fbpx

Rusija je potpisala 39 sporazuma o vojnoj suradnji u posljednjih nekoliko godina

Aleksandar Fomin

Zamjenik ruskog ministra obrane Aleksandar Fomin rekao je da je Moskva potpisala sporazume o vojnoj suradnji sa zemljama Bliskog Istoka, Afrike, Azijskog Tihog oceana i Latinske Amerike.

Rusija je potpisala 39 sporazuma u vojnoj sferi sa zemljama Bliskog Istoka, Afrike, Azije i Latinske Amerike, izjavio je u petak zamjenik ruskog ministra obrane Aleksandar Fomin u razgovoru za novine Krasna Zvezda.

Fomin je odgovarao na pitanje je li zamrzavanje vojnih kontakata s NATO-om prije pet godina dovelo do međunarodne izolacije ruskog ministarstva obrane.

“Znatno smo proširili suradnju s oružanim snagama zemalja u drugim regijama. Tijekom tog razdoblja potpisali smo 39 novih sporazuma o vojnoj suradnji sa zemljama Bliskog Istoka, Afrike, Azijskog Tihog oceana i Latinske Amerike”, rekao je. “Utjecaj Ruske Federacije na međunarodnoj areni i dalje raste. Jačanje autoriteta Oružanih snaga potvrđuje sve veći broj posjeta ministara obrane drugih zemalja našoj zemlji “, dodao je.

Fomin je dodao da je broj zemalja koje su spremne razvijati vojne kontakte s Rusijom povećan, velikim dijelom zbog ruskog pristupa razvijanju dijaloga s partnerima. Naglasio je da Rusija ne temelji suradnju na položaju sile i ne koristi sankcije, da je Moskva usmjerena na razvijanje ravnopravnih odnosa.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
6 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
za MIR
Gost
za MIR
8 mjeseci prije

protiv ruskoj vojnoj politiki

Rolling Bluesman
Gost
Rolling Bluesman
8 mjeseci prije

Naoruzani pacifisti su uvijek bolji od golorukih.

Radoznali
Gost
Radoznali
8 mjeseci prije

Za rusku vojnu obrambenu politiku u svrhu samostalnosti malih država

TerraMarique
Gost
TerraMarique
8 mjeseci prije

Promisljena politika na bazi medjunarodnih sporazuma i na bazi vazecih zakona i regulativa, na dugi rok, uvek donosi rezultate.

Max
Member
Max
8 mjeseci prije

Mislim da je suradnja s Kinom Sirijom i Iranom najvažnija.

TerraMarique
Gost
TerraMarique
8 mjeseci prije

Ruska Federacija je ozbiljna i odgovorna zemlja nasuprot USA Bunch of Cowboys

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
6
0
()
x