fbpx

Ruski ministar obrane naredio je oružanim snagama da nadgledaju razmještaj američkih raketa

Sergej Šojgu

Ministar je napomenuo da Ruske strateške raketne snage moraju izvršiti prenaoružavanje raketama Avangard i Yars, dok snage nuklearne mornarice moraju početi razmještati strateške rakete Borei-A.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu zadužio je rusku vojsku da nadgleda američko postavljanje raketa srednjeg i manjeg dometa.

“Moramo izvršiti dubinsku analizu potencijalnih vojnih prijetnji i navesti mjere za poboljšanje oružanih snaga. Rezultati tih napora bit će uzeti u obzir prilikom izrade plana obrane zemlje za 2021.-2025.”, rekao je u petak, otvarajući telekonferenciju o glavnim sferama djelovanja ruskog Ministarstva obrane za 2020. godinu.

“Moramo pratiti razmještaj raketa srednjeg i manjeg dometa Sjedinjenih Država”, naglasio je Šojgu prilikom iznošenja ciljeva godine.

Također je napomenuo da Ruske strateške raketne snage moraju izvoditi stalno prenaoružavanje raketama Avangard i Yars, dok snage nuklearne mornarice moraju početi razmještaj strateških raketa Borei-A.

Ministar je dodao da  je ključne ciljeve za predstojeće razdoblje odredio ruski predsjednik, vrhovni zapovjednik ruskih oružanih snaga Vladimir Putin. “U prosincu smo tijekom proširenog zasjedanja vrhovnog vojnog ministarstva obrane rezimirali učinak oružanih snaga u 2019. Zapovjednik je pohvalio razvoj vojske i flote, istaknuvši ključne ciljeve za predstojeće razdoblje”, rekao je ministar.

Povećanje udjela naprednog oružja na 70%

Ruske oružane snage suočavaju se sa zadatkom povećanja udjela naprednog naoružanja do 70% do kraja godine i kontinuirano ga održe u budućnosti, rekao je Sergej Šojgu.

“Udio osiguravanja vojnika naprednim oružjem do kraja godine mora se povećati na 70% i ubuduće ga treba stalno održavati na toj razini. Potrebno je razviti i uvesti nove i učinkovitije metode raspoređivanja trupa u programima borbene obuke “, izjavio je Šojgu, otvarajući konferencijski poziv ministarstva.

Važno je i nastaviti rad na osiguravanju socijalne skrbi i dostojnog životnog standarda vojnika, napomenuo je ministar obrane.

“Rješenje ovih zadataka omogućit će izgradnju borbenog potencijala Oružanih snaga i pružiti pouzdanu zaštitu od agresije na Rusiju i naše saveznike”, zaključio je Šojgu.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
39 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
qwiefiuqwbfrwerbfvewhrfvnhedfcewd
Gost
qwiefiuqwbfrwerbfvewhrfvnhedfcewd
1 godina prije

Mani priče Šogune, pripremite se za preventivni udar, koga više folirate vi kao ne znate da će vas zbombati a prije toga mikro, mini, makro dronovima osujetiti uzvratni udar, uvaljivati šum binarnog koda u sve vrste osmatračkih i ciljničkih radara protuzačnih sustava da vam pobudale ko torovi u Teheranu. Rubež u Kalinjingrad i Krim pod mus, jel ti Nosferatu dao dozvolu da Rusiju braniš ili je pripremiš da je tama pojede za doručak, kome vi mažete oči!!!!

Don Kihot
Gost
Don Kihot
1 godina prije

Svaka cast za komentar.

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije

Rusija je bezbedna, Rusija odlično igra svoju ulogu i nema opasnosti po nju

Komentator
Gost
Komentator
1 godina prije
Reply to  Mlata

Kad Rusiju nisu napali za vladavine onog pijanca Jeljcina, kad je bila na koljenima , nego štoviše svi zajedno sa Amerikom su joj pružali materijalnu i financijsku pomoć, da nekako preživi i izvuče se iz teškoća, zašto bi je napadali sad, kad je ojačala. Putin namjerno plaši svoje podložnike nekakvom opasnošću napada na Rusiju ali tko danas uopće želi osvajati teritorij, koji se danas umjesto oružjem, osvaja financijama i osvajanjem tržišta u drugim zemljama, a Rusija je već na najboljem putu, da bude osvojena od strane Kine, koja svojim financijama agresivno nastupa prema Rusiji i prema drugim bivšim republikama nekadašnjeg SSSR-a. Evo dokaza za to. Kina nema nikakvog stvarnog doticaja sa prostranstvima Arktika, ali već se sprema da nastupi kao partner Rusije na tom mnogim mineralima potencijalno bogatim područjima, tako da su i Ameri zgroženi namjerama Kine i obećali su, da će učiniti sve, da Kina ne bi dobila pristup k arktiku jer na to nikakvo pravo!

qwiefiuqwbfrwerbfvewhrfvnhedfcewd
Gost
qwiefiuqwbfrwerbfvewhrfvnhedfcewd
1 godina prije
Reply to  Komentator

Pa kad su instalirali šesterokrakog Ješuu da mu braća pokradu legalno Rusiju tada je binarni kod bio u začetku a pošto binarni kod nema granica trebalo je čekati njegov “razvoj” da bi se njime umrežili mozgovi zemljana i SVE na zemlji digitaliziralo da bi se zemljanima a i rusima lakše upravljalo i manipuliralo kroz povezanost malog mozga za borg matrix. Sutra kad nam iznad glava bude letjelo stotine tisuća satelita povezanih sa milijunima dronova svih velićina ko u Terminatoru odbrana Rusije će biti nemoguća. Dakle čekao se “tehnološki pomak” koji je kao došao “razvojem murovog zakona” a kao nije podvaljen zemljanima da ih SVE utamnići, sve u svoje vrijeme veli tama.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Subaru
“odbrana Rusije će biti nemoguća”
Ne brini ti za obranu Rusije…😊…barem ne od tog i takvih tipova napada.

TerraMarique
Gost
TerraMarique
1 godina prije

Vrlo optimisticna procena obzirom da je NOSFERATO u pitanju . Moglo je da bude daleko gore po Ruse 🙂

Xon
Gost
Xon
1 godina prije

Koja je priča oko tog “Nosferatu” ako se smije znati? Znam to vidjeti u komentarima i koliko shvaćam ideja je da Putin radi za neke tuđe interese. Zanima me ako može netko detaljnije objasniti, na temelju čega se došlo do tog zaključka.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Xon

Nosferatu je bio zvonar u crkvi Notre Dame u Parizu. Radio je tamo početkom prošlog stoljeća. Zna se da je bio grbav, što ga je znatno ometalo u osvajanju žena. Grbavost je u biti sinonim za Nosferatua, praktično njegov zaštitni znak.
Kako je situacija u kojoj se Rusija trenutno nalazi dosta grbava, otud sinonim Nosferatu za opis iste.

Inače ova vijest je pomalo naivna u jednom dijelu, normalno da i jedni i drugi cijelo vrijeme intenzivno promatraju tko šta gdje razmješta.

Komentator
Gost
Komentator
1 godina prije
Reply to  Ivo

Ivo, sad si stvarno zahebo stvar!! Nosferatu nije bio zvonar crkve notre dame, nego je nosferatu ((po rumunski “neumrli”
bilo ime za grofa koji se je zvao Vlad Tepeš ” ili vampir grof Drakula, kako su ga još nazivali, a zvonar crkve Notre dame je bio “Quasimodo” izgovara se “kvazimodo što po latinski znači “približno čovjek” zbog njegovog nakaznog grbavog tijela i iznakaženog lica!

X60
Gost
X60
1 godina prije
Reply to  Ivo

Jbg, Pobrko si Quasimoda i Nosferatua.
Nosferatu je vampir.

Joža
Gost
Joža
1 godina prije
Reply to  X60

LOL.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  X60

A u P.M, u pravu si. Dakle, nešto je drugo posrijedi.

imalijosnade
Gost
imalijosnade
1 godina prije
Reply to  Xon

Vidi Xon ima neki poznavalaca duboke drzave koji tvrde da je i putin kao i ostalih top dio toga a potkrepljuju to susretom sa mocnom mesijanskom sektom chabad lubawtsch. to najbolje na svjetu objsanajava historicar iza zavjese imenom- Wolfgang Eggert -koji je expert u tom podrucju i napisao je par ineresntni knjiga kao: “let mh 379 ” prvo jerusalemm”pa.. vrlo su mu ineresantne teze na youtube

qwiefiuqwbfrwerbfvewhrfvnhedfcewd
Gost
qwiefiuqwbfrwerbfvewhrfvnhedfcewd
1 godina prije
Reply to  imalijosnade

Ja sam do zakljućka o Nosferatuu došao ne čitajući i gledajući druge već vlastita prosudba zakljućila tu tezu o njemu a da ne pričam bez veze te teze ostale zapisane prije 15 godina na forumu večernjaka kad su mi se svi smijali za tvrdnju da je on njihov.

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
1 godina prije

A da ti popiješ jednu ili par njih i malo olabaviš ? Ovdje si iznio nekakve pretpostavke koje su na šupljim nogama.Otkud ti to da si TOR-ovi pobudalili ? Neće oni pobudaliti sami od sebe.Netko je nešto zajebao,a taj netko je ljudski faktor.
Što se tiče Šojgua,zasad ne postoji osoba koja može zamijeniti Putina ( kad se odluči povući ) kvalitetnije od Šojgua.
Možda da tebe angažiraju ,za svaki slučaj.Ovo je velika,iznimno duga partija šaha i tu nema mjesta za male nervozne maltezere koji stalno nešto reže i ronjgaju.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Jole Prvi

Već dulje vrijeme se provlače glasine da su rusi predali izrahelu tajne kodove za njihove protuzračne sustave koje su prodali Iranu, što ako je istina znači da ih izraelci mogu hakirati, što bi onda pojasnilo nedavno rušenje Boeinga. S obzirom da priča cirkulira godinama, nije nemoguće da ima istine u tome.
Ovo je velika,iznimno duga partija šaha i tu nema mjesta za male nervozne pekinezere koji se prave pametni i zanemaruju sve mogućnosti, što je upravo osnova te davne igre.

qwiefiuqwbfrwerbfvewhrfvnhedfcewd
Gost
qwiefiuqwbfrwerbfvewhrfvnhedfcewd
1 godina prije
Reply to  Ivo

Ukrainian PS752 Mystery Solved: Shot Down by Israel’s Unit 8200? vetereans today

Komentator
Gost
Komentator
1 godina prije
Reply to  Ivo

Ivo, ovaj put si u pravu. Naime prvo su Izraelci pristali prodati Rusiji jedan tip svog naprednog drona i otkrili su Rusima ” kod” njegovog djelovanja, a Rusi su njima predali kodove za neke svoje raketne PZO sisteme, među kojima i za TOR i Pantsir! Vjerovatno zato Izraellci s lakoćom uništavaju sirijske Pantsir 1 sisteme a Rusi mudro šute i ništa ne poduzimaju protiv Juda a ono sa skrivanjem izraelskih aviona i tobožnje rusko kažnjavanje Izraela za srušeni avion u kojem je bilo 15 ruskih operativaca je obični igrokaz!

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Komentator

bravo đeki.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Ivo

Ivo i jack
😃 E da je to istina…ne bi Rusija prodala i prodavala toliko naoružanje. To je – ozbiljan biznis.

Komentator
Gost
Komentator
1 godina prije
Reply to  Lucija

Ovako bih ja odgovorio na te tvoje teze. Kad neki čovjek, kojega su svi smatrali vrlo pametnim, iznenada izvali jednu ili nekoliko gluposti za njega važi ona latinska poslovica: Si tacuisses philosophus mansises! po naše, da si šutio, ostao bi filozof, a ovako….hehehe!! Isto je luce i sa onim ruskim sistemom u Siriji S 400 on mora “šutjeti” da bi ostao odličan sistem , onakav kavog su ga proglasili i nahvalili Rusi, da ga bolje prodaju. Ako bi kojim slučajem “progovorio” tj. kad bi bio ispaljen na neki stvarni protivnički cilj i kad bi promašio, odmah bi bio srušen mit, koji su mnogi njegovali o njemu i dizali ga u zvijezde i kako rekoh on će biti naj bolji od svih sistema PZO dok god bude tiha i potencijalna prijetnja i Rusi ga dosad niti jednom nisu ispalili na neki vojni protivnički cilj (slučajno??) A Luce ovaj Pantsir je već provaljen i pročitan, ko knjiga od tri lista. Čak i neki ruski opozicijski stručni časopisi pišu, da Pantsir 1 u Siriji nije do sada pokazao nikakvu efikasnost i stoga se bojim, da će mnogi, koji su namjeravali kupiti taj Pantsir PZO sistem, radije još malo promisliti o tome!

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Komentator

Prijatelju, svaka čast, kako uvijek sve pogodiš!
A propos PANTSIR 1
U studenom 2018. Viktor Murakhovsky, pisac ruske publikacije Arsenal Otadžbe, objavio je komentar u vezi s performansama ruskog sustava protuzračne obrane Pantsir S-1…
U Siriji se pokazalo da Pantsir praktički nije bio sposoban otkriti ciljeve male brzine i male veličine, među kojima su i vojni dronovi. Istovremeno, kompleks je redovito bilježio lažne ciljeve – velike ptice koje lete oko baze – prilično zbunjujući operatore…
Ubrzo nakon toga, post Murakhovskog je nestao. Baš čudno!??
Neki su nagađali da je možda bilo pritiska da se utiša negativan pritisak na sustav, koji je Rusija već izvozila u Alžir, Irak, Oman, Siriju i UAE.

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Komentator

Bravo ! Ni malo nisam iznenađen, jer sam od prve znao da imaš kudikamo više vjerodostojnih podataka i saznanja od većine ovdje zajedno, a pogotovo od svojih najvećih protivnika! Samo tako ,naprijed!

Komentator
Gost
Komentator
1 godina prije
Reply to  x@y

Kad iznosim svoje argumente, koje nisam izmislio, nego sam ih valjda negdje pročitao ili čuo, želio bih na drugoj strani imati nekog, koji će mi barem probati odgovoriti sa nekakvim protuargumentima i neću se osjetiti uvrijeđenim, ako me uvjeri da nisam u pravu, jer danas postoji more informacija o svim oružjima i ponekad su ti podaci kontradiktorni i ni za koje podatke ne bih dao ruku u vatru, da su 100% točni ali izmjenom podataka i sami nešto naučimo i sagledamo u novom svjetlu. Ali postoje takvi ljudi, vrlo slabo informirani o većini stvari i oni obično imaju unaprijed formirano mišljenje i bez da bi i pročitali moj komentar već odgovore na njega obično uverdama i floskulama umjesto, da me jednostavno zaobiđu.

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Komentator

Slažem se. Svi koristimo različite izvore ,a upravo kako si naveo, danas ima jako puno različitih info, stoga je itekako iracionalno tvrditi da je bilo koji 100% točan tim više što se u većini slučajeva nađu mješavine kvazi ,preciznih i istinitih informacija.
Upravo iz svih tih razloga i treba svaku stvar uzeti sa rezervom. No nažalost, većinom osobe koje su indoktrinirane frivolno pripisuju to onima, koji uzimaju u obzir više mogućnosti, a samim tim imaju fleksibilan pristup svim pitanjima.

nessy
Gost
nessy
1 godina prije

qwiefiuqwbfrwerbfvewhrfvnhedfcewd
Sojgu je mlad, zelen, i neodlucan, ja glasam “qwiefiuqwbfrwerbfvewhrfvnhedfcewd” za ministra obrane.

qwiefiuqwbfrwerbfvewhrfvnhedfcewd
Gost
qwiefiuqwbfrwerbfvewhrfvnhedfcewd
1 godina prije
Reply to  nessy

Ti si plavobjeli…………

nessy
Gost
nessy
1 godina prije

qwiefiuqwbfrwerbfvewhrfvnhedfcewd
Drug, mozemo komentirati, ali da me proglasis za ljubitelja deklariranih ubojica i zlocinaca, ipak nije u redu, jer nisam takav.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  nessy

nessy
On je i Lakija proglasio za šestokrakog…😃
A to je – potpuno nemoguće. Naime Laki poznaje neke detalje…o telićima i tim stvarima…što je potpuno inkompatibilno sa…je li…nečim drugim

Joža
Gost
Joža
1 godina prije

Nervozan si, frende.Tobože jer vidiš šta rade neznajući šta rade. Samo se opusti znajući da dečki staloženo rade što rade, znajući što rade i pričaju znajući što i zašto pričaju. I budi sretan da je na njima koji shvaćaju igru donošenje odluka, jer da je na tebi, bilo bi i njima i tebi puno gore.

Messerschmitt
Gost
Messerschmitt
1 godina prije
Reply to  Joža

Ne seri!

Joža
Gost
Joža
1 godina prije
Reply to  Messerschmitt

Nema veze i ako je to tvoj krajnji doseg, mama ti je ponosna kad vidi kako sinek daje sve od sebe!

Max
Member
Max
1 godina prije

Oružane snage RF pokazuju znatan napredak u svakom pogledu. A najveći u modernizacioji oružja

Komentator
Gost
Komentator
1 godina prije
Reply to  Max

G, Max, to vam je nekakav uopćen zaključak, da napreduju znatno, svuda i u svakom pogledu, i podsjeća me na onu autosugestivnu mantru, koja se mora ponoviti nekoliko desetaka puta: Ja napredujem svuda i u svakom pogledu itd itd da bi sebe uvjerili i da nam uđe u podsvijest, da smo stvarno napredovali i napredujemo!

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Komentator

@komentator, ti slobodno nastavi s tom mantrom i dalje, možda bude nekih pomaka, tko zna.

Max je u pravu, modernizacija u ruskoj vojsci je bez premca u novijoj povijesti.

MudaNaSigurnom
Gost
MudaNaSigurnom
1 godina prije
Reply to  Ivo

@Mravojeb
Stari moj muda nam trebaju da prcamo (to ti je primarna funkcija rasplod i zabava za njih) a ne da ostanem bez njih?? Šta če mi Život bez te funkcije… Imati muda na sigurnom u gaćama je veliki plus a ostati bez muda jer sam presiguran i izazivam sve je veliki minus (takvi likovi obično pojedu svoja muda, komumbijska kravata).

Stock
Gost
Stock
1 godina prije

“Ruski ministar obrane Sergej Šojgu zadužio je rusku vojsku da nadgleda američko postavljanje raketa srednjeg i manjeg dometa.”
Pa šta su radili do sada?

qwiefiuqwbfrwerbfvewhrfvnhedfcewd
Gost
qwiefiuqwbfrwerbfvewhrfvnhedfcewd
1 godina prije
Reply to  Stock

Ima koja i dobra od Šoguna: “U sferi materijalno-tehničkog opsluživanja potrebno je u eksploataciju uvesti oko 4000 jedinica nove oklopne, tenkovske i automobilske tehnike, kao i 1700 jedinica suvremenog raketno-artiljerijskog naoružanja.”

POVEZANE VIJESTI

Izbornik