Ruski ministar obrane naredio je oružanim snagama da nadgledaju razmještaj američkih raketa

Sergej Šojgu
39 komentara

Ministar je napomenuo da Ruske strateške raketne snage moraju izvršiti prenaoružavanje raketama Avangard i Yars, dok snage nuklearne mornarice moraju početi razmještati strateške rakete Borei-A.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu zadužio je rusku vojsku da nadgleda američko postavljanje raketa srednjeg i manjeg dometa.

“Moramo izvršiti dubinsku analizu potencijalnih vojnih prijetnji i navesti mjere za poboljšanje oružanih snaga. Rezultati tih napora bit će uzeti u obzir prilikom izrade plana obrane zemlje za 2021.-2025.”, rekao je u petak, otvarajući telekonferenciju o glavnim sferama djelovanja ruskog Ministarstva obrane za 2020. godinu.

“Moramo pratiti razmještaj raketa srednjeg i manjeg dometa Sjedinjenih Država”, naglasio je Šojgu prilikom iznošenja ciljeva godine.

Također je napomenuo da Ruske strateške raketne snage moraju izvoditi stalno prenaoružavanje raketama Avangard i Yars, dok snage nuklearne mornarice moraju početi razmještaj strateških raketa Borei-A.

Ministar je dodao da  je ključne ciljeve za predstojeće razdoblje odredio ruski predsjednik, vrhovni zapovjednik ruskih oružanih snaga Vladimir Putin. “U prosincu smo tijekom proširenog zasjedanja vrhovnog vojnog ministarstva obrane rezimirali učinak oružanih snaga u 2019. Zapovjednik je pohvalio razvoj vojske i flote, istaknuvši ključne ciljeve za predstojeće razdoblje”, rekao je ministar.

Povećanje udjela naprednog oružja na 70%

Ruske oružane snage suočavaju se sa zadatkom povećanja udjela naprednog naoružanja do 70% do kraja godine i kontinuirano ga održe u budućnosti, rekao je Sergej Šojgu.

“Udio osiguravanja vojnika naprednim oružjem do kraja godine mora se povećati na 70% i ubuduće ga treba stalno održavati na toj razini. Potrebno je razviti i uvesti nove i učinkovitije metode raspoređivanja trupa u programima borbene obuke “, izjavio je Šojgu, otvarajući konferencijski poziv ministarstva.

Važno je i nastaviti rad na osiguravanju socijalne skrbi i dostojnog životnog standarda vojnika, napomenuo je ministar obrane.

“Rješenje ovih zadataka omogućit će izgradnju borbenog potencijala Oružanih snaga i pružiti pouzdanu zaštitu od agresije na Rusiju i naše saveznike”, zaključio je Šojgu.

Ruska vojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
qwiefiuqwbfrwerbfvewhrfvnhedfcewd
4 godine prije

Mani priče Šogune, pripremite se za preventivni udar, koga više folirate vi kao ne znate da će vas zbombati a prije toga mikro, mini, makro dronovima osujetiti uzvratni udar, uvaljivati šum binarnog koda u sve vrste osmatračkih i ciljničkih radara protuzačnih sustava da vam pobudale ko torovi u Teheranu. Rubež u Kalinjingrad i Krim pod mus, jel ti Nosferatu dao dozvolu da Rusiju braniš ili je pripremiš da je tama pojede za doručak, kome vi mažete oči!!!!

Joža
4 godine prije

Nervozan si, frende.Tobože jer vidiš šta rade neznajući šta rade. Samo se opusti znajući da dečki staloženo rade što rade, znajući što rade i pričaju znajući što i zašto pričaju. I budi sretan da je na njima koji shvaćaju igru donošenje odluka, jer da je na tebi, bilo bi i njima i tebi puno gore.

Max
4 godine prije

Oružane snage RF pokazuju znatan napredak u svakom pogledu. A najveći u modernizacioji oružja

Stock
4 godine prije

“Ruski ministar obrane Sergej Šojgu zadužio je rusku vojsku da nadgleda američko postavljanje raketa srednjeg i manjeg dometa.”
Pa šta su radili do sada?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI