Velika vežba ruskih strateških snaga “Grom-2019”

Centar za upravljanje nacionalnom odbranom RF NCUO Rusija
21 komentar

U okviru strateških vežbi Grom-2019. koje je vodio ruski predsednik i vrhovni komandant ruskih oružanih snaga Vladimir Putin izvršeno je lansiranje više vrsta balističkih i krstarećih raketa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„17. oktobra, pod vođstvom vrhovnog glavnokomandujućeg oružanih snaga Ruske Federacije Vladimira Putina, održana je vežba sa vazdušnim, morskim i kopnenim komponentama strateških snaga odvraćanja u okviru komandno-štabne vežbe pod nazivom Grom-2019. Tokom vežbe izvršeno je lansiranje balističkih i krstarećih raketa”, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

“Zadaci koji su bili predviđeni tokom obuke snaga za strateško odvraćanje u potpunosti su sprovedeni, sve rakete su pogodile svoje ciljeve, potvrđujući spremnost svih vidova ruske vojske”, naglasili su u Ministarstvu odbrane.

Ministarstvo je saopštilo da su vežbe uključivale lansiranje raketa sa podmornica, brodova, sistema RS-24 Jars i Iskander kao i sa bombardera dugog dometa.

Prilikom vežbe sa podmornica je izvršeno lansiranje krstarećih projektila Kalibar na ciljeve koji su se nalazili na Kamčatki i u reonu Arhangelska.

Od utorka, ruska vojska izvodi svoje strateške vežbe nuklearnih snaga Grom-2019. koje, zajedno sa Severnom flotom, uključuju i Zapadni, Južni i Centralni vojni okrug. Vežbe bi trebalo da se završe kasnije tokom dana.

Nacionalni centar za upravljanje odbranom Ruske Federacije (NtsUO), koji se nalazi u Moskvi, stalno nadgleda i koordinira aktivnosti ruske vojske. Kao vrhovni i glavni komandant, predsednik Vladimir Putin često posećuje centar kako bi posmatrao vojne vežbe.

U Nacionalnom centru za upravljanje odbranom Ruske Federacije se nalazi trenutno najjači vojni superkompjuter na svetu sa brzinom od 16 petaflopsa.

Grom 2019NtsUORuska vojskaVojna vježba
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
4 godine prije

Potrebna je provjera sposobnosti svako malo sve vojske to rade.

Kvisko
4 godine prije

Najjace rakete, avioni , podmornice ,tenkovi ,vojni super kompjutori…….. a prosjecna placa 500 eura ,prosjecna mirovina 200 eura.Kako to , kako to , kako to?

tihobl
4 godine prije

Secas li se lepi grome moj,
Nekada je tlo pod nama pucalo,
Jos sam tvoja munja, oganj tvoj,
Udari opet grome moj…

mars
4 godine prije

Jbt. koji paradoks nad paradoksima, da covjeku bude prosto milo sto ovakva najdestruktivnija oruzja u ljudskoj istoriji uopste postoje i sto pri tom ni po kvaliteti ni po brojnosti nisu monopol samo jednih, i sto (zelio to covjek prihvatiti ili ne) samom svojom disperziranoscu cuvaju globalni mir ma kakav on bio. Jer bi svijet, nedvojbeno, zbog psihopatske pohlepe nekih za vladanjem, bogatstvom i moci, vec vise puta dozivljavao reprizu WW 2 i to svaki put sa mnogostruko vecim devastirajucim posljedicama i to kad god im se digne ili ih zasvrbi ona stvar. Zar nije paradoks nad paradoksima?

CPGS
4 godine prije

Je li nagazna mina postavljena?

nessy Kako god ih predstavili, sakali ostaju sakal
4 godine prije

Sve za pet, ali ovi lupinzi, izgleda mi kao kad se klinac hvali da zna ‘driftati’ staru BMW peticu. I bez ove demonstracije, svi znamo, da Rusi imaju vrhunske pilote.

semafor ne radi
4 godine prije

Kvisko znas li nesto o cijenama u Rusiji? Place vidim znas. Koliko kosta benzina?

nije bitno tko
4 godine prije

Ja ulažem kviska….

Decko sa ulice
4 godine prije

Ravnozemljasi, gdje je analiza horizonta sa videa? looping aviona i ostale sitnice 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI