Gruzija i NATO najavljuju zajedničke vježbe

Nato snage
30 komentara

Zajedničke vježbe NATO-Gruzija će biti izvedene od 20. do 25. marta, saopštilo je u subotu gruzijsko ministarstvo odbrane. Očekuje se učešće predstavnika iz 23 zemlje.

Vježbe, koje su planirane od 2020. godine, održat će se u Zajedničkom centru za obuku i evaluaciju Gruzije i NATO (JTEC) sa učešćem predstavnika 23 zemlje članice NATO.

„Vježbe će pomoći u povećanju interoperativnosti između vojske Gruzije i zemalja članica i partnera NATO“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Precizirano je da će cilj predstojećih vježbi biti razvijanje vještina neophodnih za planiranje operacija korištenjem kompjuterskih simulacija, kao i razmjena znanja i iskustva.

Vježbe bi bile treće takve vrste održane od 2016. godine i dio su značajnog paketa NATO-Gruzija, koji je odobren na samitu u Velsu 2014. godine.

2008. godine, u Deklaraciji samita u Bukureštu, alijansa je objavila da NATO pozdravlja „evroatlantske težnje Ukrajine i Gruzije za članstvo u NATO“. Učesnici samita su se složili da će ove zemlje na kraju „postati članice NATO“.

Ovu odluku osudila je Moskva koja se dosljedno protivi širenju NATO na ruske granice.

Mogućnost da Ukrajina postane članica bloka bila je jedan od razloga za tekuću vojnu ofanzivu Rusije, uprkos brojnim uvjeravanjima NATO da članstvo Ukrajine i Gruzije trenutno nije na njegovom dnevnom redu.

GruzijaSADVojna vježbaVojne vježbe
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Prije ili kasnije, Rusija če morati srediti i ovu situaciju.
A matrona Moskovska je več napovedala to. Bit če kratko i grubo.

AJeTo
2 godine prije

Postoji više razloga što Rusija nije angažirala više snaga u Ukrajini. Jedan od njih je Gruzija.

Bob Rock
2 godine prije

Podrška Rusiji u sravnjivanju Gruzije sa zemljom!
Još jedni zapadnobudalaši!
Dovoljno je pogledati zemlje koje su ušle u NATO i EU kako su prošle. Prošli smo samo sa ogromnim socijalnim raslojavanjem

Dragan
2 godine prije

Prilicno drsko od strane NATO-a koji nikako da shvati realnost. Nadam se da ce i Gruzija a i sve ostale zemlje oko Rusije odbijati te americke provokacije. Moguce je da se obistini da provokator mora biti porazen u borbi da bi shvatio svoju slabost. Najgore je sto mi svi trpimo to. Medjutim, sve gadosti oko korone, h1n1, svinjskog gripa, pticijeg gripa, ubijanja ljudi i agresijama u zemljama sirom sveta, amerikanci moraju platiti za to. Bice da je doslo vreme za naplatu.

2 godine prije

Zemlje oko Rusije neče nikad shvatiti realnosti, jer jim je kompletan vladajuči sistem koruptan. A ljudi, vidimo sami, izmanipulirani, odrezani od istinitih informacija.
SAD su kupile sve vlade, koje im nešto znače.
washingtonpost.com/graphics/world/which-countries-get-the-most-foreign-aid/

MrKamenjarac
2 godine prije

….ostace Gruzija bez R…kad je bratko na gruzi….

Гавран
2 godine prije

Neki plaćenici izgleda da neće stići da se bore.
topwar.ru/193428-rossijskie-vks-nanesli-udar-vysokotochnym-oruzhiem-po-javorovskomu-poligonu-vo-lvovskoj-oblasti.html

veliki putnik
2 godine prije

NATO je Jevrejsko oruzano krilo i stiti interese kapitalisticke Sotonske Elite i imaju mnogoo..mnogoo jaku manipulativnu mrezu za navodjenje neukih naroda jedne protiv drugih.Dobro poznaju duhovno obrazovno stanje naroda.

nekoizmase
2 godine prije

Nije Gruziji bilo dosta jednom sta su dobili po tamburi pa opet traze,
nego od danas se nemoze na telegramu pristupiti Sputniku ,sve dotoke informacija nam pokusavaju zaustaviti , nadam se da cemo se mi ovdje druziti i dalje..

Kobac
2 godine prije

Uvod u masovno prisilno cijeplljenje Rockafeller ovim “cijeppivima” stanovnika EU od 2023 e godine kako bi se narod EU pre toga naviko na prisustvo vojske bez velikih prosvjeda. Radi se o unosu veštačkog straha među ljudima kako bi primili smrtonosna “cijeppiva”. Medijsko veštačko zastrašivanje za primanjem “cijeppiva” reportažama plaćenih glumaca u vidu”lječnika” i “pacijenata” više ne prolazi kod naroda prelazi se na fazu 2.Faza 2 glasi Naviknuti narode Europe na vojsku Usaditi im putem medija strah od rata Pustiti da im se svijest navikne na prisustvo vojske Doneti Zakon o prisilnom cijepljenjuu početkom 2023 kako glasi agenda Rockafeller a i Rotshild a kreirana još 2010 e godine odmah nakon kupovine svih patenta vezanih za grafen oksid i nano rutere koji se dodaju u postupku proizvodnje cijeppivaa i koji cijeppljeni zauvjek nose u sebi pre svoje smrti a to je planiranih 3 do 5 maksimum 10 godina života po “cijeppljenju”. Naterati… Čitaj više »

Keki
2 godine prije

Rusija će i ovdje morati zapadu održati lekciju.

Ringo10a
2 godine prije

Gruzinima izgleda nije bilo dovoljno batina 2008me

bruegel the elder
2 godine prije

Hoće,gospon Cvrtila.

Zombie Apocalypse
2 godine prije

logicno bi bilo ocekivat specijalnu akciju denacifikacije gruzije vrlo brzo (do 20.3. kad pocinju vjezbe), jer biolab kakvi su u ukrajini unisteni, je bar 1 u Tbilisiju fundiran od usa

Lucija, prva
2 godine prije

Neka prasnu onaj laboratorij.
Pod bilo kojim izgovorom.

Max
2 godine prije

NATO štiti Gruziju kao što je štitio i Ukrajinu.

Boba Lazarević
2 godine prije

Što bi moglo poći po zlu?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI