T-90M postaje novi tenk ruske vojske

T-90M Proriv-3
51 komentar

Novi T-90M bi mogao postati glavni borbeni tenk ruske vojske, izjavio je u utorak specijalni predstavnik Uralvagonzavoda za vojno-tehničku saradnju, general Aleksej Maslov.

„Već smo pripremili T-90MS (izvoznu verziju T-90M) za strane kupce i testirali ga. Odlukom ruskog Ministarstva odbrane ‚izvršili smo poslove istraživanja i razvoja nakon čega smo kao rezultat razvili T-90M, koji će sada biti glavni bojni tenk u ruskoj vojsci, “rekao je general dok je Rusija 1. oktobra slavila Dan kopnenih snaga.

Po svojoj borbenoj efikasnosti, T-90M znatno nadmašuje svog prethodnika, dok modularni dizajn omogućava inženjerima da podignu operativne performanse u kasnijim unapređenjima, rekao je general.

“T-90M osigurava paritet sa naprednim stranim tenkovima”, naglasio je general.Proizvođač tenka, Uralvagonzavod (deo državne hi-tech korporacije Rostec) potpisao je ugovor sa ruskim Ministarstvom odbrane o isporuci tenkova T-90M na međunarodnom sajmu naoružanja „Armija-2017“. Prvih nekoliko desetina tenkova T-90M bi trebalo da stigne u jedinice ruske vojske do kraja 2019. godine.

T-90M ‘Proriv-3’ dobio je novu kupolu koja se razlikuje od prethodne i moćniji motor. Tenk je opremljen novim višekanalnim sistemom za upravljanje vatrom koji omogućava upotrebu oružja u bilo koje doba dana ili noći, njegova glavna prednost je što može razmenjivati podatke sa drugim vozilima u realnom vremenu.

Oklop novog tenka T-90M se odlikuje specijalnim protiv-kliznim premazom sličnim onom koji se koristi na najnovijem tenku T-14 Armata.

 

Ruska vojskaT-90Mtenk
Pretplatiti se
Obavijesti o
51 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
4 godine prije

A što je s T14 Armatom ? Ona je trebala biti glavni tenk.

poemkinova sela li ti kule od papira.
4 godine prije

T-90M postaje novi tenk ruske vojske…

pa dobro, zar nije ona armata ili kako li se vec zove.

a i ove “žice”, vidli od amerikanaca i engleza pa i oni poceli variti.

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Isto kao protivklizni premaz.
Samo što je ovaj specijalni…….
Protiv klizanja…….
Pitali za savjet Milku Babović.
Zvanu Dvostruki aksl…..
P.S.
U zadnji tren odustali od šljokica…….
Nestašica……
Zbog EU sankcija!!! 🙂
P.P.S.
Oni radoznaliji neka ukucaju
– Armour in the Islamic State, the Story of ‘The Workshop’

Tvingo
4 godine prije

Po mojim informacijama uopšte se ne tadi o novim tenkovima nego o modernizaciji postoječih t 90 koje koriste ruske oružane snage,a onaj protivklizni premaz nije ništa drugo nego obrada vanjkih pancirnih ploča sa mlazom čeličnih kuglica večih premera od onih koje se inače koriste za skidanje korozije kod metalnih konstrukcija pre ponovnog nanošenja boje .Ako slučajno nisam u pravu biču zahvalan ako me neko popravi .

nikud nikam
4 godine prije

Ruski naziv za lubrikant je karamazov. 🙂

Baka sa Slavije
4 godine prije

Tema su tenkovi a ne F-35 i SU-57
U realnom ratu bi sva ta gvozdjurija (I ruska i americka) odletila u vazduh od raketa i avijacije.
Sa tenkom se moze mlatiti samo neko ko ne kontrolise svoje nebo.
I ti to vrlo dobro znas Djuro!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI