
4 godine prije

Dragi moji prijatelji kad Ruska vojska iskoristi svoja oružja Sirjska Arapska Vojska će oslobiditi Kafr Nabudu i neutralizirati sve štetočine koje su još unutra ako ih još ima živih. štetočine ne mogu ništa samo usporiti ofenzivu u čemu su nažalost i uspjeli jer je u trenutku najvećeg uspjeha sirijiskih snaga Turska tražila primirje. ali oni su gotovi ako ne bude zračnih i raketnih udara njhovih sponzora zbog tobožnjih kemijskih udara i sličnog) Olinjali “lavovI “kalifata” su već riknuli a sad je red na Fatih šampite ili kako se već zovu. isto vrijedi i za al usran front oprostite htjedoh reći Al Nusra Front lako se čovjek zabune.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI